Marrakech - Maroko 3 dana charter

Marrakech - Maroko 3 dana charter
Datumi putovanja:

MARRAKECH - MAROKO

3 DANA / 2 NOĆENJA

Datum putovanja: 3.3. – 5.3.2023. - garantirani polazak

Posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa izravno iz Zagreba, uz odlična vremena letenja!

Čeka Vas grad s mnogim otkrićima, čudima i mirisima. Njegovu egzotičnu stranu nalazimo unutar rumeno-ružičastih bedema drevne medine, gdje uživate u brojnim tržnicama tokom dana te u poznatoj, bučnoj noćnoj tržnici Jemaa el Fna. S druge strane, četvrti Hivernage i Gueliz mjesto su gdje se suvremene galerije, moderni lokalni restorani i elegantni butici bore za pažnju uz šareni vrt Jardin Majorelle i dragulje u stilu Art Deco. Zimsko svjetlo u Marrakechu oštro je poput brušenog dijamanta. Doba je godine kada se planine Atlas, ogrnute svojim snježnim ogrtačima, čine dovoljno blizu da ih se dotakne iz gotovo svakog kuta u gradu, a prosječna temperatura od 22ºC u ožujku daje potpun doživljaj “zimskog sunca”.

 

PREDVIĐENA VREMENA LETENJA:

03MAR    ZAG – RAK        07:00     10:45

05MAR    RAK – ZAG        19:00     22:40

*lokalna vremena

Program putovanja: 

1. dan, petak: ZAGREB – MARRAKECH

Sastanak putnika u Međunardnoj zračnoj luci Franjo Tuđman u ranojutarnjim satima kod šaltera informacija, dva sata prije polaska. Polijetanje posebnog zrakoplova Croatia Airlinesa u jutarnjim satima. Dolazak u Marrakech u prijepodnevnim satima. Nakon slijetanja zrakoplova poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja: Medina - Marrakech osnovan je 1070.–1072. od strane Almoravida, te je dugo ostao političko, gospodarsko i kulturno središte.  Njegov se utjecaj osjećao u cijelom zapadnom muslimanskom svijetu, od sjeverne Afrike do Andaluzije. Impozantna arhitektura i brojna umjetnička djela stavila su Medinu u Marrakechu 1985. godine na popis UNESCO-ove svjetske baštine.  Nekoliko je impresivnih spomenika koji datiraju iz tog razdoblja: džamija Koutoubiya, Kasbah, zidine, monumentalna vrata, vrtovi… Kasniji arhitektonski dragulji uključuju palaču Bahia, Saadijske grobnice, nekoliko velikih rezidencija i trg Jamaâ El Fna, pravo kazalište na otvorenom. Nakon razgleda grada transfer do hotela. Slobodno vrijeme za otkrivanje jednog od  pristupačnijih gradova i uživanje u "mješavini“ tradicionalnog i modernog načina života. Mogućnost odlaska na fakultativnu večeru; napustite metež Marrakecha, doživite ritam marokanskih pjesama i plesova. Svake večeri od 1980. godine Chez Ali Fantasia u Marrakechu nudi večeru uz nastup pod tradicionalnim šatorima Caidal. Predstava koja uključuje ples, akrobate, jahače, vatromet i narodnu glazbu... Dočekat će Vas berberska plemena koja će Vas i otpratiti do Vašeg stola pod kaidskim šatorom. Više od četiri sata prepustite se ritmu berberskih parada, glazbenika, akrobata i orijentalnih plesačica. Divite se vatrometu na kraju. Noćenje.

2. dan, subota: MARRAKECH

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili rezervirajte fakultativne izlete:

CJELODNEVNI IZLET ESSAOUIRA; zaputite se u Essaouiru, labirintsku medinu, beskrajnu plažu, probajte ukusne svježe plodove mora. Očarat će Vas prekrasna medina (stara četvrt) koju čine uske staze, plava vrata i okrečene kuće koje se izmjenjuju s obrtničkim radionicama i malim dućanima. Iz Skale Du Port možete uživati u impresivnom, neograničenom pogledu na grad i Îles Purpuraires. Ovdje možete pronaći i ogroman, šareni Souk. Ručak uključen.

POLUDNEVNI IZLET DOLINA RIJEKE OURIKA: U srcu berberske zemlje, dolina rijeke Ourika ostaje jedna od najljepših i najbolje očuvanih dolina u Maroku. Mala sela koja vise na obroncima kaskada i stjenovitih krajolika koji su utemeljili sveprisutnu pustinju; sve to čini divlju i zavodljivu harmoniju unutar granica Zapadnog Atlasa. Nudimo zaustavljanje u botaničkom vrtu i posjet berberskoj kući koja otvara svoja vrata i poziva vas na marokanski čaj ili mogućnost da naučite kako se priprema tradicionalni kruh. Ručak uključen.

U poslijepodnevnim satima moguće je rezervirati sljedeće fakultativne izlete (osim za putnike koji idu na cjelodnevni izlet Essaouira):

JAHANJE DEVA u Palmeraie: Prijeđite u pustinjsko okruženje i doživite zemlju s leđa deve. Poznate kao "Brodovi pustinje", ove izvanredne životinje nude opuštajući način uživanja u miru i tišini Palmeraie u šumarcima palmi u Marrakechu. Nakon što pronađete ravnotežu i naviknete se na ritmično kretanje deve, odmorite se uz osvježenje čajem od mente s berberskom obitelji. Bit će dovoljno vremena za zabavne fotografije i priliku da bolje upoznate svoju devu.

VOŽNJA QUADOVIMA je za sve one željne zabave i dinamične vožnje umjesto jahanja deva. U okruženju Palmaraie vozit ćemo se po pijesku, dinama i uz palme, a za pauzu Vas u berberskom selu očekuje čaj.

Slobodno vrijeme za vlastite programe za sve one koji preferiraju slobodan dan u Marrakechu. Uživajte u jutarnjoj šetnji Medinom, napravite pauzu za ručak i gastronomski užitak u jednom od brojnih marokanskih restorana. Susjedstvo u kojem možete provesti popodne, Sidi Ghanem, je industrijska četvrt puna kreativnih trgovina. Preporučujemo odlazak  u Marrakshi Life, gdje možete gledati majstore kako tkaju odjeću na tradicionalan način. Također za preporučiti je Peau d'ane, gdje Bernard Henriot dizajnira nevjerojatna rasvjetna tijela i metalni namještaj. Severine Pailès iz tvrtke De Bouche à Oreille izrađuje najbolje okvire ikad, kao i printove po narudžbi. Noćenje.

Mogućnost fakultativnih večera s trbušnim plesom: Palača Gharnata proteže se na površini od 2.000 m²; drevna kuća izgrađena u XVI. stoljeću, koja je pripadala desnoj ruci paše od Marakeša 1920. godine, a zatim ju je kupio i obnovio Moulay Ahmed El Amrani. Palača Gharnata nalazi se između palače Bahia, prefekture medine i muzeja Dar Si Said, strateškog mjesta. Palača Soleïman, koja se smatra jednim od najljepših primjera civilne arhitekture u carskom gradu Marrakechu, prikazuje rad najvještijih umjetnika Feza i Marrakecha koji su posvetili godine njezinoj izgradnji i uređenju.

3. dan, nedjelja: MARRAKECH – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili rezervirajte fakultativne izlete:

LET BALONOM NA VRUĆI ZRAK: Polazak iz hotela u ranim jutarnji satima. Dolazak u bazni kamp. Priprema balona. Marokanski čaj i kava dobrodošlice. Polijetanje (ovisno o vremenskim uvjetima). Slijetanje. Polazak za douar, naselje sa šatorima. Dolazak u bazni logor. Tradicionalni berberski doručak pod kaidskim šatorom. Svečana dodjela diploma. Polazak iz sela u hotel. Dolazak u hotel.

VRTOVI MAJORELLE & YSL MUZEJ Vrtove Majorelle dizajnirao je francuski umjetnik Jacques Majorelle 1924., a kupili su ih Yves St Laurent i Pierre Bergé 1980. godine. Yves Saint Laurent i Pierre Bergé posjetili su Maroko prvi put 1966. godine.  Uživali su u mnogim sretnim trenucima u Marrakechu i obično su tamo putovali nekoliko puta svake godine. Saint Laurent crpio je inspiraciju za svoje kolekcije iz Maroka. On i Bergé ostali su aktivno uključeni u davanje pozitivnog doprinosa zemlji. Čuveni Jardin Majorelle i muzej YVES SAINT  LAURENT u Marrakechu potvrda su "marokanske strasti". Vrt Majorelle sadrži oko 3.000 biljnih vrsta na gotovo 1 hektaru, art deco vilu s oznakom House of Illustres i muzej povijesti Berbera. Jedno je od najposjećenijih mjesta u Maroku. U sjenovitim alejama vrta Majorelle lutajte među drvećem i egzotičnim biljkama. Čovjek je umiren i očaran harmonijom ove raskošne i žive slike uz čarobnu šetnju, izvan tako živog grada, a tako blizu, u ograđenom prostoru zaštićenom visokim zidovima zemlje, izvan vremena. Vrt očarava svojim jasnim bojama i bujnim zelenilom, potpuno odsječen od vanjskog svijeta. Smješten u neposrednoj blizini Jardin Majorelle, muzej YVES SAINT LAURENT u Marrakechu nalazi se u novoj zgradi od 4.000 m² te uključuje stalni izložbeni prostor od 400 m² posvećen radu Yvesa Saint Laurenta koji je dizajnirao Christophe Martin. Muzej također uključuje dvoranu za povremene izložbe, znanstvenu knjižnicu s preko 5.000 svezaka, dvoranu sa 140 sjedećih mjesta, knjižaru i kafić na terasi.

Transfer u Zračnu luku u poslijepodnevnim satima. Odlet zrakoplova Croatia Airlinesa za Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U STANDARDNOJ DVOKREVETNOJ SOBI:

Hotel

First minute cijena

Redovna cijena

HOTEL RADISSON BLU 5*

 

808,28 € / 6.090 kn

KECH BOUTIQUE 4* SUPERIOR

715,37 € / 5.390 kn

755,19 € / 5.690 kn

AYOUB HOTEL 4*

662,29 € / 4.990 kn

702,10 € / 5.290 kn

HOTEL ES SAADI 5*

720 € / 5.424,84 kn

750 € / 5.650,87 kn

First minute cijena vrijedi za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta.

CIJENA PAKET ARANŽMANA U STANDARDNOJ DVOKREVETNOJ SOBI PO OSOBI UKLJUČUJE: povratni let Zagreb – Marrakech – Zagreb posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa, pristojbe u zračnim lukama,  2 x noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi TWC u hotelu prema izboru, transfer i poludnevni razgled Marrakecha s uključenim ulaznicama prema programu (palača Bahia, grobnice dinastije Saadi) uz pratnju lokalnog vodiča, odlazni transfer hotel - zračna luka, pratitelja putovanja, troškove organizacije i prodaje.

CIJENA PAKET ARANŽMANA  NE UKLJUČUJE:  zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju, a koje nisu izrijekom navedene kao uključene, fakultativne izlete i sadržaje, usluge drugačije od navedenih, napojnice za vozače i lokalne vodiče (naša preporuka USD 30 po osobi), troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

 

HOTELI:

 HOTEL RADISSON BLU 5*

Smješten u novoizgrađenom kompleksu Carré Eden, omogućuje jednostavan pristup međunarodno poznatim trgovinama i restoranima kompleksa, kao i modernom noćnom životu u blizini, nekoliko koraka od četvrti Hivernage. Dizajniran od strane poznatog arhitekta Imaada Rahmounija, ovaj moderni hotel ima prekrasno predvorje, terasu i restoran. To je upečatljiv kontrast povijesnoj četvrti grada udaljenoj samo 10 minuta, gdje možete istražiti trg Djemaa El-Fna i tradicionalne tržnice. Ukupno 193 sobe i apartmana imaju umirujući, suvremeni stil koji su kreirali dizajneri Lotfi Sidi Rahal i Meriem Benkirane. Restoran, lounge i bar na licu mjesta stvaraju jedinstveno otvoreno mjesto gdje možete kušati regionalne delicije ili međunarodna jela poput tapasa i sushija. Hotelski sadržaji za slobodno vrijeme uključuju spa, fitness centar i akvarijski bazen okružen prostranim dvorištem s ležaljkama.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.200 kn / 159,27 €, NA UPIT

 

KECH BOUTIQUE 4* SUPERIOR

U srcu autentične kulture i spokojne modernosti rođen je Kech Boutique Hotel and Spa koji okuplja sve elemente potrebne za nezaboravan boravak u jednom od najupečatljivijih hotela u Marrakechu. Autentičnost i raskoš spajaju se na ovom mjestu punom čarolije kako bi Vam pružili priliku da otkrijete beskrajnu ljepotu i šarm oker grada. Prema Vašim željama, možete odabrati jednu od naših veličanstveno prostranih soba ili apartmana, udobnog suvremenog karaktera i profinjenog dizajna. Ovdje provedite čarobne noći sna.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 700 kn / 92,91 €

 

AYOUB HOTEL – dobar i povoljan hotel  4*

Otkrijte Hotel Ayoub & Spa, hotel s 4 zvjezdice na strateškoj lokaciji, u blizini glavnih poznatih znamenitosti u Marrakechu, samo 1,4 km od željezničkog kolodvora i 2,6 km od Gueliza. Bilo da želite uživati u odmoru s obitelji ili prijateljima, odmoru za par ili opuštajućem odmoru, ovaj će hotel biti savršeno mjesto za opuštanje na kraju dana. Dođite i uživajte u udobnosti neke od naših 110 soba, kao i u svim sadržajima koje hotel nudi, poput spektakularnog bazena okruženog ležaljkama ili fantastičnog spa centra.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 700 kn / 92,91 €

 

ES SAADI HOTEL 5* 

Smješten na prednjem dijelu Es Saadi Resorta, hotel ima vlastiti orijentalni spa, bazen i poznati gurmanski restoran. Noćni klub Theatro i Casino su u neposrednoj blizini. Zidovi i namještaj održavaju legendu o Es Saadiju živom, s osjećajem 1950-ih koji će zasigurno oduševiti znalce. Samo nekoliko koraka od užurbanog srca Marrakecha, a opet uronjen u potpuni mir, hotel gleda na Jardin d'Hiver i bazen. Gurmanski restorani i predano osoblje nenadmašni su u stvaranju osjećaja decentnog luksuza.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 110 € / 828,79 kn

 

POPUSTI I DOPLATE: Dijete od 5 do 12 godina na pomoćnom ležaju - 20% popusta.

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Cjelodnevni izlet u Essaouiru (8 sati, transfer, pratitelj putovanja): odrasli 540 kn / 71, 67 €, djeca do 12 godina 410 kn / 54,42 €. Minimum 30 prijavljenih putnika.
 • Vrtovi Majorelle& YSL muzej; ulaznice i lokalni vodič uključene u cijenu (4 sata, transfer, pratitelj putovanja): odrasli 360 kn / 47,78 € djeca do 12 godina 255 kn / 33,84 €. Minimum 30 prijavljenih putnika.
 • Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika (4 sata, transfer, pratitelj putovanja): odrasli 320 kn 42,47 €, djeca do 12 godina 240 kn / 31,85 €.  Minimum 30 prijavljenih putnika.
 • Vožnja quadovima (trajanje 2 sata, uključuje prijevoz, quadove i opremu, vožnju od sat vremena, čaj): odrasli 460 kn / 61,05 €. Minimum prijavljenih 25 putnika.
 • Let balonom (4 sata, transfer, pratitelj putovanja): odrasli 1.640 kn / 217,66 €, djeca do 12 godina  1.230 kn / 163,25 €. Minimum prijavljenih 25 putnika.
 • Poludnevni izlet jahanje deva (2 sata, transfer, pratitelj putovanja): odrasli 230 kn / 30,53 €, djeca do 12 godina 170 kn / 22,56 €.  Minimum prijavljenih 25 putnika.
 • Fantasia večera i show (4 sata, transfer pratitelj putovanja, tri slijeda bez pića): odrasli 540 kn / 71, 67 €, djeca od 12 godina 410 kn / 54,42 €.  Minimum prijavljenih 30 putnika.
 • Večera uz ples u palači Soleiman (4 sata, transfer, pratitelj putovanja, tri slijeda, bez pića): odrasli 500 kn / 66,36 €, djeca do 12 godina 380 kn / 50, 43 €.
 • Večera uz ples u palači Gharnata (4 sata, transfer, pratitelj putovanja, tri slijeda, bez pića): odrasli 500 kn / 66,36 €, djeca do 12 godina 380 kn / 50, 43 €.

 

VIZA: Za ulazak u Maroko i boravak u Maroku do tri mjeseca, hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje.

Covid-19: Marokanske vlasti ukinule su nadzor nad mjerama sprječavanja širenja zaraze pri ulasku u zemlju; nije više potrebno predočavati nalaze PCR testiranja niti potvrde o cijepljenju. Za putovanja u inozemstvo glede sigurnosne i zdravstvene situacije molimo da pročitate stranice ministarstva vanjskih poslova: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=86.

Odgovorni organizator: Integral d.o.o.

- odjeća: savjetuje se nošenje „skromne i diskretne“ odjeće u skladu s lokalnim običajima te izbjegavanje nošenja skupog nakita i vrijednih predmeta

- hrana i piće: iako je pitka voda dostupna u svim većim gradovima i nekim selima, savjetuje se konzumacija flaširane vode, kao i izbjegavanje sirove i nedovoljno termički obrađene hrane; konzumacija alkohola na javnim mjestima nije dozvoljena, osim u za to ovlaštenim restoranima

- dodatne obavijesti:

 • Savjetuje se sklopiti policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi za područje Maroka za slučaj hitnog bolničkog liječenja, nesreće i/ili repatrijacije. Neovisno o posjedovanju zdravstvenog osiguranja, bolničke ustanove mogu zahtijevati plaćanje troškova liječenja i bolničkog smještaja u cijelosti prije izlaska pacijenta iz bolnice, stoga korisnik police osiguranja treba biti upoznat s uvjetima pod kojima svoje osiguravajuće društvo vrši povrat troškova.
 • Nema propisanog obaveznog cijepljenja, međutim savjetuje se prevencija protiv hepatitisa A i B te tifusa. Nije nužno preventivno cijepljenje protiv malarije, koja se u državi tek ponekad pojavljuje. Preporučujemo također da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO,  www.who.int) te na web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (http://www.hzjz.hr) o mogućnostima cijepljenja
 • U javnosti je uputno izbjegavati osjetljive političke i religijske teme, kritike usmjerene prema kralju i njegovoj obitelji, kao i mjesta političkih prosvjeda i većih okupljanja građana.
 • Zbog nedovoljne zdravstvene sigurnosti ne preporučuje se kupanje u jezerima, a prema nedavnom istraživanju četvrtina morskih obalnih plaža ne zadovoljava zdravstvene standarde.

 

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo