Sorrento Amalfi Napulj Pompei

Sorrento Amalfi Napulj Pompei
Sorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj PompeiSorrento Amalfi Napulj Pompei
Datumi putovanja: 20.04.2022, 26.05.2022, 22.06.2022

SORRENTO - POMPEI - CAPRI - AMALFI - NAPULJ - RIM
5 dana / 4 noćenja zrakoplovom iz Zagreba i Splita
Polasci:
20.10. – 24.10.2021.
20.04. – 24.04., 26.05. – 30.05., 22.06. – 26.06.2022.

1. dan: ZAGREB/SPLIT – RIM – SORRENTO 
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rim u 14.35 sati na liniji OU380 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split. Dolazak u Rim u 17.10 sati. Slijedi transfer autobusom do Sorrenta, jednog od najpoznatijih ljetovališta Italije. Romantični grad sunca, otmjen, gostoljubiv i ispunjen mediteranskim šarmom. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Udaljen je oko 30 km od Napulja i iz Sorrenta se pruža predivan pogled na Napulj i Vezuv. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: SORRENTO – POMPEJI – SORRENTO
Nakon doručka odlazimo na poludnevni izlet autobusom do čuvenog arheološkog nalazišta Pompeji (ulaznica za lokalitet uz doplatu), starorimskog grada kojeg je u ljeto 79. pr. Kr. uništila erupcija Vezuva. U tom procesu uništavanja, Pompeji su ostali savršeno očuvani. Kao u vremenskoj kapsuli, zatvoreni do sredine 18. stoljeća, kad su slučajno otkriveni. Arheolozi su se iznenadili kada su otkrili da se ispod debelog sloja pepela i ruševina Pompeji gotovo potpuno netaknuti, kao da je i dalje 79. prije Krista. Zgrade, predmeti, umjetnine i tijela ostali su kao spomenik života u drevnom gradu. Od sačuvanih objekata posebno ističemo Apolonov i Jupiterov hram, Forumske terme, Faunovu vilu, pekarnice, javnu kuću, tržnicu i sve ostalo što je sadržavao život jedne antičke luke. Slobodno vrijeme za ručak i kupnju suvenira, a preporučujemo i degustaciju limoncella. U poslijepodnevnim satima povratak u Sorrento. Preporučujemo da ostatak dana provedete u šetnji slikovitim uličicama grada te posjet znamenitostima kao što su crkve sv. Antonina i sv. Francesca, gradska katedrala i muzej Correale. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: SORRENTO – fakultativni izlet CAPRI i AMALFI – SORRENTO 
Doručak. Danas vam preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Capri i Amalfi. Plovidba brodom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog „jet seta“, poznatog po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Marina Grande, mogu se uočiti ruševine Palazzo a Mar te nepregledni "Bagni di Tiberio". Vožnja žičarom (ulaznica uz doplatu) na Monte Solaro, prekrasan vidikovac/liticu s koje se pruža predivan pogled. Nastavak razgleda mjesta Capri smještenog 142 metra iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp... Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Poslijepodne, plovidba brodom do grada Amalfi čiju obalu (costiera amalfitana), zbog prekrasnih pejzaža, smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Sam grad se, zbog iznimne ljepote, nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom, slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz pravi talijanski espresso. Povratak u Sorrento. Noćenje.

4. dan: SORRENTO – NAPULJ – RIM 
Doručak i odjava iz hotela te potom krećemo autobusom do Napulja, glavnog grada talijanske pokrajine Campanije. Panoramski razgled povijesnog središta grada na obali zaljeva Tirenskog mora koji je pod UNESCO-vom zaštitom. Živahni mediteranski grad privlači posjetitelje starom gradskom jezgrom, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Tu su zatim i galerija Umberta I te Teatro di San Carlo, ujedno i najstarija aktivna opera u Europi. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira, ali i za ručak za koji vam preporučujemo najpoznatije napuljsko jelo – pizzu! Nastavak vožnje do Rima. Po dolasku u Rim, smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja do središta antičkoga dijela grada koji čine Rimski forum, oko kojeg se odvijao gradski život u vrijeme carstva te Kolosej ili Flavijev amfiteatar, koji je svojedobno mogao primiti i do 50.000 gledatelja. Sagrađen u samo deset godina, Kolosej je i danas jedno od svjetskih čuda koje je vrijedno vidjeti. Zatim odlazimo prema Panteonu ili Hramu bogova, a završavamo kod čuvene rimske Fontane di Trevi. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru ili aperitiv u nekom od lokalnih barova i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: RIM – VATIKAN – SPLIT/ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela te potom odlazak do Vatikana, najmanje države na svijetu. Posjet Rimu i Vatikanu nije potpun bez odlaska u baziliku Svetog Petra koja se nalazi na istoimenom trgu (Piazza San Pietro) i to je najveće kršćansko svetište na svijetu. Sagrađena je na mjestu stare starokršćanske bazilike koju je podigao car Konstantin Veliki na molbu pape Silvestra I. još 326. godine na mjestu gdje je Sveti Petar razapet na križ, u blizini Neronovog cirkusa. Današnju baziliku odlučio je izgraditi Papa Nikola V, ali zbog njegove smrti projekt je obustavljen. Zatim je Papa Julije II započeo izgradnju nove bazilike, koja je konačno završena 1626. godine. Bazilika je svetište u kojemu se nalaze neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih djela, poput Michelangelove skulpture Pietà. Nastavljamo s razgledom grada: Castelo Sant'Angelo, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna i čuvene španjolske stepenice. U 15.00 sati transfer autobusom do zračne luke Fiumicino. Po dolasku u zračnu luku slijedi prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 18 sati na liniji OU381 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split u 19.10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19.50 sati i dolazak u Zagreb u 20.40 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn uključene u cijenu aranžamana!

Polazak 20.10.2021. first minute 5.780kn, redovna cijena 5.980kn
Polasci 20.4. i 26.5.2022. first minute 6.180kn, redovna cijena 6.380kn
Polazak 22.6.2022. first minute 6.480kn, redovna cijena 6.680kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.150kn
First Minute popust 200 kn za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 20.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), transferi i prijevozi autobusom prema programu, tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Sorrentu, jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u centru Rima, razgledi prema programu putovanja, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obvezna doplata: boravišna pristojba u Rimu 4-6 € po osobi dnevno i Sorrentu 3 € po osobi dnevno (plaćanje na licu mjesta - točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnoj obavijesti o putovanju)

Cijena ne uključuje: dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobnih narudžbi, boravišnu pristojbu, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativni izleti:
- Capri i Amalfi 650 kn (izlet uključuje hidrogliser Sorrento – Capri, trajekt Capri - Amalfi, razgled Capria, razgled Amalfija, prijevoz autobusom hotel – luka Sorrento -  Amalfi – hotel, voditelja putovanja)

Informativne cijene ulaznica:
- Ulaznica za arheološki lokalitet Pompeji 16 EUR (plaćanje na licu mjesta)
- Žičara Monte Solaro na Capriju 12 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)
- Ulaznica za Vatikanske muzej i Sikstinsku kapelu - 17 EUR, besplatno djeca do 6 godina (popust 8 EUR za djecu od 6 -18 godina., studenti do 26 godina)
- Kupola bazilike Sv. Pavla 6 EUR stubištem, 7 EUR liftom
- Koloseum, Rimski Forum i Palatinska galerija 16 EUR
- Kapitolski muzeji cca 11,50 EUR
- Galerija Borghese 13 EUR ( besplatno za djecu do 18 god )
- Ulaznica za Katakombe San Calisto 8 EUR
- Cijena pojedinačne karte za metro u Rimu iznosi 1,50 EUR po osobi dok je cijena dnevna karte 6 EUR 

Popusti: 
- 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
- trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplata po osobi za polaske iz Zadra, Dubrovnika ili Pule: od 495kn (na upit, pristojbe uključene).
(raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci u Splitu do sastanka s voditeljem putovanja iz Zagreba/za polazak iz Splita doplata se ne plaća).

Predviđeni red letenja:
OU380 ZAGREB RIM 14:35 17:10
OU381 RIM ZAGREB 18:00 20:40
Tehnički stop u Splitu. Putnici koji žele krenuti iz Splita, obavezni su pri prvoj uplati to pismeno naglasiti.
Prijevoznik: Croatia Airlines

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo