Sankt Peterburg 5 dana

Sankt Peterburg 5 dana
Datumi putovanja: 09.07.2022, 13.08.2022

SANKT PETERBURG
5 dana / 4 noćenja zrakoplovom iz Zagreba
Datumi putovanja:
09.-13.07.2022.
13.-17.08.2022.

Eliteplus: hotel 4* u centru grada, uključen razgled grada te sve ulaznice i izleti u Peterhof i carsko selo Pushkin te vođeni razgled muzeja Hermitage

Predviđeni hotel: Dostoevsky 4* u strogom centru grada uz Nevsky Prospekt ili sličan hotel

COVID19 informacije: molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Rusku Federaciju na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Rusku Federaciju.

St. Peterburg – prijestolnica carske Rusije od 18. stoljeća i grad Petra Velikog. Smješten je na sjeverozapadu Rusije, na ušću rijeke Neve, samo 60-ak km od Baltičkog mora. Sa svojih pet milijuna stanovnika drugi je najvažniji industrijski grad i kulturno-povijesno središte Rusije. Zbog mreže brojnih kanala i vodenih tokova često ga nazivaju Venecijom sjevera, a zbog gotovo subpolarnog položaja i gradom bijelih noći.

1. dan - subota ZAGREB -  ST. PETERBURG
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let KL1938 za Amsterdam s polaskom u 06:25. Dolazak u Amsterdam u 08:25. Nastavak putovanja na letu KL1393 za St. Peterburg s polaskom u 09:20. Dolazak u St. Peterburg u 13:05 sati. Po dolasku slijedi transfer do centra. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku autobusom i pješice. Razgled povijesne jezgre grada, panoramska vožnja uz rijeku Nevu, kanale Griboyedova i Moika, mnoge mostove koji povezuju gradske otoke te obilazak dva  najvažnija otoka, Petrogradsky i Vasilevsky – Nevsky Prospect, poznata gradska avenija – Zimska palača – palače, crkve i ostala gradska područja koja su nekoć nastanjivali brojni ruski kneževi, Dostoyevsky, Rasputin. Posjet Kazanskoj katedrali. Nakon razgleda prijava u hotel. Noćenje.

2. dan - nedjelja ST. PETERBURG (posjet Hermitage muzeju)
Doručak. Nakon doručka odlazak u posjet najvećem muzeju  na Svijetu - poznati Hermitage (ulaznica uključena) u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada službena rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korijene još iz 1764. iz zbirke umjetnina carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one s djelima Michelangela, Da Vincija, Rembrandta, Rubensa, Van Gogha, Picassa, Matissea... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka europske srednjovjekovne umjetnosti. "Galerija s blagom" je više od fascinacije a "Rafaelov hodnik" kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv dojam za sva vremena. Slobodno poslije podne. Noćenje.

3. dan - ponedjeljak ST PETERBURG – CARSKO SELO PUSHKIN
Doručak. Polazak na poludnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Carsko selo (ulaznica uključena), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra supruzi Katarini u čast rođenja kćeri Elizabete. Kada je obitelj sjela na prijestolje, po nacrtu čuvenog talijanskog arhitekta Rastrelija, a po uputama carice Elizabete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelijepim parkom čiji su ukras mnogobrojni kipovi. Do Drugog svjetskog rata Carsko selo je bilo ljetna carska rezidencija. Sredinom 20. stoljeća krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Peterburga. Kraće slobodno vrijeme te povratak u hotel. Slobodno poslije podne za vlastite programe. Noćenje.

4. dan - utorak ST. PETERBURG – PETERHOF – ST. PETERBURG
Doručak. Odlazak na poludnevno razgledavanje dvorca Peterhof ili Petrovog dvorca i parka (ulaznice uključene) u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Nalazi se na obali Finskog zaljeva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Petersburga. Izgradio ga je car Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svjetskom ratu okupirala ga je njemačka vojska a nešto kasnije u bombardiranju i potpuno razrušila. Poslije rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime "ruski Versailles", ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija kipa Samsona a ubrzo je na svjetlost dana izašla i sva ljepota barokne arhitekture Peterhof čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park s fontanama su na popisu svjetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan - srijeda ST PETERBURG - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku u 11:00 sati. Prijava na let KL1394 za Amsterdam s polaskom u 14:05. Dolazak u Amsterdam u 16:00 sati. Nastavak putovanja na letu KL1939 za Zagreb s polaskom u 20:45. Dolazak u Zagreb u 22:35. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.000kn uključene u cijenu aranžmana:
First minute 6.390kn, redovna cijena 6.590kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.100kn
Trokrevetna soba nije moguća na ovom programu.
First minute cijena vrijedi do 10.5.2022. ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

Cijena aranžmana uključuje: povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi – prijevoznik KLM Royal Dutch Airlines, zrakoplovne pristojbe, prtljaga uključena (1 komad ručne prtljage max 8kg i 1 komad predane prtljage za check in max 23kg), povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka, svi razgledi prema programu, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, ulaznicu u muzej Hermitage, izlete s ulaznicama u Peterhof i Carsko selo Pushkin, ulaz u Kazansku katedralu, smještaj u hotelu 4* u centru grada na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, voditelja putovanja iz Zagreba, jamčevinu i troškove pripreme putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznice koje nisu navedene pod cijena uključuje, troškove osobnih narudžbi, sve što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnice lokalnom osoblju (obvezna doplata, plaćanje na licu mjesta), putno zdravstveno osiguranje na minimalno pokriće 30.000 Eur (preduvjet za ishođenje vize), vizu za Rusku Federaciju.

Obvezna doplata: napojnice lokalnom osoblju 20 Eur po osobi - plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja, viza za Rusku Federaciju (ukoliko valjanu vizu već ne posjedujete), putno osiguranje (ukoliko isto nemate već ugovoreno).

Viza: Viza za Rusiju je obavezna za hrvatske državljane. Cijena turističke vize iznosi 510kn + 100kn Elite Travel usluga ishođenja vize ukoliko želite da agencija za Vas ishodi vizu.
Za ishođenje vize potrebno je: formular Veleposlanstva koji agencija pribavlja, valjana putovnica, fotografija i polica osiguranja. Valjana putovnica mora imati najmanje dvije prazne stranice i vrijediti 6 mjeseci dulje od datuma izlaska iz Rusije, fotografija 3,50×4,50 cm (obavezno novija, bez naočala i pokrivala za glavu, bijele ili svijetle pozadine) te polica putnog osiguranja uz pokriće od 30.000 eur za vrijeme boravka u Rusiji. Dodatne detalje ćete dobiti u agenciji! Ishođenje traje 7 radnih dana. Ukoliko imate već ugovorenu policu putnog zdravstvenog osiguranja uz pokriće 30.000 Eur koja uključuje i Rusku Federaciju policu ne morate ugovarati u agenciji. Elite Travel nije odgovaran za nedobivanje / odbijanje vize za Rusku Federaciju budući da je Elite Travel posrednik u ishođenju. U tom slučaju primjenjuju se uvjeti otkaza putovanja.

Red letenja, prijevoznik KLM Royal Dutch Airlines (podložan promjeni)
KL1938 ZAGREB AMSTERDAM                 0625 0825
KL1393 AMSTERDAM ST PETERSBURG 0920 1305
KL1394 ST PETERSBURG AMSTERDAM 1405 1600
KL1939 AMSTERDAM ZAGREB                 2045 2235

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica i viza za Rusiju). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o. Opći uvjeti organizatora putovanja nalaze se ovdje

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo