Oslo i fjordovi

Oslo i fjordovi
Oslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordoviOslo i fjordovi
Datumi putovanja:

OSLO I NORVEŠKI FJORDOVI 2021
7 dana / 6 noćenja zrakoplovom iz Zagreba
22.-28.08.2021.
GARANTIRANI POLAZAK

Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita i Dubrovnika.

Eliteplus: atraktivna vožnja brodom od Kopenhagena do Osla sa smještajem u dvokrevetnim kabinama s uključenom večerom! Uključeno krstarenje jednim od najljepših norveških fjordova, glasovitim Geirangerom!

Predviđeni smještaj:
Bergen: hotel Scandic Flesland 
Forde: hotel Scandic Sunnfjord 
Gudbrandsdalen: hotel Thon Skeikampen 
Oslo: hotel Scandic Solli 

1. dan: ZAGREB - KOPENHAGEN - BROD
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta u 06:05 sati, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Kopenhagen u 08:05 sati na liniji OU 480 (Croatia Airlines). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Kopenhagenu u 10:30 sati. Ukrcaj u autobus i panoramski obilazak danske prijestolnice: Tivoli - Mala Sirena – fontana Gefion – palača Amalienborg, kraljevska rezidencija – lučka četvrt Nyhavn – Christiansborg – Opera. Nakon panoramske vožnje Kopenhagenom odlazak u luku i ukrcaj na brod kompanije DFDS na liniji za Oslo. Smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine i večera na brodu (uključena u cijenu). Noćna plovidba.

2. dan: BROD - OSLO -  HARDANGERFJORD- HARDANGERVIDDA – BERGEN/OKOLICA
Doručak na brodu. Dolazak u luku Osla i iskrcaj oko 9 ujutro. Ukrcaj u autobus i putovanje prema regiji fjordova. Putovanje prema Hardangerfjordu kroz krajolike poznate po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Na putu ćemo proći kroz Gol, maleno mjesto najpoznatije po svojoj crkvi od drveta iz 12 st. - Gol stavkirke - gdje ćemo se zaustaviti na foto pauzi, te kraj Geila, najvećeg norveškog skijaškog centra. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustavit ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje pored Ovre Eidfjorda gdje ćete imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučujemo - plaća se ulaznica na licu mjesta). Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda koji ćemo prijeći preko spektakularnog Hardanger mosta, dugačkog 1380 metara što ga čini najdužim visećim mostom u Norveškoj i jednim od 10 najdužih visećih mostova u svijetu. Nastavak putovanja do hotela smještenog u okolici Bergena. Po dolasku u večernjim satima smještaj u sobe i večera (doplata). Noćenje.

3. dan: BERGEN
Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom organizacije UNESCO... Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak autobusom do hotela. Večera (doplata) i noćenje u hotelu.

4. dan:  BERGEN – MYRDAL – FLAM – SOGNEFJORD – FØRDE
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje ćemo se ukrcati na vlak (doplata prilikom rezervacije aranžmana, nije moguće naknadno prijaviti) koji će nas voditi preko sela Myrdal do Flama gdje ćemo prijeći na drugi vlak – poznatu kosu željeznicu kojom ćemo se voziti po jednoj od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženom netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen). Selo Flåm, maleno i pitoreskno, ima oko 350 stanovnika i više od 450 000 posjetitelja godišnje, a ova je željeznica jedna od najatraktivnijih željeznica na svijetu, izuzetno strma s nekoliko spirala. Iz Flåma nastavljamo putovanje kroz Laerdal tunel, najduži na svijetu i prelazimo trajektom preko Sognefjorda, najvećeg norveškog fjorda, iz Fodnesa u Manheller, odnosno preko turističkog mjesta Skei do mjesta Førde gdje ćemo se smjestiti u hotel. Večera u hotelu (doplata). Noćenje.

5. dan: FØRDE-HELLESYLT-GEIRANGERFJORD-GUDBRANDSDALEN/VINSTRA
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i nastavak putovanja do Hellesylta preko Stryna. Ukrcaj na brod u Hellesyltu i plovidba fjordom do Geirangera (uključeno u cijenu) uz najpoznatije slapove norveških fjordova kao što su „Sedam sestara“, „Nevjestin veo“ i dr., s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno zeleni krajolik. Geirangerfjord je na glasu kao najposjećeniji i jedan od najljepših norveških fjordova, stavljen na popisu zaštićene prirodne baštine organizacije UNESCO. Poslije vožnje brodom ukrcaj u autobus u Geirangeru i nastavak putovanja kroz prekrasne krajolike do doline Gudbrandsdalen gdje ćemo se smjestiti u hotel. Noćenje.

6. dan: GUDBRANDSDALEN/VINSTRA - OSLO
Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova, a svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892 godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Frogner park, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „staro Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača do jednog od novijh simbola Osla - zgrade Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Poslije razgleda odlazak prema hotelu i smještaj u sobe. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana), mjesta gdje se stanovnici Osla rado druže, opuštaju i zabavljaju. Noćenje.

7. dan: OSLO – KOPENHAGEN – ZAGREB
Rano buđenje, preuzimanje doručka (breakfast box) i transfer u zračnu luku Osla, Gardermoen, na let na liniji SK 1461 kompanije SAS za Kopenhagen. Slijetanje u Kopenhagen planirano u 7:15 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati, planirano u Zagrebu u 13:40 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi / kabini:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.390kn uključene u cijenu aranžmana!
First minute 9.480kn, redovna cijena 9.680kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu) 2.590kn.
Rok za prijavu: 7 dana prije puta 
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Kopenhagen - Oslo - Kopenhagen – Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.390kn po osobi, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23cm), jedno noćenje na osnovi polupansiona u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama na brodu na liniji Kopenhagen – Oslo, dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u okolici Bergena, jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u regiji Sognefjorda/Forde, jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u dolini Gudbrandsdalen, jedno noćenje s paket doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na širem području Osla, krstarenje Geiranger fjordom, na liniji od Hellesylta do Geirangera, vožnju trajektom na liniji Fodnes – Manheller, transfere i razglede prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje: doplatu za večere, vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam, ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplata na licu mjesta), dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), napojnicu za vodiča (opcionalno), sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo).

Napomena: prilikom rezervacije zbog prijave brodarskoj kompaniji potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja i državljanstvo.

Fakultativne doplate:
• doplata za četiri večere (preporučujemo!) u hotelima u regiji fjordova (prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja) 890kn
• doplata za vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam: 590kn (min. 15 prijavljenih - prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja)
• vanjska dvokrevetna kabina na brodu na liniji Kopenhagen-Oslo po osobi – NA UPIT!: 390 kn
• Cijene fakultativnih doplata uključuju gotovinski popust. Za kartično plaćanje uvećavaju se 6%.

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): 
• ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni): 
• Fram muzej 140 NOK 
• Muzej vikinških brodova 120 NOK 
• muzej Kon Tiki 140 NOK
• Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata
• Hardangersvidda centar od 120 NOK 
• uspinjača Floibanen 100 NOK (povratna karta)

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines i SAS Scandinavian Airlines
OU 480  ZAG-CPH 08:05 10:30
SK 1461 OSL-CPH  06:00 07:15
OU 481  CPH-ZAG 11:20 13:40

Popusti i doplate:
• 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
• mogućnost doplate za polaske iz Splita i Dubrovnika od 495kn po osobi (pristojbe uključene), raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu) 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Norvešku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo