Riga i Tallinn

Riga i Tallinn

calendar view day

 

Datumi putovanja: 21.06.2022, 28.06.2022, 26.07.2022

RIGA i TALLINN
Fakultativni zlet u Helsinki 
6 dana / 5 noćenja zrakoplovom iz Zagreba
Datumi putovanja:

21.06.-26.06., 28.06.-03.07., 26.07.-31.07., 23.08.-28.08.2022.
GARANTIRANI POLASCI

Eliteplus: hoteli 4*, uključene ulaznice u katedralu u Rigi, tvrđave u Siguldi i Turaidi i Domsku crkvu u Tallinnu!

Predviđeni hoteli: 
Riga, hotel Hestia Jugend 4* ili slično
Tallinn, hotel Hestia Europa 4* ili slično

1.dan: ZAGREB – VARŠAVA – RIGA 
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Varšavu na liniji LO612 u 12:05 sati. Slijetanje u Varšavu predviđeno u 13:40 sati, nastavak leta prema Rigi na liniji LO781 u 15:25 sati. Po slijetanju u Rigu u 17:45 sati ukrcaj u autobus i vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak u orijentacijsku večernju šetnju središtem Rige. Slobodno vrijeme za večeru i povratak u hotel. Noćenje. 

2.dan: RIGA – JURMALA (fakultativno) – RIGA
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada. Riga je latvijska prijestolnica koja se smjestila na rijeci Daugavi/Zapadnoj Dvini i najveći je grad Latvije. Grad je poznat zbog svoje drvene arhitekture 19.stoljeća te art nouveau građevina zbog kojih je uvršten na listu UNESCO-ve zaštićene baštine. Pješački razgled starog grada u pratnji lokalnog vodiča: crkva sv. Petra, katedralni trg s katedralom s jednim od najvrijednijih orgulja na svijetu koje je 1883. godine sagradila tvrtka E. F. Walcker & Sons u Ludwigsburgu, Barutna kula i gradske zidine, Tri brata – najstarija kuća u starom gradu, starogradski trg s vijećnicom koja je prepoznatljiv simbol grada, Kuća Crnoglavih, Parlament, Spomenik slobode, Opera... Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne predlažemo odlazak u Jurmalu, obližnje ljetovalište na Baltičkom moru (doplata za izlet prilikom rezervacije aranžmana). Jurmala je od 19.st. omiljeno odmorište obližnjeg glavnog grada, a status omiljenog ljetovališta ima i danas. U doba komunizma privlačila je brojne posjetitelje svojim aristokratskim ozračjem, a posebno je bila popularna među bogatim Rusima, koji i danas vole dolaziti u Jurmalu na odmor (među poznatijim gostima Jurmale često se spominju Hruščov i Brežnjev koji su tu vrlo rado boravili). Povratak s Baltičkog mora u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

3.dan: RIGA – NACIONALNI PARK GAUJA – PARNU  – TALLINN 
Doručak. Odjava iz soba. Vožnja autobusom prema Estoniji. Putem ćemo posjetiti regiju latvijskog nacionalnog parka Guaja i mjesto Siguldu čija je prirodna ljepota upravo očaravajuća te je stoga poznata i kao „latvijska Švicarska“ te je zbog svoje ljepote poslužila i kao tema mnogobrojnih romantičnih pjesnika. Osim prirodnim ljepotama, Sigulda obiluje i povijesnim spomenicima i muzejima, a u ovom mjestu su i Latvijci iz Rige otkrivali svoje ruralne korijene. Posjetit ćemo područje Sigulde i Turaide u kojima ćemo posjetiti i njihove poznate tvrđave (ulaznice uključene). Poslije posjeta nacionalnom parku nastavak putovanja prema Estoniji. Putem do Tallinna posjetit ćemo gradić Parnu, četvrti grad po veličini u Estoniji koji se smjestio na ušću Riškog zaljeva u Baltičko more koji je nekada bio značajna pomorska luka, a danas je poznato ljetovalište sa svojim snježno-bijelim pješčanim plažama. Nastavak putovanja prema Tallinnu. Dolazak i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju do središta grada s voditeljem putovanja. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan: TALLINN: fakultativno PORT NOBLESSNER, KALAMAJA I TELLISKIVI
Doručak. Odlazak u razgled Tallinna, šarmantne estonske prijestolnice poznate po staroj srednjovjekovnoj jezgri okruženoj obrambenim kulama koja se nalazi pod zaštitom organizacije UNESCO. U Tallinnu je lako zaboraviti da je riječ o glavnom gradu jednog vrlo modernog europskog naroda: zakoračivši u Stari grad kao da se vraćate natrag u vrijeme srednjeg vijeka, vrijeme vitezova i princeza zatočenih u kulama oko grada. Grad je kompaktan i jednostavan za istraživanje, sa svim najvažnijim znamenitostima smještenim oko Starog grada. Stoljećima stare ulice popločene kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve i skrivena dvorišta – a sve to obgrljeno srednjovjekovnim zidinama i tornjevima – najveća su talinska atrakcija. Pješački razgled Tallinna obuhvaća jezgru grada, katedralu iz 13.st., rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, vidjet ćemo gradsku vijećnicu i mnoge palače iz doba Hanse, dvorac Tompea te ćemo panoramski pogledati i novi dio grada kao i amfiteatar na otvorenom gdje je između ostalog 1988.g. krenula „Pjevajuća revolucija“. Poslijepodne predlažemo fakultativno odlazak u sjevernu četvrt Tallinna, zadnjih godina vrlo popularnu Kalamaju. Nekoć davno glavna luka grada, Kalamaja je potom stoljećima bila industrijska četvrt grada, a danas je to najpopularniji kvart u Tallinnu puna zanimljivih obrtničkih trgovina, restorana i galerija. Ono što je u Kalamaji najpoznatije to je tzv. „Kreativni grad Telliskivi“, kompleks starih tvornica u kojem je danas smješteno više od 200 raznih lokala s vrlo raznovrsnim namjenama. A u sklopu posjeta Kalamaji vidjet ćemo i Port Noblessner, nekoć glavnu luku carske Rusije za izgradnju podmornica, a danas jedan od najzanimljivijih urbanih prostora na Baltiku za što je Port Noblessner dobio i nagradu. Vjerujte nam da ne želite propustiti IT mjesto u Tallinnu koje TimeOut magazin govori kao o jednom od najzanimljivijih četvrti u svijetu! Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

5. dan: TALLINN – HELSINKI (fakultativno) – TALLINN
Doručak. Danas vam svakako preporučujemo posjet prekrasnoj finskoj prijestolnici (doplata za izlet prilikom rezervacije aranžmana, minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika). Poslije doručka pješački odlazak u luku na brod za Helsinki. Plovidba Baltičkim morem do finske prijestolnice traje otprilike dva sata. Po dolasku u luku ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski razgled grada. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Među razglašenijim Stockholmom i Oslom Helsinki itekako zavređuje pozornost posjetitelja – „Bijeli grad sjevera“ je nevjerojatno šarmantan grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama, odličnom gastro scenom, itd. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima ili kupovinu, i sl. Odlazak u luku javnim gradskim prijevozom i povratak brodom u Tallinn u večernjim satima. Noćenje.

6. dan: TALLINN – VARŠAVA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i slobodno jutro u Tallinnu za zadnju šetnju gradom. Transfer u zračnu luku u Tallinnu na let LO786 za Varšavu u 14:10 sati, slijetanje predviđeno u 14:30 sati (lokalna vremena) i nastavak prema Zagrebu na liniji LO613 u 15:40, dolazak u Zagreb u 17:20. Kraj programa. 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!
First minute 6.390kn, redovna cijena 6.690kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.590kn
Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Varšava-Riga i Tallinn-Varšava-Zagreb, zrakoplovne pristojbe i naknade, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm), transfere zračna luka – hotel – zračna luka, autobusni prijevoz prema programu, dva noćenja s doručkom u hotelu 4* u Rigi i tri noćenja s doručkom u Tallinnu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi, lokalne vodiče za razglede Rige, NP Gauja i Tallinna, ulaznice za katedralu u Rigi, Domsku crkvu u Tallinnu, tvrđave u Siguldi i Turaidi (NP Gauja), razgledavanja prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obvezna doplata: boravišna pristojba u iznosu od 1,5-3 eur po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu).

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), fakultativnu ponudu, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vodiča I vozače (nije obavezno), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda:
• doplata za polupansion (paket od četiri večere u hotelima/restoranima, minimalno 10 prijavljenih putnika): 790 kn odrasli, 650 kn djeca do 11,99 godina (5. dan programa nema mogućnosti večere)
• fakultativni izlet u Jurmalu: uključuje prijevoz autobusom uz lokalnog vodiča i voditelja putovanja i razgled prema programu (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): 190 kn po osobi odrasli, djeca do 11,99 godina 140 kn
• fakultativni cjelodnevni izlet u Helsinki: uključuje prijevoz brodom, voditelja putovanja, razgled prema programu, ulaznicu u Crkvu u stijeni (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja):  740 kn po osobi odrasli, djeca do 11,99 godina 640  kn
• fakultativni posjet četvrti Kalamaja u Tallinnu: uključuje prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ulaznicu u Pomorski muzej (minimalno 20 prijavljenih putnika, plaćanje i prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja): 290 kn po osobi odrasli, djeca do 11,99 godina 240 kn

Popusti i doplate:
• 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Napomena: prilikom rezervacije zbog prijave brodarskoj kompaniji potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja i državljanstvo.

Informacije o letu: 
Prijevoznik: LOT Polish Airlines
LO612  ZAGREB 12:05 VARŠAVA 13:40
LO781  VARŠAVA 15:25 RIGA 17:45
LO786  TALLIN 14:10 VARŠAVA 14:30
LO613  VARŠAVA 15:40 ZAGREB 17:20
*lokalna vremena

Napomena: U Finskoj, Latviji i Estoniji valuta je euro. Lokalno vrijeme u svim navedenim zemljama je +1 sat u odnosu na hrvatsko. Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Hrvatski državljani mogu u Latviju, Estoniju i Finsku putovati s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Molimo da se o uvjetima putovanja u pojedine zemlje informirate na web stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
 • Tallinn

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  21.06.2022 - 26.06.2022
  6.390 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Izlet Helsinki: 740,00 KN
  • Izlet Jurmala: 190,00 KN
  • Izlet Kalamaja (Tallinn): 290,00 KN
  • Doplata za večere: 790,00 KN
 • Tallinn

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  21.06.2022 - 26.06.2022
  7.980 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Izlet Helsinki: 740,00 KN
  • Izlet Jurmala: 190,00 KN
  • Izlet Kalamaja (Tallinn): 290,00 KN
  • Doplata za večere: 790,00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo