Krstarenje Dalmacijom

Krstarenje Dalmacijom
Krstarenje DalmacijomKrstarenje DalmacijomKrstarenje DalmacijomKrstarenje DalmacijomKrstarenje DalmacijomKrstarenje DalmacijomKrstarenje DalmacijomKrstarenje Dalmacijom
Datumi putovanja: 02.07.2022, 09.07.2022, 16.07.2022

KRSTARENJE DALMACIJOM
motornim brodom kategorije 4*
Split – Hvar – Vela Luka – Mljet – Slano – Dubrovnik – Elafiti – Korčula – Brač - Split
8 dana - 7 noćenja, luka ukrcaja / iskrcaja: Split
Polasci:
2.7., 9.7., 16.7., 23.7., 30.7., 6.8., 13.8., 20.8., 27.8.2022.

Dan 1: subota | ukrcaj Split
• Usluga na brodu: večera
Ukrcaj u luci Split u poslijepodnevnim satima. Uz piće dobrodošlice i druženje, upoznajte se s vašim pratiteljem krstarenja i posadom te se upoznajte s pravilima i sigurnosnim mjerama. Vaše putovanje počinje večerom na brodu i noćenjem u Splitu.

Dan 2: nedjelja | Split – Grad Hvar (Otok Hvar) – Vela Luka (Otok Korčula)
• Usluga na brodu: doručak, večera
Danas je dan za uživanje u prekrasnim panoramama Dalmatinske obale. Nakon doručka slobodno istražite Split u kratkom pješačkom obilasku poznate splitske Dioklecijanove palače. Izgrađena za smještaj rimskog cara, palača je prerasla u grad nakon što su Slaveni uništili obližnji rimski grad Salonu. Prošetajte gradskom jezgrom, sjednite na Rivi na kavu, obiđite poviješću okupani Peristil i prekrasnu pozornicu okruženu neorenesansnim zgradama Prokurative. Zatim krećemo na otok Hvar, poznat po ljubičastim bojama lavande, crvenom vinu i venecijanski uređenom gradu Hvaru. Istražite grad prije nego što se osvježite na Paklenim otocima koji su dobili ime prema paklini, vrsti borove smole, koja se koristila u brodogradnji. Pakleni otoci nas očekuju s nevjerojatnim prirodnim ljepotama, oduševljavaju mirisima vrijesa i ružmarina, a predivne uvale i neke od najljepših podmorskih lokacija za ronjenje čine ovu otočnu skupinu uistinu jedinstvenom. Na kraju dana, plovidba nas vodi do Vela Luke na otoku Korčuli, gdje ćete stići baš na vrijeme za opuštajuće kasno poslijepodne, večeru i noćenje.

Dan 3: ponedjeljak | Vela Luka (Otok Korčula) – Pomena (Otok Mljet) – Slano
• Usluga na brodu: doručak, ručak
Vaš će kapetan odabrati osamljenu uvalu za skok u more i fantastičan početak dana. Okruženi dubokim zelenim šumama po kojima je Korčula stekla ime i slavu, meditirajte uz zvukove cvrčaka i tišinu dok uranjate u bit ovog prekrasnog krajolika s netaknutom prirodom i kristalnim plavim morem. Zatim nastavljate putovanje do drugog zelenog otoka, Mljeta. Nacionalni park na otoku dom je dva slana jezera povezana s morem uskim kanalom. Ljubitelji prirode ovdje će uživati u pješačenju ili vožnji biciklom, možda čak i kajakom do malog otočića u središtu jezera, koji se ponosi svojim šarmantnim samostanom Sv. Marije iz 12. stoljeća. Ne propustite uživati u fascinantnim čarima Mljeta. Provedite večer u malom naselju Slano na kopnu, koje su nekada obožavali dubrovački pomorski kapetani. Zašto? postati će vam jasno čim krenete u prvu šetnju rivom.

Dan 4: utorak | Slano – Dubrovnik
• Usluga na brodu: doručak, ručak
U blizini Slanoga, maleni grad Ston poznat je po mnogo čemu gurmanskom: jakim vinima, drevnoj proizvodnji soli i sočnim kamenicama i dagnjama. Priključite se fakultativnom izletu i upoznajte ovaj fascinantan gradić prije isplovljavanja prema Dubrovniku. Na pola puta, kupanje na otoku Lopudu će vas probuditi i pripremiti za očaravajući obilazak Starog grada Dubrovnika. Okruženi ogromnim gradskim zidinama, doslovno netaknutima od zuba vremena, kao u nekom vlastitom svemiru, ova svjetski poznata pročelja nižu se dok hodate istim ulicama kao nekada najveći velikani naše povijesti Ruđer Bošković, Vlaho Bukovac, Ivo Vojnović, Marin Držić i drugi. Uživajte u večeri romantike, blještavila i glamura i opustite se uz zanimljivi noćni život ovoga grada. Noćenje u Dubrovniku.

Dan 5: srijeda | Dubrovnik – fakultativni izlet u Crnu Goru
• Usluga na brodu: doručak, večera
Ukoliko ste odabrali opciju fakultativnog izleta ujutro krećete na istok. Mimo mirne Konavoske doline prelazimo granicu s Crnom Gorom. Krajolik postaje dramatičniji, sa snježnim planinama koje se nadvijaju nad tirkiznim Jadranskim morem. Vožnja Bokokotorskim zaljevom mami svojom ljepotom, a obalama su šarmantno prošarana naselja nastanjena još u ilirsko i rimsko doba. Otkrijte slikoviti Perast sa svojom slikovitom obalom i crkvom Gospe od Škrpjela koja se nalazi na umjetnom otoku okrenutom prema gradu. Zatim posjetite dragulj Kotora koji je na popisu UNESCO-a. Nakon što vas vodič uvede u labirint krivudavih uličica i suncem obasjanih trgova, sami lutajte uokolo i istražujte arhitekturu. Po povratku večera i noćenje na području Dubrovnika. Putnici koji se ne odluče na izlet imaju priliku za cjelodnevno uživanje u Dubrovniku u vlastitom aranžmanu.

Dan 6: četvrtak | Dubrovnik – Elafitsko otočje – Grad Korčula (Otok Korčula)
• Usluga na brodu: doručak, ručak
Daleki jug Hrvatske ima mnogo dragulja. Raštrkan između Dubrovnika i Korčule, Elafitski arhipelag primamljiv je svojim netaknutim otocima koji su nekada bili oaza za domaće pomorce za gradnju brodova i za kapetane koji su na njemu uzdizali svoje posjede. Danas su Elafiti hvaljeni zbog svog neobičnog ambijenta. Zaustavite se u jednom od tri naseljena mjesta za šetnju i kupanje, prije ručka na brodu na putu za Korčulu. Znat ćete da je Korčula bila venecijansko uporište čim ugledate brojne kipove lavova koji vas vrebaju s gradskih pročelja i vrata. Navodni dom svjetski poznatog putnika Marka Pola sigurno će vas očarati bilo da ga istražite sami ili u fakultativnoj pješačkoj turi. Noćenje u Korčuli.

Dan 7: petak | Grad Korčula (Otok Korčula) – Pučišća ili slična uvala / luka (Otok Brač) – Split
• Usluga na brodu: doručak, ručak
Doručak se poslužuje uz zadivljujući pogled na razigrani raštrkani korčulanski arhipelag, a nakon toga slijedi slikovito jedrenje oko vrhova poluotoka Pelješca i otoka Hvara, ukoliko vrijeme to dopušta moguće je i osvježavajuće kupanje na putu. Posjetite domovinu ‘hrvatskog mramora’, otok Brač. Vjerojatno ste već vidjeli ovaj ultrakvalitetni vapnenac, možda na pročelju Bijele kuće u Washingtonu DC ili na Bundestagu u Berlinu, a također vam osiguravamo i fakultativni izlet u još uvijek radnu klesarsku školu u Pučišćima koja vam donosi jedinstvenu priliku da naučite više o oblikovanju kamena. Jer ovaj kamen za vječnost. Nastavite plovidbu prema Splitu gdje nam se po dolasku možete pridružiti na našem fakultativnom izletu Okus Splita. Noćenje u Splitu.

Dan 8: subota | Split iskrcaj
• Usluga na brodu: doručak
Uživajte u oproštajnom doručku prije nego što se pozdravite sa svojim suputnicima i posadom i iskrcajte se nakon doručka. Iskrcaj do 09:00 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj kabini, posebna ponuda za putnike iz Hrvatske:
• Donja paluba: 4.590kn
• Gornja paluba: 4.990kn
Napomena: broj kabina po prikazanoj cijeni na svakom polasku je ograničen.

Opis kabina
Sve kabine bez obzira na palubu su klimatizirane, opremljene su TV-om i sefom, svaka kabina ima prozor (okrugli ili četvrtasti), potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu (umivaonik, wc, tuš, sušilo za kosu). Ležajevi su spojeni ili razdvojeni bez mogućnosti odabira unaprijed, trokrevetne kabine su pozicionirane samo na donjoj palubi i raspolažu sa tri osnovna ležaja.

Popusti i doplate:
Popust za treću osobu u trokrevetnoj kabini 20% (popust vrijedi i za djecu i odrasle). Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 80%.

Cijena uključuje:
krstarenje 8 dana / 7 noćenja prema itinereru, smještaj u klimatiziranoj dvokrevetnoj kabini, piće dobrodošlice, polupansion (doručak i ručak, osim danima kada je navedena večera u programu), upotreba brodske opreme, ručnici se mijenjaju po potrebi, posteljina se mijenja tjedno, besplatan Wi/Fi na brodu.

Obavezna doplata na brodu:
lučke pristojbe i boravišnu pristojbu koje se plaćaju  na brodu 350 kn po osobi u gotovini.

Cijena ne uključuje:
piće na brodu koje se može kupiti samo na brodskom baru, troškovi osobne prirode, transferi do/od broda, napojnice, ulaznice kao ni druge fakultativne izlete koji se nude u lukama ticanja, lučke pristojbe i boravišnu pristojbu (obvezna doplata na licu mjesta). Konzumacija pića je dozvoljena jedino s brodskog bara.

Cijene fakultativnih sadržaja:
• Napomena: izleti se vode na engleskom jeziku. Cijene vrijede za odrasle i djecu.
• Paket razgleda gradova prema programu: 420kn po osobi, cijena vrijedi za odrasle i djecu. Cijena uključuje: razgled Dubrovnika (vodič i jednosmjerni transfer do Starog Grada), razgled Korčule (vodič), razgled Splita (vodič), razgled Hvara (vodič), posjet kamenoklesarskoj školi u Pučišćima na Braču (vodič i ulaznica). Plaćanje u agenciji.
• Fakultativni izlet u Crnu Goru: 380kn (vodič i prijevoz). Plaćanje na licu mjesta.

Sigurnosno – higijenski protokol uslijed pandemije koronavirusa:
Sigurnost putnika, posade i broda prioritet je Elite Travel u skladu s najvišim svjetskim standardima i preporukama WTTC-a (Svjetsko vijeće za putovanje i turizam) prema certifikatu SafeTravels. Elite Travel je prva turistička agencija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj prestižni certifikat. Detaljne upute o životu na brodu ćete dobiti u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije 5 dana prije polaska. Istih se potrebno pridržavati kao i svih uputa od strane posade broda.

Napomene:
• brod nije prilagođen za djecu do 6 godina starosti i osobe sa smanjenom pokretljivošću.
• Ime broda te vremena ukrcaja i iskrcaja u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 5 dana prije polaska.
• Agencija zadržava pravo promjene broda prije polaska unutar iste kategorije.
• Minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 10. Obavijest o realizaciji termina / garantiranom polasku najkasnije 7 dana prije polaska uz mogućnost promjene termina.
• Brodar zadržava pravo izmjene rute i promjene usluge na brodu (usluga ostaje polupansion) uslijed vremenskih i ostalih uvjeta, prema odluci kapetana i posade broda.
• Brodar i agencija zadržavaju pravo iskrcaja putnika s broda ukoliko se isti ne pridržavaju kućnog reda te uputa posade. Agencija i brodar ne snose odgovornost u tom slučaju, a primjenjuju se standardni uvjeti otkaza putovanja.

Dolazak do Splita:
Vlastitim prijevozom, naš prijedlog za parking: 75 kn dnevno u garaži Acorus, plaćanje na licu mjesta. Kontakt mob 098.990-5555, https://www.splitcarparking.com/hr/
Autobus / vlak: Ukoliko se odlučite za prijevoz do Splita autobusom ili vlakom, vrlo je kratka šetnja do mjesta ukrcaja.
Zrakoplov: mogućnost rezervacije leta do Splita i transfera Zračna luka Split – Luka Split. Cijena na upit.

Uvjeti otkaza putovanja:
Ukoliko putnik otkaže aranžman za Krstarenje po Dalmaciji, Elite travel od ukupne cijene aranžmana na ime naknade štete zadržava sljedeći iznos: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, 29 - 22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, 21 - 15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, 14 – 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana, nakon polaska 100% cijene aranžmana.

Odgovorni organizator: Elite Travel putnička agencija d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik, OIB: 5891475104, ID code: HR-AB-20-090002185.

Odaberite termin:
 • Krstarenja Jadranom

  Krstarenje Dalmacijom
  Krstarenje DalmacijomKrstarenje Dalmacijom
  Kabina, donja paluba s prozorom
  HR Polupansion
  02.07.2022 - 09.07.2022
  4.590 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Paket razgleda: Dubrovnik, Korčula, Split, Hvar, Pučišća: 420,00 KN
 • Krstarenja Jadranom

  Krstarenje Dalmacijom
  Krstarenje Dalmacijom
  Kabina, gornja paluba s prozorom
  HR Polupansion
  02.07.2022 - 09.07.2022
  4.990 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Paket razgleda: Dubrovnik, Korčula, Split, Hvar, Pučišća: 420,00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo