Krstarenje otocima srednje Dalmacije

Krstarenje otocima srednje Dalmacije
Krstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje DalmacijeKrstarenje otocima srednje Dalmacije
Datumi putovanja: 23.07.2022, 30.07.2022, 06.08.2022

KRSTARENJE DALMACIJOM - SREDNJA I JUŽNA DALMACIJA
motornom jahtom kategorije 4*

Split – Milna – Bol – Stari Grad – Pakleni otoci – Vis – Biševo – Vela Luka – Korčula – Šćedro – Hvar - Split
8 dana - 7 noćenja, Luka ukrcaja / iskrcaja: Split
Polasci: 23.7., 30.7., 6.8., 13.8., 20.8.2022.

Eliteplus: uključena ulaznica u Modru Špilju na Biševu!

Dan 1: subota │ Split – Milna, otok Brač
• Usluga na brodu: večera
Ukrcaj u luci Split u poslijepodnevnim satima. Polazak prema Milni na otoku Braču. Milna je smještena u uvali koja gleda na tjesnac splitska vrata, najveća je, najzaštićenija i najljepša bračka luka na zapadnoj obali otoka. Noćenje na brodu.

Dan 2:  nedjelja │ Milna – Bol, otok Brač – Stari Grad, otok Hvar
• Usluga na brodu: doručak, ručak
Jutarnji polazak iz Milne prema Bolu na otoku Braču. Smješten podno Vidove gore, najvišeg vrha jadranskih otoka, Bol je poznat po najatraktivnijoj plaži Jadrana Zlatni rat. Slobodno vrijeme za kupanje na Zlatnom ratu, najprepoznatljivijoj vizuri otoka ili za istraživanje Bola. Plovidba nas u poslijepodnevnim satima vodi do Starog Grada na otoku Hvaru. Povijesna jezgra Staroga Grada i kulturni krajolik Starogradskog polja upisani su 2008. godine na UNESCO listu svjetske baštine. Oživite duh prošlosti i tradicije otkrivajući labirint slikovitih starogradskih ulica. Stari Grad su tijekom 20. stoljeća posjetili Edward VIII i Wallis Simpson, te John F. Kennedy i Jacqueline Kennedy, a ovog ljeta uz Elite Travel učinite to i Vi. Noćenje na brodu.

Dan 3:  ponedjeljak │ Stari Grad, otok Hvar – Pakleni otoci – Grad Vis, otok Vis
• Usluga na brodu: doručak, ručak
Tijekom jutra polazak iz Starog Grada prema Paklenim otocima. Pakleni otoci su dobili ime prema paklini, vrsti borove smole, koja se koristila u brodogradnji. Pakleni otoci nas očekuju s nezamislivim prirodnim ljepotama, oduševljavaju mirisima vrijesa i ružmarina, a predivne uvale i neke od najljepših podmorskih lokacija za ronjenje čine ovu otočnu skupinu uistinu jedinstvenom. Mogućnost kupanja na Paklenim otocima. Plovidba se dalje nastavlja prema gradu Visu na istoimenom otoku. Jedan od razloga viške posebnosti leži u njegovoj polustoljetnoj izoliranosti kao vojnom otoku. Danas je otok Vis zaista dio Mediterana koji je kakav je nekad bio, pružajući posjetiteljima iskustvo za sva osjetila. Imat ćete priliku razriješiti vječnu dilemu, je li bolja viška ili komiška pogača? Noćenje na brodu.

Dan 4: utorak │ Grad Vis – Biševo (Modra špilja) – Vela Luka, otok Korčula
• Usluga na brodu: doručak, ručak
U jutarnjim satima isplovljavamo iz viške luke prema otoku Biševu uz zaustavljanje i posjet Modroj Špilji (ulaznica uključena) ili kraće slobodno vrijeme za kupanje na brodu. Otok Biševo smjestio se 6 milja od otoka Visa, preko puta gradića Komiže. Ima 11 stalnih stanovnika, a osvaja posjetitelje plažama, stazama za pješačenje i tajnama za otkrivanje. Biševo je pravi netaknuti dragulj divlje, netaknute prirode. Modra špilja je smještena u uvali Baluni na istočnoj strani otoka Biševa. U jutarnjim satima zrake prodiru pod najpovoljnijim kutom kroz podvodni otvor Modre špilje, reflektiraju se o dno i osvjetljavaju špilju modrom bojom. Slijedi plovidba prema Veloj Luci na otoku Korčula. Uplovljavanje u Velu Luku na otoku Korčula gdje noćimo. Otok Korčula, dalmatinska ljepotica, otok je bojnih plesova i klapa, stoljetnih maslinika i vinograda, starih ljetnikovaca i bogate kulturno povijesne baštine od doba starih Grka do vremena kada je bila dio Venecije. Osjetite Korčulu kušajući vina pošip i grk, mirisne agrume i svježu ribu. Doživite tradiciju u viteškim plesovima i prepustite se životnoj radosti kojom će vas zaraziti gostoljubivi mještani. Na zapadnom dijelu otoka Korčule nalazi se gradić Vela Luka, smješten u dnu duboko usječenog i prostranog zaljeva. Sa svojih 4500 stanovnika Vela Luka je po veličini drugo mjesto na jadranskim otocima, sigurno sidrište i luka za nautičare. Noćenje na brodu.

Dan 5: srijeda │ Vela Luka, otok Korčula – grad Korčula, otok Korčula
• Usluga na brodu: doručak, ručak
• Fakultativno: razgled povijesne jezgre Korčule
Isplovljavanje iz Vela Luke prema Korčuli. Grad Korčula je rodno mjesto čuvenog Marka Pola i Moreške, viteškog plesa s mačevima te je jedan od najljepših dalmatinskih gradova. Upoznajte ovaj kameni grad, otkrijte skrivene 'kale' prolazeći pokraj ukrašenih pročelja elegantnih palača, koračajući kamenim ulicama dok se sunce stapa s morem u sutonu. Stari grad je okružen zidinama, a ulice su raspoređene u riblje kosti omogućujući slobodno strujanje zraka, ali i štiteći od jakih vjetrova. Od značajnijih povijesnih znamenitosti navest ćemo gotičko-renesansnu katedralu Svetog Marka, gradsku vijećnicu, te masivne gradske zidine, kao i franjevački samostan iz 15. st. i rodnu kuću Marka Pola. U popodnevnim satima fakultativno razgled Grada Korčule (uz doplatu). Noćenje na brodu.

Dan 6: četvrtak │ Grad Korčula, otok Korčula – otok Šćedro - Grad Hvar, otok Hvar
• Usluga na brodu: doručak, ručak
• Fakultativno: razgled povijesne jezgre grada Hvara
Polazak iz Korčule prema gradu Hvaru uz zaustavljanje za kupanje na otoku Šćedru smještenom uz južnu obalu otoka Hvara. Zaštićen kao park prirode, u svojoj netaknutoj ljepoti, uz mnoštvo skrovitih uvala, pruža izniman doživljaj svakom posjetitelju, a kad jednom osjetite draži ovih tihih uvala, opojne mirise prirode, uz svjetlucanje kristalno čistog mora na ljetnom suncu, poželit ćete ostati zauvijek. Naša današnja destinacija je grad Hvar, hrvatska Ibiza i drevni grad bogate povijesti. Stoljeća su klesala njegove tvrđave i zidine, a renesansa mu je dala oblik i duh koji živi i danas. Hvar je dragulj skriven u vremenu čije ljepote su prepoznali pripadnici svjetskog jet set-a između kojih su i Princ Harry, Beyonce i Sophia Loren. Grad je to sunca, vina, lavande, zabave i visoke gastronomije, a pogled s tvrđave Fortica koja stoljećima motri na ulaz u luku oduzima dah. U popodnevnim satima fakultativno razgled Grada Hvara (uz doplatu). Noćenje na brodu.

Dan 7: petak │ grad Hvar, otok Hvar – Split
• Usluga na brodu: doručak, ručak
• Fakultativno: razgled povijesne jezgre Splita
Polazak prema Splitu uz stajanje za kupanje, dolazak u Luku Split rano poslijepodne. Iskoristite priliku fakultativnog razgleda povijesne jezgre Splita (uz doplatu) i prošetajte Splitom, gradom cara Dioklecijana, gradom čije srce tuče već 1700 godina i osvaja jedinstvenim dalmatinskim joy de vivre-om. Stara je jezgra pod UNESCO zaštitom budući da je Split jedinstveni svjetski primjer gdje se život prati in situ od antike do danas, a ironija sudbine je upravo u carev mauzolej smjestila splitsku katedralu. Noćenje na brodu.

Dan 8: subota │ Split – iskrcaj
Usluga na brodu: doručak
Iskrcaj s broda u Luci Split do 09:00 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj kabini:
- donja paluba: 4.490kn - 100kn popusta za rezervacije do 31.12.2021. = 4.390kn
- gornja paluba: 4.990kn - 100kn popusta za rezervacije do 31.12.2021. = 4.890kn

Sve kabine bez obzira na palubu su klimatizirane, opremljene su TV-om i sefom, imaju potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu i prozor (okrugli brodski ili četvrtasti). Ležajevi su spojeni ili razdvojeni bez mogućnosti odabira unaprijed, mogućnost trokrevetne kabine na upit. Popust za treću osobu u trokrevetnoj kabini 20% (popust vrijedi i za djecu i odrasle). Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 80%.

Cijena uključuje: krstarenje 8 dana / 7 noćenja prema itinereru, smještaj u klimatiziranoj dvokrevetnoj kabini na bazi polupansiona (doručak i ručak, osim danima kada je navedena večera u programu), upotreba brodske opreme, ručnici se mijenjaju po potrebi, posteljina se mijenja tjedno, besplatan Wi/Fi na brodu, ulaznica u Modru Špilju.

Obavezna doplata na brodu: lučke pristojbe koje se plaćaju  na brodu 300 kn po osobi u gotovini.

Cijena ne uključuje:piće na brodu koje se može kupiti samo na brodskom baru, troškovi osobne prirode, transferi do/od broda, napojnice, ulaznice kao ni druge fakultativne izlete koji se nude u lukama ticanja. Konzumacija pića je dozvoljena jedino s brodskog bara.

Cijene fakultativnih sadržaja: Paket razgleda gradova prema programu: 210kn po osobi, cijena vrijedi za odrasle i djecu. Cijena uključuje: razglede Splita, Korčule i Hvara. Minimalno 10 putnika.

Sigurnosno – higijenski protokol uslijed pandemije koronavirusa: Sigurnost putnika, posade i broda prioritet je Elite Travel u skladu s najvišim svjetskim standardima i preporukama WTTC-a (Svjetsko vijeće za putovanje i turizam) prema certifikatu SafeTravels. Elite Travel je prva turistička agencija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj prestižni certifikat. Detaljne upute o životu na brodu ćete dobiti u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije 5 dana prije polaska. Istih se potrebno pridržavati kao i svih uputa od strane posade broda.

Napomene:
• brod nije prilagođen za djecu do 6 godina starosti i osobe sa smanjenom pokretljivošću.
• Ime broda te vremena ukrcaja i iskrcaja u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 5 dana prije polaska.
• Agencija zadržava pravo promjene broda prije polaska unutar iste kategorije.
• Minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 10. Obavijest o realizaciji termina / garantiranom polasku najkasnije 7 dana prije polaska uz mogućnost promjene termina.
• Brodar zadržava pravo izmjene rute i promjene usluge na brodu (usluga ostaje polupansion) uslijed vremenskih i ostalih uvjeta, prema odluci kapetana i posade broda.
• Brodar i agencija zadržavaju pravo iskrcaja putnika s broda ukoliko se isti ne pridržavaju kućnog reda te uputa posade. Agencija i brodar ne snose odgovornost u tom slučaju, a primjenjuju se standardni uvjeti otkaza putovanja.

Dolazak do Splita: Vlastitim prijevozom, parking: 75 kn dnevno u garaži Acorus, plaćanje na licu mjesta. Kontakt mob 098.990-5555, https://www.splitcarparking.com/hr/ Autobus / vlak: Ukoliko se odlučite za prijevoz do Splita autobusom ili vlakom, vrlo je kratka šetnja do mjesta ukrcaja.

Uvjeti otkaza putovanja:
Ukoliko putnik otkaže aranžman za Krstarenje po Dalmaciji, Elite travel od ukupne cijene aranžmana na ime naknade štete zadržava sljedeći iznos: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, 29 - 22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, 21 - 15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, 14 – 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana, nakon polaska 100% cijene aranžmana.

Odgovorni organizator: Elite Travel putnička agencija d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik, OIB: 5891475104, ID code: HR-AB-20-090002185.

Odaberite termin:
 • Krstarenja Jadranom

  Krstarenje otocima srednje Dalmacije
  Krstarenje otocima srednje Dalmacije
  Kabina, donja paluba s prozorom
  HR Polupansion
  23.07.2022 - 30.07.2022
  100kn popust za rane rezervacije do 31.12.2021.
  4.490 KN4.390 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Krstarenja Jadranom

  Krstarenje otocima srednje Dalmacije
  Krstarenje otocima srednje Dalmacije
  Kabina, gornja paluba s prozorom
  HR Polupansion
  23.07.2022 - 30.07.2022
  100kn popust za rane rezervacije do 31.12.2021.
  4.990 KN4.890 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo