Dubrovnik i južna Dalmacija

Dubrovnik i južna Dalmacija
Dubrovnik i južna DalmacijaDubrovnik i južna Dalmacija
Datumi putovanja:

DUBROVNIK I JUŽNA DALMACIJA
Dubrovnik – Ston / Pelješac – Cavtat – Dolina Neretve

4 dana / 3 noćenja autobusom iz Zagreba, Karlovca i Splita
Datum putovanja: 14.-17.10.2021.

Eliteplus: uključen polupansion!

1. dan ZAGREB –  STON -  VINSKA PROBA ( PELJEŠAC)  – DUBROVNIK 
Polazak u 6.00h (mjesto polaska će biti naznačeno u završnoj obavijesti). Vožnja  prema jugu Dalmacije, točnije prema poluotoku Pelješcu. (moguć polazak iz Karlovca i  Splita uz prethodnu najavu) Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja do Stona. Po dolasku u Ston, obilazak stonskih zidina ( ulaznica uz nadoplatu), koje su, nakon Kineskog zida, najdulji su sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu i poznata turistička atrakcija. U nastavku vožnja do jedne od poznatih peljeških vinarija. Vinarije na Pelješcu su među najboljim proizvođačima crnih vina u Hrvatskoj. Pelješac je domovina sorte plavac mali te vina Dingač i Postup s istoimenih pozicija. Vožnja jedinstvenim krajolikom kroz predivne vinograde. Vinska proba (uz doplatu). Nastavak vožnje prema Dubrovniku. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan DUBROVNIK
Doručak. Današnji dan posvećen je jadranskom biseru, gradu- muzeju kojeg krase još brojni drugi epiteti. Ovaj srednjovjekovni dragulj pod zaštitom UNESCO-a predstavlja povijesni spomenik sa značajnim primjerima fortifikacijske arhitekture (gradske zidine s tvrđavama, kulama i bastionima 12.-17. st.), gotičko-renesansnim crkvama, samostanima, palačama i fontanama. Odlazak javnim prijevozom do Pila. Slijedi razgled grada: Pile – Stradun –– Orlandov stup- crkva sv. Vlaha s raskošnim baroknim oltarima– katedrala s relikvijama sv. Vlahe – palača Sponza – dominikanski samostan – Knežev dvor – Crkva sv. Ignacija – samostan Male Braće – Revelin…Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme za obilazak dubrovačkih zidina (individualno, uz doplatu na licu mjesta) ili nekog od fantastičnih muzeja.. a u nastavku predlažemo odlazak žičarom na planinu Srđ s koje se pruža predivan pogled na grad. Za aktivnije postoji opcija odlaska pješice.  Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak, kupnju suvenira… Večera. Noćenje.

3. dan FAKULTATIVNI IZLET CAVTAT ili SLOBODAN DAN U DUBROVNIKU
Doručak. Za današnji dan predlažemo poludnevni izlet u Cavtat. Pri izlasku iz Dubrovnika autobusom stajemo na poznatom vidikovcu s kojeg se pruža spektakularan pogled na grad, zidine i Lokrum. Upravo tamo možete napraviti najljepše fotografije s izleta. Slijedi vožnja prema Cavtatu. Cavtat je nekoliko puta proglašavan najljepšim malim mjestom u Hrvatskoj. Sa svoje dvije crkve i 1,5 km dugom šetnicom pored obale kroz borovu šumu ostaviti će vas bez daha.  Svakako se ne smije propustiti obilazak Mauzoleja obitelji Račić, dok svim ljubiteljima slikarstva, posebno moderne predlažemo posjet rodnoj kući Vlahe Bukovca. Nakon slobodnog vremena za kavu i ručak povratak u Dubrovnik. Poslijepodne predlažemo odlazak brodom na  Lokrum, na kojem je prema legendi, spas od brodoloma našao Richard I. Lavljeg Srca, vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda iz Palestine. Večera. Noćenje.

4. dan DUBROVNIK – OPUZEN (DOLINA NERETVE) FAKULTATIVNA VOŽNJA UZ RUČAK- ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema Opuzenu smještenom u dolini Neretve. Kraj je to nedirnute prirode, savršeni labirint neretvanskih kanala okićenih prekrasnim lopočima, koji krije staništa jedinstvenih primjeraka ptica zamaskiranih šašom i trskom te na kraju tajnu potopljenog grada, jezero Kuti.  Predlažemo uz doplatu izlet uz ručak - vožnja deltom Neretve u tradicionalnoj neretvanskoj lađi je jedinstveni doživljaj. Uz panoramsku vožnju Neretvom na lađi možete uživati u posluženoj rakijici, kolačićima i voću. Po povratku slijedi ručak uz piće u konobi. Za one koji ne žele sudjelovati u izletu slobodno vrijeme u Opuzenu. Povratak prema Zagrebu, dolazak u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute 1.590kn / redovna cijena 1.790kn
First minute cijena vrijedi do opoziva.
Doplata za jednokrevetnu sobu 690kn.
Minimalni broj putnika: 30. Maksimalni broj putnika: 40.

Cijena uključuje: autobusni prijevoz modernim turističkim autobusom, 3 polupansiona u dvokrevetnim sobama u u hotelu 3/4* u Dubrovniku ili okolici., voditelja putovanja iz Zagreba, licenciranog vodiča za razgled Dubrovnika, sve transfere i razglede prema programu, sve pristojbe za ulaze u gradove, organizaciju putovanja i jamčevinu.

Obvezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i osiguranje 10kn po osobi po noćenju (podložno promjeni).

Cijena ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, javni gradski prijevoz, troškove osobne prirode, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnice, putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda:
- vinska proba na Pelješcu 60,00 kn ( liker, 1 bijelo vino, maslinovo ulje, 2 crna vina uz komadić sira iz ulja)  ( min 20 pax)
- fakultativni izlet Cavtat 90kn, djeca do 12 godina 60kn  ( min 20 pax)
- izlet – vožnja lađama u dolinu Neretve uz ručak -180kn, djeca 140kn /// Kod polaska 14.10. uključena berba mandarina

Informativna cijena ulaznica:
Dubrovačke zidine ( informacija u završnoj obavijesti)
Stonske zidine 70kn
Povratna vožnja  žičarom odrasli 170kn, djeca(4-12 godina) - 60kn

Popusti:
Djeca do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn
Odrasla osoba na pomoćnom ležaju nema popusta ( na upit)

Minimalan broj putnika: za ovo putovanje je 30 putnika. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja te o tome pravovremeno obavijestite putnike i tražiti pristanak ili otkazati navedeno putovanje.

COVID19 mjere:

- obavezna zaštitna maska za vrijeme vožnje u autobusu
- sredstvo za dezinfekciju ruku nalazi se na ulazu u autobus, no savjetujemo da ponesete i vlastito malo dezinfekcijsko sredstvo koje ćete uvijek imati uz sebe

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo