Madeira - posebnim zrakoplovom

Madeira - posebnim zrakoplovom
Datumi putovanja: 30.10.2022
Madeira, otok vječnog proljeća - 6 dana posebnim zrakoplovom iz Zagreba (Croatia Airlines)
Portugal, Madeira, Funchal
Garantirani polazak: 30.10. - 04.11.2022.
 
 
Program putovanja
1. DAN: ZAGREB - FUNCHAL, let, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova Croatia Airlines za Madeiru (zračna luka Funchal) u jutarnjim satima. Po dolasku na Madeiru organizirani transfer do hotela i smještaj u hotel. Slobodna večer ili odlazak u orijentacijsku šetnju gradom uz pratnju voditelja putovanja. Noćenje.

2. DAN; FUNCHAL, doručak, noćenje

Nakon doručka slijedi poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem. U središtu Funchala posjet gradskoj katedrali Sé; ljepota njene arhitekture proizlazi iz spajanja hispano-arapskog i gotičko-romaničkog stila. Izgrađena je 1514. godine, a krasi je jedan od najljepših crkvenih stropova s impresivnim rezbarijama od cedrovine. Izlet se nastavlja posjetom gradskoj tržnici - štandovi sa cvijećem, svježim voćem i povrćem, ribe i morski plodovi Atlantika, među kojima se ističe riba „espada". Tijekom posjeta tržnici, imat ćemo degustaciju raznovrsnog egzotičnog voća tipičnog za Madeiru. Nakon tržnice, posjet manufakturi vezenih rukotvorina, gdje se mogu vidjeti prekrasni dizajni preneseni na tkaninu, kao i postupak izrade.U nastavku razgleda posjet Botaničkom vrtu (ulaznica uključena u cijenu) čiji položaj pruža idealne uvjete za rast bujne vegetacije i iz kojeg se pruža pogled na očaravajuči krajolik zaljeva Funchal i okolne planine. Vrt broji više od 2000 egzotičnih biljaka sa svih kontinenata - orhideje, kale, magnolije, cvijet rajske ptice, azaleje, bromelije, kaktusi, palme, paprati i mnoge druge. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Noćenje.

3. DAN; FUNCHAL– cjelodnevni izlet "ZAPADNA MADEIRA" (Câmara de Lobos, Ribeira Brava, Porto Moniz, Paul de Serra), doručak, ručak, noćenje

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po zapadnom dijelu otoka. Vožnja obalnom cestom prema malom ribarskom mjestu Câmara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze. Usputno zaustavljanje u Cabo Girão, najvišoj morskoj stijeni u Europi i drugoj po visini na svijetu (580 m). Nastavak vožnje do primorskog sela Ribeira Brava smještenog usred nasada šećerne trske iz kojeg, nakon kratke pauze za razgled, slijedi uspon do Serra de Água i Encumeade. Od tamo se za vedrog dana može uživati ​​u pogledu na sjevernu i južnu obalu otoka. Nastavak vožnje prema obali do Porto Muniza s prirodnim morskim bazenima koje je oblikovala lava. Pauza za ručak u lokalnom restoranu (piće uključeno). Nakon ručka povratak prema Funchalu preko 1400 m visokog planinskog prijevoja Paúl da Serra. Dolazak u Funchal kasno poslijepodne. Fakultativno odlazak na večeru u tipičan lokalani restoran. Uživanje u tradicionalnim jelima, kao što je „Espetada“ (marinirana junetina na ražnju), upotpunit će plesači folklora. Noćenje.

4. DAN; FUNCHAL - fakultativni izlet "ISTOČNA MADEIRA" (Pico de Arieiro, Ribeiro Frio, Santana, Ponta de São Lourenço), doručak, noćenje

Doručak. Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj predivan otok. Uz nadoplatu mogućnost odlaska na fakultativni cjelodnevni izlet po istočnom dijelu otoka Madeire koji traje otprilike 8 sati, a započinje vožnjom prema Pico de Arieiro, trećem najvišem vrhu otoka (1818 m) s kojeg se za vedrog dana pruža veličanstven pogled na cijelu Madeiru. Nastavak vožnje kroz „Laurissilvu“ (najveću preostalu endemsku suptropsku šumu lovora na Madeiri) do parka prirode Ribeiro Frio (Hladni potok), područja bujne, autohtone vegetacije. Mogućnost posjeta uzgajalište pastrva (uz nadoplatu). Slijedi ručak u lokalnom restoranu (piće uključeno) u pitoresknom gradiću Faial. Nastavak vožnje prema Santani, selu poznatom po karakterističnim trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima koji predstavljaju jednu od tradicionalnih slika otoka. Nakon Santane odlazak do Ponta de São Lourenço, prirodnog rezervata s prekrasnim panoramskim pogledom na Atlantik i spektakularnim formacijama vulkanskih stijena. Povratak u hotel u Funchal. Noćenje.

5. DAN; FUNCHAL – fakultativni izleti TREKKING RABAÇAL LEVADA ili GLEDANJE KITOVA I DELFINA, doručak, noćenje

Doručak. Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj predivan otok. Uz nadoplatu mogućnost odlaska na jedan od dva fakultativna izleta: Cjelodnevni izlet TREKKING RABAÇAL LEVADA započinje vožnjom preko visoravni Paúl da Serra do doline Rabaçal. Zaustavljanje kod pansiona Rabaçal odakle slijedi šetnja kroz prekrasnu prirodu do vodopada Risco i dalje po uređenim stazama do „Levada 25 Fontes“ (Staza 25 slapova). Na kraju šetnje dolazimo do malog jezera u dnu litice s koje se u jezerce spušta 25 prirodnih slapova. Kratak predah za uživanje u očaravajućoj prirodi. Na povratku do vozila put vodi kroz tunel koji služi za dopremanje vode na južnu stranu otoka. Ukoliko volite aktivan odmor u prirodi, ovu turu svakako preporučujemo. Trajanje ture je otprilike 8 sati. Gledanje delfina i kitova - kao alternativu aktivnom izletu preporučamo zanimljivo trosatno putovanje katamaranom uz nadoplatu) – od Funchala se vozimo  daleko do pučine u nadi bliskog susreta s kitovima i delfinima i možda, uz malo sreće, s drugim morskim sisavcima. Povratak u hotel u Funchal. Noćenje.

6. DAN; FUNCHAL - ZAGREB, doručak, let

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučamo doživljaj jedinstven za Madeiru - vožnju u najstarijem prijevoznom sredstvu na otoku – "Carros de Cestos" – drvenim kolicima kojima ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Riječ je o jednoj od najvećih atrakcija na Madeiri i budite sigurni da to ne želite propustiti!. Do lokacije za početak vožnje stiže se žičarom iz Funchala. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke Funchal. Prijava na izravan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.

First Minute* cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.990 kn 
*First Minute popust 300 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.290 kn 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn 

Cijena uključuje: prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Funchal – Zagreb, zrakoplovne i sigurnosne pristojbe, 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4*, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni razgled grada u Funchalu uz lokalnog vodiča, ulaznicu za Botanički vrt u Funchalu i prezentaciju voća, cjelodnevni izlet po zapadnom dijelu Madeire uz lokalnog vodiča i uključenim ručkom, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, lokalne vodiče na engleskom jeziku, troškove organizacije, pripreme putovanja i jamčevine

Doplate: - doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn, doplata na redovnom letu iz Splita*: 1.230 kn po osobi, doplata na redovnom letu iz Dubrovnika*: 1.260 kn po osobi

*vrijeme polaska posebnog zrakoplova bit će usklađeno s vremenima letova na redovnim linijama Croatia Airlinesa

Fakultativni sadržaji:

 • doplata za 5 večera u hotelu: 1.250 kn po osobi
 • izlet trekking Levada Rabaçal: 250 kn po osobi (minimalni broj prijavljenih putnika 20)
 • cjelodnevni izlet po istočnom dijelu otoka Madeira: 450 kn po osobi (minimalni broj prijavljenih putnika 20)
 • večera u lokalnom restoranu s folklornim programom: 390 kn po osobi
 • vožnja Carros de Cestos 17 eur po osobi, karta za žičaru 11 eur po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • gledanje delfina i kitova od 30 € po osobi (ovisno o raspoloživosti, plaćanje na licu mjesta)

Popusti: odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 300 kn, djeca 7 - 12 godina na pomoćnom ležaju: 700 kn

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
Napomene:
- Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na
stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. - Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske   www.mvep.hr - O aktualnim  preporukama za putovanja i upozorenjima za Portugal  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).
- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene - Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji. - Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu i Madeiri, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
KORISNE INFORMACIJE – MADEIRA
Službeni naziv: Região Autónoma da Madeira (Autonomna regija Madeira)
Geslo: Das ilhas, as mais belas e livres (portugalski: od svih otoka najljepši i najslobodniji)
Glavni grad: Funchal
Službeni jezik: Portugalski
Površina: 797 km2
Stanovništvo: 253 482 stanovnika
Valuta: Euro/€ (100 centi)
Komunikacija, telefon, internet: članica EU, telefon i internet su dostupni svugdje
Električni napon: 220 V, upotrebljavaju se iste utičnice kao i u Hrvatskoj

Sigurnost: sigurna zemlja. Odjeća: S obzirom na tradiciju, nema posebnosti pri odijevanju. Klima: Zbog položaja duboko u Atlantiku te izloženosti vjetrovima, otocima vlada drugačija mikroklima, koja u
kombinaciji s egzotičnom vegetacijom daje poseban ugođaj. Nema velikih razlika u temperaturi, godišnja prosječna temperatura je između 17ºC i 22°C. Klima je prilično vlažna, a oblaci i magla često prekrivaju
unutrašnjost otoka. Temperatura mora je između 17°C i 22°C. Gospodarstvo: Poljoprivreda je povijesno dominantan sektor madeirskog gospodarstva. Turizam je važna gospodarska aktivnost, koja čini 20% ukupnog BDP – a, a odvija se tokom čitave godine. Veliki trud uložen je u očuvanje okoliša, što je glavni razlog turističkih dolazaka na Madeiru. Industrija je većinom zanatska i usmjerena na lokalne potrebe, npr. prehrambeni proizvodi te prerada šećerne trske. Industrija je koncentrirana u Funchalu, Santa Cruzu i Machicu.
 
VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U PORTUGALU
(Pokriva Angolu, Gvineju Bisau, Cabo Verde i Sao Tome i Principe) Rua D. Lourenco de Almeida, 24, 1400-126 Lisboa, PORTUGAL lisabon@mvep.hr, pt.mvep.hr  Ivica Maričić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik 0035 121 302 1033, 302 1053, 302 1077, 0035 121 302 1251 Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9,00-17,00 Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke) • po dogovoru Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 351 966 015 731

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije Palma travel d.o.o. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici.

Odaberite termin:

garantirani polazak

 • Madeira

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  30.10.2022 - 04.11.2022
  300 kn First minute popust
  8.290 KN7.990 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • izlet trekking Levada Rabaçal:: 250,00 KN
  • izlet po istočnom dijelu otoka Madeira:: 450,00 KN
  • doplata za 5 večera u hotelu: 1.250,00 KN
 • Madeira

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  30.10.2022 - 04.11.2022
  300 kn First minute popust
  10.080 KN9.780 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • izlet trekking Levada Rabaçal:: 250,00 KN
  • izlet po istočnom dijelu otoka Madeira:: 450,00 KN
  • doplata za 5 večera u hotelu: 1.250,00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo