Istanbul iz Dubrovnika

Istanbul iz Dubrovnika
Datumi putovanja:

ISTANBUL IZ DUBROVNIKA
4 dana / 3 noćenja na direktnom letu Turkish Airlines
Proljeće u Istanbulu
Datum putovanja: 22.-25.3.2023.


Eliteplus: smještaj u hotelu Palazzo Donizetti 4* ili sličnom u dijelu grada Pera – Taksim, odlična lokacija!

1. dan srijeda | DUBROVNIK  - ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Dubrovnik dva sata prije polijetanja zrakoplova. Sastanak s voditeljem putovanja, preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul , a nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, slijedi transfer do hotela te smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora u hotelu, odlazak pješice s voditeljem putovanja do Galata tornja i do trga Taksim, uz šetnju poznatom gradskom ulicom Istiklal Caddesi - glavna ulica u centru Istanbula, kojom prolazi poznati crveni tramvaj, s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan četvrtak | ISTANBUL
Doručak. Odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča (uz doplatu): Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju, pa u muzej, da bi nedavno opet postala džamija, te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; u nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Slijedi odlazak na Grand Bazaar, zatvorena  tržnica  i najveći bazar na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Navečer predlažemo šetnju dijelom grada Taksim i večeru u nekom od bezbroj odličnih restorana. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan petak | ISTANBUL
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja do živopisne Egipatske tržnice na kojoj se nalaze štandovi s bezbroj orijentalnih začina ili odlazak javnim prijevozom do popularne četvrti Kadikoy na azijskoj strani. Oko 13,00 sati predlažemo odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave, ručak u ribljem restoranu (uz doplatu).  Slobodno poslijepodne ili odlazak s pratiteljem javnim prijevozom (brodom) na azijsku stranu Istanbula uz šetnju povijesnim dijelom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. subota | ISTANBUL - DUBROVNIK
Doručak. Odjava iz hotela. Predlažemo poludnevni posjet džamiji Sulejmana Veličanstvenog, remek  djela  najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana i posjet Palači Dolmabahće (uz doplatu). Polazak prema zračnoj luci u ranim poslijepodnevnim satima. Prijava na let za Dubrovnik i polijetanje zrakoplova (Turkish Airlines). Dolazak u Dubrovnik u večernjim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak: 22.3.2023.  redovna cijena 3.750 kn (497,71 eur)
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!

Doplata za jednokrevetnu sobu 910 kn (120,78 eur).
Trokrevetna soba: moguća na ovom programu po redovnoj cijeni.
Minimalni broj putnika: 18. Fiksni tečaj konverzije 1 eur = 7,53450 hrk

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Dubrovnik – Istanbul – Dubrovnik, pristojbe zračnih luka, uključen 1 komad predane prtljage po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*, razgledavanja prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplate navedene ispod), dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobnih narudžbi (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), napojnice za vodiča, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo osiguranje za slučaj otkaza putovanja).

Fakultativne doplate
• ulaznice i razgled Topkapi Palača (bez Harema), Aja Sofia, Hipodrom, Plava Džamija (lokalni vodič na hrvatskom) – 350 kn (46,45 eur), prijava i plaćanje unaprijed u poslovnici, minimum 12 osoba
• krstarenje Bosporom s uključenim ručkom, transfer do pristaništa, lokalni vodič na hrvatskom – 350 kn (46,45 eur), plaćanje u poslovnici prilikom prijave ili na licu mjesta 55 eur, minimum 12 osoba
• posjet Dolmabahće palači i Džamiji Sulejmana Veličanstvenog uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, ulaznica za Palaču uključena – 302 kn (40,08 eur) , plaćanje u poslovnici prilikom prijave ili na licu mjesta 45 eur, minimum 12 osoba

COVID19 uvjeti
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tursku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz mogućnosti ulaska u Tursku.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku za hrvatske državljane potrebna je važeća putovnica koja treba vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana izlaska iz Turske. Viza za hrvatske državljane nije potrebna. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Red letenja (lokalna vremena): prijevoznik Turkish Airlines
TK 438   DUBROVNIK ISTANBUL 0855 1250
TK 439   ISTANBUL DUBROVNIK 1945 1935

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik.

Mogućnosti plaćanja:
gotovinom ili uplatom na račun 40% prilikom rezervacije te ostatak do 30 dana prije putovanja. Obročno plaćanje kreditnim karticama Visa Premium PBZ, Mastercard ZABA, Diners do 6 rata bez kamata. Sve ostale kreditne i debitne kartice jednokratno.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo