Nizozemska i Belgija zrakoplovom

Nizozemska i Belgija zrakoplovom
Datumi putovanja: 26.05.2023, 21.06.2023

NIZOZEMSKA I BELGIJA
Velika holandsko-belgijska tura
5 dana / 4 noćenja zrakoplovom iz Zagreba
Datumi putovanja: 29.10. – 02.11.2022., 26.05. – 30.05., 21.06. – 25.06.2023.

Eliteplus: odličan program, uključena velika holandska tura s razgledima Delfta, Den Haaga i Scheveningena!

Predviđeni hoteli:
Amsterdam: Intercity Hotel Amsterdam Airport 4* ili sličan
Bruxelles: ibis Styles Brussels Louise 3* ili sličan

1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Amsterdam na liniji OU450 (Croatia Airlines) u 8.30 sati. Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati te nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel (ukoliko sobe budu već spremne, a ukoliko ne, prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj sobi u hotelu) te nakon toga odlazak u razgled grada javnim gradskim prijevozom i pješice. Šetnja gradom od Centraal Stationa do najznačajnijih znamenitosti: Trg Dam, Kraljevska palače, kuća Ane Frank, Leidseplein, Rembrantsplein, Munt, tržnica cvijeća, Begijnhof, Museumplein. Prošetat ćemo čuvenom shopping ulicom Kalverstraat i poznatom četvrti crvenih svjetiljki. Odlazak do poznate brusionice dijamanata Coster Diamonds uz mogućnost kupovine nakita po tvorničkim cijenama. Nakon posjeta brusionici dijamanata preporučujemo nezaboravnu vožnju amsterdamskim kanalima gdje ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugačije perspektive (uz doplatu). Slobodan ostatak dana u Amsterdamu za šetnju i uživanje u kavici uz jedan od amsterdamskih kanala. Predlažemo odlazak u poznati Heineken Experience uz degustaciju. Slobodno vrijeme te individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: AMSTERDAM – fakultativni izlet "MALA HOLANDSKA TURA" (Edam - Volendam - Zaanse Schans)
Nakon doručka krećemo na poludnevni fakultativni izlet "Mala holandska tura" (doplata kod prijave) u okolicu Amsterdama, na kojem ćemo upoznati tradicionalnu i istinsku Nizozemsku. Vožnja autobusom nasipima i polderima do Edama, gradića poznatog po proizvodnji sira, i posjet farmi uz demonstraciju proizvodnje sira i klompi. Slijedi vožnja do Volendama, tipičnog ribarskog mjesta s karakterističnim živopisno obojenim kućama i starim ribarskim brodicama. Kraća šetnja i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje autobusom do mjesta Zaanse Schans, poznatog po dobro očuvanim vjetrenjačama i šarenim kućama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funkciji krajem 18. st., još 5 ih radi.. Povratak autobusom u centar Amsterdama te u dogovoru s voditeljem putovanja, predlažemo posjet poznatoj brusionici dijamanata Coster Diamonds uz prikaz procesa izrade i povijesti brušenje dijamanata te vožnju brodom amsterdamskim kanalima Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Ostatak dana je idealno provesti u posjeti nekom od poznatih amsterdamskih muzeja: Rijksmuseum kojeg je osnovao Napoleonov brat (iznimna zbirka umjetnina od 15. do 17. st., s djelima Rembrandta i Vermeera), muzej Van Gogh s najvećom zbirkom radova tog karizmatičnog umjetnika, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, muzej suvremene umjetnosti. Obzirom da je Amsterdam grad antikviteta, knjiga, dijamanata, ali i mode, preporučamo odlazak do poznate shopping zone, u ulici Kalverstraat i Nieuwedijk-Kalverstraat, duge gotovo kilometar, u kojoj se nalaze sve najpoznatije trgovine odjeće i obuće. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti Vaš dojam o Nizozemskoj. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se poznatim nizozemskim palačinkama, slatkim uštipcima „poffertjes“ ili autohtonim slatkišem „oliebollen“ (krafne sa šećernim preljevom). Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

3. dan: AMSTERDAM – SCHEVENINGEN – DEN HAAG – DELFT – BRUXELLES
Nakon doručka i odjave iz hotela, polazak prema Belgiji, zemlji vrhunske čokolade, piva i dragulja. Vožnja do čuvenog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, poznatog po svojoj dugoj šetnici i molu koji se svojom dužinom od 400 metara pruža u Sjeverno more. Slobodno vrijeme za šetnju uz dugačku pješčanu plažu šetnicom dugom 3 km. Nastavak vožnje do Den Haaga gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade i prebivalište kraljevske obitelji, Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavljamo do jednog od najljepših nizozemskih gradova – Delftu, karakteristične arhitekture s mnoštvom riječnih kanala i središtu proizvodnje poznatog plavog porculana. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti vaš dojam o Nizozemskoj. Nastavak putovanja prema Belgiji. Dolazak u Bruxelles, smještaj u hotel te odlazak u večernju orijentacijsku šetnju u pratnji voditelja putovanja. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. dan: BRUXELLES – fakultativni izlet GHENT i BRUGGE
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ghent, duhovnu prijestolnicu pokrajine Flandrije i šarmantni Brugge, "Veneciju sjevera", jedan od najljepših europskih gradova izgrađen na brojnim kanalima. Po dolasku u Ghent, razgled povijesne jezgre: most sv. Mihovila s pogledom na crkvu sv. Nikole; zvonik i katedrala sv. Bavo u kojoj se nalazi poznati poliptih Mistično janje Jana Van Eycka iz 1432.  godine; stara luka sa srednjovjekovnim Korenmarktom i Graanmarktom; Dvorac grofova, impresivna srednjovjekovna tvrđava u samom središtu ovog prekrasnog grada. Slijedi nastavak putovanja prema Brugesu, jedinstvenom flamanskom gradu zadivljujuće srednjovjekovne jezgre. Razgled: Beguinage, skupina kuća oko malog vrta prekrivenog velikim topolama; dvorac i zvonik sagrađen između 13. i 16. st.; crkva Naše Gospe u kojoj se nalazi Michelangelov kip od bijelog mramora Madona s djetetom; kapela Svete Krvi. Nakon razgleda grada, u slobodno vrijeme predlažemo vožnju fijakerom romantičnim uličicama ili slikovitu plovidbu brodom kanalima koji okružuju stari grad. Povratak u Bruxelles. Noćenje.

5. dan: BRUXELLES – ZAGREB
Nakon doručka i odjave iz hotela, odlazak u razgled gradskog središta u pratnji lokalnog vodiča. Obići ćemo glavni gradski trg Grand Place (dio UNESCO-ve svjetske baštine) s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama; Manneken Pis, simbol grada; Galerije sv. Huberta, najstariji trgovački centri; katedrala sv. Mihovila i Gudule; Atomium, skulptura izgrađena u čast Svjetske izložbe 1958. godine; Kraljevska rezidencija; četvrt Sablon; Palača pravde, Trg Louise; Parlament; četvrt Cinquantenaire poznata po Trijumfalnim vratima, iznimnim muzejima i  prekrasnim secesijskim kućama; četvrt Europske Unije sa zgradama Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća ministara. Nakon razgleda predlažemo posjet Muzeju kakaa i čokolade gdje ćete imati priliku upoznati se s procesom nastajanja čokolade od osnovnih sastojaka pa do konačnog proizvoda, a posebno belgijskih pralina od kojih će svima zasigurno rasti zazubice. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku te prijava na let za Zagreb u 20.40 sati na liniji OU4457 (Croatia Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 22.40 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn (157,94Eur) uključene u cijenu!
Polazak 29.10. first minute cijena 4.980kn (660,96Eur), redovna cijena 5.180kn (687,50Eur)
Polasci 26.5. i 21.6. first minute cijena 5.480kn (727,32Eur), redovna cijena 5.680kn (753,87Eur)

Doplata za jednokrevetnu sobu:  1.590kn (211,03Eur)
Trokrevetne sobe na upit.
First Minute za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni.
Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn
Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines u ekonomskoj klasi na redovnoj liniji Zagreb - Amsterdam i Bruxelles – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Intercity Hotel Amsterdam Airport 4* ili sl. u Amsterdamu, dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu ibis Styles Brussels Louise 3* ili sl. u Bruxellesu, boravišnu pristojbu u Amsterdamu i Bruxellesu, transfere od/do zračne luke Amsterdam i Bruxelles, veliku holandsku turu s razgledima Delfta, Den Haaga i Scheveningena, razglede Amsterdama i Bruxellesa prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, obroke koji nisu uključeni u cijenu, troškove osobnih narudžbi, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vodiča (nije obavezno ali je uobičajeno), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativni izleti:
- izlet Ghent - Brugge 690 kn (91,57Eur) - najmanje 15 prijavljenih putnika
- izlet Mala holandska tura 450 kn (59,72Eur) - najmanje 15 prijavljenih putnika

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta ili putem interneta):
Amsterdam:
- Rijksmuseum 20 €; mladi ispod 18 gratis
- Van Gogh muzej 19 € (kupovina moguća samo putem interneta)
- vožnja brodom po amsterdamskim kanalima 18 €
- Kuća Ane Frank 10 € (kupovina moguća samo putem interneta)
- Heineken Experience uz degustaciju i rezervaciju – cca. 21 EUR
Brugge:
- Plovidba kanalima 10 €/djeca 3-11 godina 6 EUR
Bruxelles: 
- Park Mini Europe 15,50 € odrasli, 11,50 € djeca
- Muzej kakaa i čokolade 8 € odrasli, djeca od 6 do 12 god. 5 €

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu i uvjetima ulaska u Nizozemsku i Belgiju. Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Nizozemsku i Belgiju na službenim stranicama MVEP-a.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo