Madrid iz Dubrovnika

Madrid iz Dubrovnika
Madrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz DubrovnikaMadrid iz Dubrovnika
Datumi putovanja: 21.09.2021

MADRID IZ DUBROVNIKA
4 dana / 3 noćenja na direktnom letu Iberia
Polazak: 21.-24.9.2021.

Polazak otkazan zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Španjolskoj

Eliteplus: hotel u centru grada na odličnoj lokaciji 3/4*

Kraljevski Madrid, prijestolnica Španjolske, grad od pet milijuna stanovnika, širom otvara svoja vrata i dopušta ulazak u najskrivenije dijelove starog srednjovjekovnog grada u kombinaciji sa modernom arhitekturom.

21.9.2021. utorak DUBROVNIK - MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Dubrovnik kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Direktan let zrakoplovom za Madrid u 11,25 sati. Po dolasku u 14,40 sati slijedi transfer do hotela, uz panoramski  razgled španjolske prijestolnice: Kio Puerta - Paseo de la Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana - Gran Vía, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. nulti kilometar u Španjolskoj - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima.  Transfer do hotela i smještaj. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju središtem grada. Noćenje.

22.9.2021. srijeda MADRID
Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja u središte grada na glasoviti muzejski trokut. Madrid je slavan po svojim odličnim muzejima, posebno se tu ističu glasoviti Prado u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Reina Sofía s glasovitom Picassovom Guernicom i Muzej Thyssen - Bornemisza s odličnom privatnom zbirkom – sva tri muzeja se nalaze u neposrednoj blizini i u takvom položaju da ih se naziva „Trokutom umjetnosti“, „Muzejskim trokutom“ i slično. Noćenje.

23.9.2021. četvrtak MADRID ILI FAKULTATIVNI IZLET TOLEDO
Doručak. Nakon doručka predlažemo izlet u Toledo (uz doplatu) koji je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao.  Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za osobne programe.  Povratak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za samostalno istraživanje večernjeg života Madrida, predlažemo posjet nekom od tapas barova u centru grada. Noćenje.

24.9.2021. petak MADRID - DUBROVNIK
Doručak. Slobodno prijepodne za osobne programe. Predlažemo posjet Santiago Bernabeu stadionu, domu FC Real Madrid, individualni odlazak javnim prijevozom - razgled traje cca 2 sata. Transfer do zračne luke u11,50 sati. Polazak zrakoplova 15,50 sati. Dolazak u Dubrovnik u 18,50 sati. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.950kn
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.090 kn
Minimalni broj putnika: 16
Trokrevetna soba na ovom programu moguća na upit po redovnoj cijeni (odrasli i djeca).

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Dubrovnik - Madrid – Dubrovnik, zrakoplovne pristojbe i naknade, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), transfere zračna luka - hotel - zračna luka, tri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u centru grada, razgledavanja prema programu, voditelja putovanja - vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obavezne doplate: boravišna pristojba 1,00 € po osobi po noćenju, plaćanje na recepciji hotela. Iznos podložan promjeni, točna cijena u završnoj obavijesti o putovanju.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobnih narudžbi (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), napojnice za vodiča i vozača - nije obavezno, ali je uobičajeno, sve što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna doplata:
izlet u Toledo - 495kn, minimum prijavljenih 12 osoba, prijava i plaćanje u agenciji.

Informativne cijene ulaznica (podložno promjeni):
Centro del arte „Reina Sofia“: cijena ulaznice 10 €
Prado: cijena ulaznice 15 €
Museo Thyssen y Bornemisza: 12 €
Kraljevska palača: cijena ulaznice 10 €
Stadion  Santiago Bernabeu, FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

Vizni i granični režim: Viza nije potrebna za HRV državljane. HRV državljani za ovo putovanje mogu koristiti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu.

COVID19 informacije:
Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 6 godina) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske.
Uz iznimku djece do 6 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja, prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:

1) Potvrda o potpunoj cijepljenosti. Dokument mora sadržavati podatke: ime i prezime, datum cijepljenja, vrsta cjepiva, broj doza, zemlja cijepljenja, institucija koja je obavila cijepljenje. Potvrda se smatra važećom 14 dana od zadnje doze cjepiva (prve i jedine doze, ako se radi o cjepivu za koje je predviđena jedinstvena doza). Prihvaćaju se cjepiva koja je odobrila Europska agencija za lijekove (European Medicines Agency - EMA) ili Svjetska zdravstvena organizacija (World Health Organization - WHO).
2) Potvrda o negativnom testu na COVID-19, ne starija od 48 sati od planiranog ulaska u zemlju. Dozvoljeni testovi su molekularni (PCR) i antigenski (brzi test) koji se mogu pronaći na popisu koji je odobrila EU. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum testiranja, tip testa, zemlju koja je izdala potvrdu.
3) Potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 180 dana nakon navedenog testiranja. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum prvog pozitivnog testa, tip testa (NAAT) i zemlju koja je izdala potvrdu.

Potvrde moraju biti na španjolskom, engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku, ili na drugom izvornom jeziku, uz ovjereni prijevod na španjolskom jeziku.

4) Putnicima koji imaju digitalnu potvrdu EU o COVID-19 u bilo kojem od tri modaliteta (cijepljenje, negativan test ili potvrda o preboljenom COVID-19), te podatke o digitalnoj potvrdi EU o COVID-19 unesu u SpTH zdravstveni formular, dodjeljuje se FAST CONTROL QR kod, koji omogućava brži kontrolni postupak na graničnom prijelazu. 

Informacije o letu:
Prijevoznik: Iberia Airlines
DUBROVNIK 11:25 - MADRID 14:40
MADRID 15:55 - DUBROVNIK 18:50
Vremena u redu letenja su lokalna.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo