Munchen i dvorci Bavarske

Munchen i dvorci Bavarske
Datumi putovanja: 15.04.2022, 18.04.2022, 27.05.2022

MUNCHEN I DVORCI BAVARSKE
uz posjet Salzburgu
4 dana / 3 noćenja autobusom iz Zagreba
Datumi putovanja:
15.-18.04., 18.-21.04., 27.-30.05., 16.-19.06., 12.-15.08., 29.10.-01.11.2022.

Predviđeni hotel: Das Bento Inn München Messe 3* ili sličan hotel

Eliteplus: uključen izlet“Dvorci Bavarske”  (ulaznice se posebno doplaćuju - nisu uključene u cijenu)

1. dan:    ZAGREB – SALZBURG – MÜNCHEN
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Salzburga. Najveća gužva je na malom trgu oko rodne kuće W. A. Mozarta u Getreidegasse 9, gdje je genij rođen 27.01.1756. godine. Tu se nalazi jedan od dva muzeja posvećena ovom velikom skladatelju. Mozart ima i svoj trg sa spomenikom još od 1842. godine. Nastavljamo prema  katedrali Salzburger Dom koja je izgrađena u baroknom stilu na istoimenom trgu (Domplatz) na kome je velika fontana. Na istom trgu su i prekrasne zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palace (Fürsterzbischöfliche Residenz), a na nju se nadovezuje franjevačka crkva (Franziskanerkirche). S druge strane rijeke je barokni dvorac Mirabell prvobitno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo u cijelosti. Gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio udoban dom za svoju nevjenčanu suprugu Salome Alt i njihovih 15 djece. Danas su u njemu smješteni gradska vijećnica i administracija. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima nastavljamo do hotela u Münchenu. Smještaj. Noćenje.

2. dan:   MÜNCHEN: dvorac NYMPHENBURG
Doručak. Posjet dvorcu Nymphenburg, ljetnoj rezidenciji münchenskog dvora (doplata za ulaznicu). Dvorac je još u 18. stoljeću bio poznat u cijeloj Europi po bogato ukrašenim prostorijama u rokoko stilu, paviljonima i velikom parku.  Nastavljamo do Marienplatza, najpoznatijeg trga u Münchenu. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat na kojem svaki dan možemo vidjeti borbu Bavarca i Habsburgovaca te tradicionalni ples bačvara – sve to nam pričaju figurice koje izlaze 3 puta dnevno! U blizini glavnog trga nalaze se poznata crkva Frauenkirche i crkva sv. Petra s koje se nakon 303 stepenice možete diviti gradu iz ptičje perspektive. Na putu prema Karlsplatzu nam je i crkva sv. Mihaela, s kriptama Wittelsbachovaca i grobnicom poznatog „ludog“ graditelja dvoraca, kralja Ludwiga II. Prošećite pješačkom zonom u kojoj se nalaze razne trgovine i suvenirnice. U slobodno vrijeme možete posjetiti i Hofbrauhaus. Riječ je o najpoznatijoj pivnici na svijetu gdje se, prema statistikama, svakog dana ispije oko 10 tisuća litara piva. Na drugom katu zgrade postavljen je i pivski muzej, a čitav prostor uređen je kako bi ugodio veselom gostu. Pivo se obično naručuje po litri (maß), a uz svijetlo i tamno posebnog je okusa pšenično pivo. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

3. dan: MÜNCHEN: cjelodnevni izlet autobusom DVORCI BAVARSKE: LINDERHOF, NEUSCHWANSTEIN i HOHENSCHWANGAU
Doručak. S našim voditeljem putovanja odlazimo na izlet autobusom - Dvorci  Bavarske (doplata samo za ulaznice u dvorce). Prvi dvorac koji ćemo posjetiti je Linderhof,  jedini dvorac dovršen za Ludwigova života. Razgled dvorca okruženog prekrasnim parkovima, terasama, fontanama i paviljonima u maurskom stilu. Impozantan je i cijeli kompleks oko dvorca te brojni vrtovi, fontane i parkovi. Nastavljamo do dvorca Neuschwanstein, danas najpoznatijeg po tome što je poslužio kao uzor za bajkoviti dvorac u tematskim parkovima Disneylanda, ali i kao scenografija za brojne igrane filmove. Zbog njegovog položaja na strmoj litici stijene užitak ga je gledati iz podnožja, ali je uspon nešto zahtjevniji, no uspon do dvorca dostupan je i lokalnim autobusom (doplata cca 2,5 eur) ili za one romantične - kočijom. Ulazimo u dvorac koji skriva tajnu: pred kraj Drugog svjetskog rata u dvorcu su bile pohranjene zalihe zlata Deutsche Reichsbanke koje su posljednjih dana rata odvezene na do današnjih dana nepoznato mjesto. Prema nekim teorijama potopljene su u obližnjem jezeru Alatsee, no te pretpostavke nikada nisu dokazane. Odlazimo do dvorca Hohenschwangau te s istom ulaznicom ulazimo u dvorac kako bismo se upoznali s prostorijama u kojima je Ludvig II. boravio kao dijete. Slobodno vrijeme te polazak prema Münchenu. Povratak u hotel. Noćenje.
Napomena: Oni koji ne žele na izlet, mogu ostati u gradu te se po želji samostalno vratiti u hotel javnim prijevozom.

4. dan: MÜNCHEN – dvorac HERRENCHIEMSEE – ZAGREB 
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema ”bavarskom moru“ - jezeru Chiemsee, do mjesta Prien. Plovidba brodom do otoka Herreninsel i razgledavanje kraljevskog dvorca Herrenchiemsee (doplata za ulaznice u dvorac te vožnju brodom), poznatijeg kao bavarski ili mali Versailles. Ovaj ”Muški otok” kako mu ime doslovce znači na kojem se nalazimo mjesto je gdje je Ludvig II. ukrasio svoj dvorac u motivima sunca, jer je izgrađen u čast francuskog “Kralja Sunca” Luja XIV kojem se divio. Ovo je ujedno i najveći dvorac kojeg je izgradio Ludvig II., a ljepota njegovih prostorija, namještaja te eksterijera i vrtova će vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Nastavljamo dalje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima, oko ponoći.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute 1.390kn, redovna cijena 1.490kn
Doplata za jednookrevetnu sobu 690kn
Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

Cijena uključuje: prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Munchenu ili okolici grada u dvokrevetnom sobama, cjelodnevni izlet autobusom Dvorci Bavarske (3.dan, ulaznica u dvorce se posebno plaća), razgledavanja prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obvezna doplata: boravišna pristojba u iznosu od 1 – 1,5 eur po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe), plaćanje na licu mjesta.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), fakultativnu ponudu, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vozača i vodiča (nije obavezno), putno osiguranje (preporučujemo).

Informativne cijene s uključenom rezervacijom, po osobi:
- dvorac Nymphenburg – 11,5 eur (samo palača, postoji i kombinirana ulaznica koja uključuje i druge muzeje u kompleksu – cijena 15 eur), djeca do 18 godina ne plaćaju ulaz
- dvorci Neuschwanstein i Hohenschwangau (oba dvorca) – 39 eur, djeca do 18 godina plaćaju samo rezervaciju u iznosu od 3 eur 
- dvorac Linderhof – 10 eur, djeca do 18 godina ne plaćaju ulaz
- povratna vožnja brodom na Herreninsel – 8,5 eur 
- dvorac Herrenchiemsee –10 eur, djeca do 18 godina ne plaćaju ulaz
- sve doplate (ulaznice i brod) plaćaju se na licu mjesta voditelju putovanja u eurima, cijene su važeće u trenutku objave programa i vrijede za 2022. godinu (u slučaju povećanja cijena bit ćete obaviješteni u završnom pismu)

Popusti i doplate
• 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
• trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Njemačku i Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se o uvjetima ulaska u Njemačku u okolnostima pandemije informirate na web stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Molimo da se o uvjetima ulaska u Austriju u okolnostima pandemije informirate na web stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
 • Njemačka

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  15.04.2022 - 18.04.2022
  1.390 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Njemačka

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  15.04.2022 - 18.04.2022
  2.080 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo