Krk Cres Lošinj

Krk Cres Lošinj
Datumi putovanja:

KRK – CRES – LOŠINJ
3 dana / 2 noćenja autobusom iz Zagreba
Datumi putovanja: 24.-26.9 i 8.-10.10.2021.
GARANTIRANI POLASCI

Eliteplus: uključen polupansion, smještaj u Velom Lošinju!

1. dan: ZAGREB- KRK –CRES- OSOR- VELI LOŠINJ
Polazak autobusa iz Zagreba u 06:00 sati ( lokacija polaska u završnoj obavijesti). Vožnja do Krčkog mosta te dalje do Valbiske gdje ćemo se ukrcati na trajekt do Meraga na Cresu. Cres je jedan od najvećih jadranskih otoka, pravi raj za zaljubljenike u prirodu. Prvo ćemo otići do grada Cresa, jedinog grada na otoku u kojem boravi većina otočkog stanovništva. Cresom je dugi niz godina upravljala mletačka vlast, tako da i danas možete čuti mještane kako govore talijanski jezik koji je upotpunjen s domaćim riječima. Kuće na rivi su obojane različitim bojama te time odaju čaroliju primorja. Razgled grada: župna crkva, palače aristokratskih obitelji, gradski trg, creski muzej i muzej samostana i crkve Sv. Frane. Kraće slobodno vrijeme te nastavak puta vožnja do Osora, antičkog grada starog gotovo 4000 godina, osnovanog na mjestu gdje se spajaju otoci Cres i Lošinj. Cijeli grad Osor je zapravo muzej na otvorenome u kojemu su umjetnici svih epoha ostavili svoj trag, od suvremenog Meštrovića do ostataka antičkih zidina, utvrda, prve ranokršćanske bazilike; grad-muzej čiji vrtovi i parkovi u zelenilu kriju tragove prastarih antičkih vila, renesansnih portala i samostana. Gradić, koji je u isto vrijeme i povijest i muzej, ljeti postaje jedinstveni scenski prostor bogat kulturnim događanjima među kojima se ističu Osorske glazbene večeri, koje se tijekom ljetnih mjeseci održavaju od 1976. godine. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Velog Lošinja. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2 dan: VELI LOŠINJ- MALI LOŠINJ – PROVIDENCA - VELI LOŠINJ
Doručak. Nakon doručka razgled i šetnja pitoresknim Velim Lošinjem. Predlažemo posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru Plavi svijet gdje ćete imati čuti mnoge korisne informacije o morskom ekosustavu i njegovoj zaštiti, a imat ćete priliku i usvojiti i dupina. Vožnja autobusom do obližnjeg Malog Lošinja. Šetnja gradom uz kraći razgled u pratnji vodiča: crkva sv. Martina – Župna crkva Male Gospe – pjacal – Pomorska škola. Predlažemo posjet muzeju koji je smješten na samoj rivi u središtu Malog Lošinja. Središnji izložak muzeja je Apoksiomen, grčki brončani kip izvađen iz lošinjskog podmorja 1999. godine, antički brončani kip koji predstavlja grčkog atletu u naravnoj veličini, star otprilike 2.000 godina.  Predlažemo i posjet Miomirisnom otočkom vrtu u Malom Lošinju gdje ćete imati priliku upoznati bogatu floru otoka i ljekovita svojstva. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u otočkim delicijama. Odlazak do Providence, tematskog vidikovca koji objedinjuje 300m dugu poučnu stazu Apsyrtides i vidikovac bar s lokalnim delicijama. Vidikovac bar pruža poseban doživljaj, 18 ručno izrađenih stolova s klupama nose nazive poznatih lošinjskih brodova koji su u 19 st. izgrađeni u poznatim lošinjskim brodogradilištima.  Providenca je mjesto na kojem najbolje možete doživjeti ljepote ovih otočja i uživati u trenutku ''sunce kad dotakne more''. Povratak u Veli Lošinj. Večera. Noćenje.

3 dan: VELI LOŠINJ –KRK-PUNAT - KOŠLJUN- ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema Cresu te odlazak na trajekt prema Krku. Razgled grada Krka: Katedrala, vela Placa, gradska vijećnica, Kamplin, Crkva Sv. Kvirina, Velika gradska vrata, Frankopanski kaštel, kula Gradske straže, Kanonička kuća sa glagoljskim natpisom iz 11 st... Slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme. Preporučamo odlazak u posjet krčke pršutane gdje ćete moći uživati u poznatim krčkim specijalitetima – krčkom pršutu i siru i šurlicama, tradicionalnoj krčkoj tjestenini, sve to uz vrhunsku vrbničku žlahtinu. Nastavak vožnje do Punta. Kraći razgled grada. Predlažemo odlazak brodićem do otočića Košljuna gdje ćemo vidjeti etnografsku zbirku i muzej sakralne umjetnosti u Franjevačkom samostanu. Nastavak vožnje prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute cijena 970kn / redovna cijena 1.050kn
First minute cijena vrijedi do opoziva.
Doplata za jednokrevetnu sobu: od 190kn – na upit!
Minimalni broj putnika: 35. Maksimalan broj putnika : 45.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz  turističkim autobusom prema programu, turističkog pratitelja tijekom putovanja, sve razglede prema programu, 2 noćenja s doručkom u Villi Elisabeth 3* u Velom Lošinju, 2 večere u hotelskom restoranu, svi razgledi prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Obvezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba 10 kn po osobi i noćenju, jednokratna prijava gosta u hotelu – 5 kn po osobi.

Cijena aranžmana ne uključuje: obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

Popusti:
Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 50 kn
Djeca 3-12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn

Fakultativna ponuda: točne cijene ulaznica bit će u završnoj obavijesti
- Ulaznica za muzej Apoksiomena  cca 60 kn ( potrebno min 10 osoba za grupnu cijenu ulaznice )
- Ulaznica za vidikovac Provideca na Lošinju uz domaću rakiju –cca  30 kn
- Ulaznica za Miomirisni otočki vrt uz vođenu turu i piće dobrodošlice – 40 kn
- Izlet brodom od Punta do otočića Košljun sa ulaznicom – 50 kn( potrebno min 20 osoba za realizaciju )
- Razgled pršutane na Krku uz degustaciju krčkog pršuta, sira, šurlica i vrbničke žlahtine – cca 100 kn

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo