Istanbul 5 dana

Istanbul 5 dana
Istanbul 5 danaIstanbul 5 danaIstanbul 5 danaIstanbul 5 danaIstanbul 5 danaIstanbul 5 danaIstanbul 5 dana

calendar view day

 

Datumi putovanja: 17.11.2021, 23.02.2022, 16.03.2022

ISTANBUL
5 dana / 4 noćenja zrakoplovom Turkish Airlines iz Zagreba
Polasci:
17.11. – 21.11.2021.,
23.02. – 27.02., 16.03. – 20.03., 14.04. – 18.04., 26.05. – 30.05.2022.,
22.06. – 26.06., 11.08. – 15.08.2022.


Predviđeni hotel: hotel kategorije 4*superior u novom centru grada (područje Pera – Taksim)

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL 
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9.10 sati*. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* Superior u novom centru Istanbula (zona Pera - Taksim), središtu društvenog i noćnog života grada. Prijava i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja pješice do središnjeg trga Taksim, zatim Istiklala, glavne trgovačko-pješačke ulice u samom centru Istanbula s mnoštvom kafića, restorana i trgovina te naposljetku do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje u hotelu.

2. dan: ISTANBUL – (fakultativno: VEČERA UZ SHOW PROGRAM U RESTORANU SULTANA'S 1001 NOĆ)
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica uz doplatu). Slijedi posjet bazilici Cisterna, poznatoj i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu (ulaznica uz doplatu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel.  Fakultativno mogućnost odlaska na večeru uz show program u restoranu Sultana's 1001 noć (transfer uključen). Noćenje.

3. dan: ISTANBUL – (fakultativno: KRSTARENJE BOSPOROM; PLES DERVIŠA)
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i  samog arhitekta Sinana. Nakon razgleda spustit ćemo se do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva koju upravo i zbog toga nazivaju bazarom začina. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. U ranim poslijepodnevnim satima. predlažemo fakultativni izlet; poludnevno Krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska u plesno kazalište Hodjapasha, kulturnom centru smještenom u obnovljenoj, više od 500 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Derviši će scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju, uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, vrtnjom i plesom izvode tradicionalni duhovni Sema ritual. Povratak u hotel Noćenje.

4. dan: ISTANBUL - (fakultativno: AZIJSKA STRANA GRADA, DOLMABAHČE PALAČA I VIDIKOVAC PIERRE LOTI)
Doručak. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko jednog od čuvenih istanbulskih mostova koji povezuju Europu i Aziju. Panoramska vožnja i pauza za fotografiranje te povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači, posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća sagrađenoj po uzoru na francuski dvorac Versailles.. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Zatim slijedi odlazak do mjesta Eyup gdje se uspinjačom vozimo do vidikovca Pierre Loti. Pauza za kavu i uživanje u prekrasnom pogledu na Istanbul te potom povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje

5. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do organiziranog transfera autobusom do zračne luke Istanbul. Predlažemo da vrijeme prije povratka kući iskoristite u četvrti Ortaköy, jednoj od najpopularnijih i najživljih gradskih četvrti smještenoj tik uz Bospor, točnije ispod prvog Bosporskog mosta. Tu se nalazi mnoštvo kafića, barova, restorana, trgovina, suvenirnica… Istoimena džamija je jedna od najpoznatijih simbola četvrti. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.10 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.20 sati. 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.090kn uključene u cijenu aranžmana!
Polasci 15.2.2022. first minute 3.880kn, redovna cijena na polasku 17.11.  4.080kn
Polazak 15.3.2022. first minute 4.080kn, redovna cijena 4.280kn
Polasci 14.4., 26.5., 22.6., 11.8.2022. first minute 4.480kn, redovna cijena 4.680kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.290kn polasci do 15.3.2022. te 1.690kn za polaske od 14.4.2022.
FM popust 200 kn vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni
Minimum prijavljenih putnika za realizaciju putovanja: 20

Red letenja – Turkish Airlines:
Zimski red letenja Ljetni red letenja
ZAGREB ISTANBUL 09:10 13:20 ZAGREB ISTANBUL 09:00 12:15
ISTANBUL ZAGREB 18:50 19:00 ISTANBUL ZAGREB 18:15 19:20
Važna napomena: Zrakoplovni prijevoznici, uslijed određenih okolnosti, zadržavaju pravo promjene rasporeda leta što uključuje mijenjanje vremena polijetanja i slijetanja, kao i otkazivanja letova bez prethodne obavijesti. Konačne i finalne satnice letova će biti poslane u završnim obavijestima koje šaljemo do 5 do 7 dana prije putovanja.

Popusti: 
- 200 kn popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju bez popusta

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.090kn, 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* Superior u novom centru grada (Pera – Taksim), transfere i razglede prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: fakultativne sadržaje i ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, zdravstveno osiguranje (obavezno za ulazak u Republiku Tursku), troškove osobnih narudžbi, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

Fakultativni sadržaji:
- Krstarenje Bosporom: 390 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak)
-- Izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 350 kn (cijena uključuje transfer, lokalnog vodiča, ulaznicu za Dolmabahče palaču i uspinjaču)
- Ples Derviša 220 kn (cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha)
- Paket ulaznica (palača Topkapi, Harem): 290 kn
Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika
Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.
Cijene fakultativnih sadržaja vrijede za gotovinu ili plaćanje putem Internet bankarstva. Za plaćanje debitnim i kreditnim karticama cijene se uvećavaju za 6%.

COVID-19 INFORMACIJE (stanje rujan 2021.)
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tursku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR/antigenskog testiranja i mogućnostima ulaska u Tursku. 
Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika koji su u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti online obrazac Ministarstva Zdravstva Republike Turske unutar 72 sata prije leta, isprintati ili spremiti na mobitel kako bi pokazali prilikom prijave na let. Prilikom ispunjavanja potrebno je pripremiti putovnicu. U trenutku objave programa potpuno cijepljeni putnici ne trebaju nikakve dodatne testove i potvrde.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. 

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o.

Odaberite termin:
 • Istanbul

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  17.11.2021 - 21.11.2021
  4.080 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču: 350,00 KN
  • Ulaznice Palača Topkapi, Bazilika Cisterna: 290,00 KN
  • Izlet krstarenje Bosporom: 390,00 KN
  • Ples derviša: 220,00 KN
  • večera uz show program: 390,00 KN
 • Istanbul

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  17.11.2021 - 21.11.2021
  5.380 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču: 350,00 KN
  • Ulaznice Palača Topkapi, Bazilika Cisterna: 290,00 KN
  • Izlet krstarenje Bosporom: 390,00 KN
  • Ples derviša: 220,00 KN
  • večera uz show program: 390,00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo