Dublin i irska tura

Dublin i irska tura
Dublin i irska turaDublin i irska turaDublin i irska turaDublin i irska turaDublin i irska turaDublin i irska tura
Datumi putovanja: 03.10.2021

DUBLIN I IRSKA TURA
8 dana / 7 noćenja zrakoplovom iz Zagreba
03.-10.10.2021. GARANTIRANI POLAZAK
moguć polazak priključnim letom iz Splita i Dubrovnika

Eliteplus: uključene ulaznice za Cliffs of Moher, Kylemore Abbey, Bunratty Folk Castle i Rock of Cashel!

Predviđeni hoteli: 
Dublin: Academy Plaza ili slično
Galway: Nox Hotel ili slično
Kerry: Killarney Court ili slično
Cork: The Address Cork Hotel ili slično

1.dan: ZAGREB - DUBLIN
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu kod kioska Tiska dva sata prije leta zrakoplova i podjela putne dokumentacije. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU 512 u 7:40 sati, dolazak u Dublin u 9:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski obilazak grada s voditeljem putovanja: Garden of Remembrance – Trinity College – Grafton i O'Connell Street – O'Connell most - katedrala sv. Patrika, gdje je živio i radio svećenik i poznati pisac „Guliverovih putovanja“ Jonathan Swift – Gradska vijećnica. Smještaj u hotel i nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja do slavne pivovare Guinness Storehouse smještene na čak sedam katova od kojih je zadnji Gravity Bar s fenomenalnim pogledom na cijeli Dublin (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Poslije razgleda slavne pivovare odlazak u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan: DUBLIN - GALWAY
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje do živopisnog Galwayja. Lučki grad i središte kulturnog života Irske zbog svojih brojnih festivala, sa svojih 80-ak tisuća stanovnika, Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj, a poznat je i kao sveučilišni grad. Iznimno živahan, pun uličnih kavana, glazbenika i raznih umjetnika Galway je mjesto koje morate posjetiti, a prošle godine udijeljena mu je posebna čast: zajedno s našom Rijekom dijelio je titulu Europske prijestolnice kulture za 2020.! Šetnja starim gradom, preko Latinske četvrti prema crkvi sv. Nikole, najljepše srednjovjekovne građevine u Galwayju. Slobodno vrijeme u središtu grada. Smještaj u hotel na području Galwaya/okruga Clare. Noćenje.

3. dan: GALWAY - CONNEMARA i KYLEMORE ABBEY - GALWAY
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Connemaru, poznatu „divlju“ regiju jezera i tresetišta u zapadnom dijelu Irske. Vožnja Nacionalnim parkom Connemara, staništem istoimenih ponija i jelena. Iz Clifdena se pruža spektakularan pogled na planinski lanac, odnosno nacionalni park Twelve Pins. Posjet romantično smještenoj opatiji Kylemore – veličanstvenom zdanju starom 300 godina u samom srcu Connemare, a koje se uzdiže iznad jezera Pollacapul (uključena ulaznica). Samo sat vremena udaljena od Galwaya, Kylemore Abbey jedna je od najvećih irskih atrakcija i mjesto koje je izgradila ljubav (prvotni vlasnik dao je izgraditi dvorac inspiriran ljubavlju prema svojoj supruzi). Od 1920.g. dvorac je u vlasništvu benediktinskog reda. Povratak u Galway/okrug Clare u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4.dan: GALWAY - BURREN - CLIFFS OF MOHER - BUNRATTY CASTLE - ADARE - KERRY
Doručak. Vožnja do područja Clare i Burren prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koji će vam oduzeti dah (uključena ulaznica). Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka. Vožnja prema Limericku. Posjet etno-selu Bunraty iz 15. stoljeća koji je potpuno obnovljen te Folkparku s prikazom života, koliba i tradicionalnih zanata Irske 19. stoljeća (uključena ulaznica). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo prema Corku preko „najljepšeg irskog sela“, kako Adare nazivaju razni turistički vodiči. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Nastavak vožnje do područja County Kerry. Smještaj u hotel, noćenje.

5.dan: KILLARNEY NACIONALNI PARK - RING OF KERRY - CORK
Doručak. Odlazak iz hotela. Na početku dana odlazimo do područja NP Kilarney, prvog nacionalnog parka u Irskoj, omiljenog mjesta kraljice Viktorije. Predivna priroda s tri prekrasna jezera, na sto kilometara kvadratnih, na kojima se mnogo malih otoka doima poput mrlja zelene boje u plavoj vodi. Uz jezerske obale blago se uzdižu brežuljci pod gustim šumama. Šetnja parkom i uživanje u veličanstvenoj prirodi. U nastavku dana tura po najromantičnijem području Irske, Ring of Kerry, s veličanstvenim pejzažima, jednom od najljepših panoramskih cesta Europe, vrlo bogatim biljnim svijetom i s pogledom na Atlantik. Vožnja kroz brojna mala slikovita sela, poput sela Sneem sa šarenim kućama te do planinskih panoramskih točki Mollys Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. Smještaj u hotel na području Corka. Noćenje.

6.dan: CORK - ROCK OF CASHEL - DUBLIN
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte Corka, šetnja i kraće slobodno vrijeme u drugom po veličini gradu u Irskoj. Danas se vraćamo u Dublin, ali putem ćemo posjetiti Rock of Cashel, povijesno mjesto i prijestolnicu kraljeva od Munstera s okruglim tornjem, kraljevskom kapelom i keltskim križevima (uključena ulaznica). Kamena utvrda pamtljivog izgleda i slikovite lokacije usred ravnice Tipperaryja, bila je više od tisućljeća simbol kraljevske, ali i svećeničke moći. Katedrala je napuštena prije više od 200 godina, a danas je Rock of Cashel nezaobilazno mjesto u svakom turističkom itineraru po Irskoj. Poslije posjeta nastavak putovanja prema Dublinu, dolazak u Dublin u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne, odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u grad. Noćenje.

7. dan: DUBLIN
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do središta georgijanskog Dublina poznatog po zanimljivim, živo obojanim vratima: prošetat ćemo od zanimljivog Grand Canala prema Merrion trgu gdje se nalazi rodna kuća slavnog Oscara Wildea, prema parku St. Stephens Green. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Svakako prošetajte središnjim trgovima i ulicama, posjetite neki od brojnih besplatnih muzeja poput Nacionalne galerije ili provedite dan u predivnom Phoenix Parku gdje stanovnici vole provoditi slobodno vrijeme, a obitelji posebno vole Phoenix park jer se u njemu nalazi i zološki park. U Dublinu ćete moći uživati i u kulinarskim blagodatima koje se sastoje od brojnih ribljih jela i specijaliteta poput lososa, janjetine i sezonskog povrća. Za one željne kupovine uputite se na ulicu Grafton, najljepšu trgovačku ulicu. Noćenje.

8. dan: DUBLIN - ZAGREB
Doručak u obliku breakfast boxa. Transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU 513 u 10:20 sati, dolazak u Zagreb u 14:05 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn uključene u cijenu aranžmana!
First minute 8.380kn, redovna cijena 8.580kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.390kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15  /  Maksimalan broj putnika: 25

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Dublin – Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn, 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), autobusni prijevoz tijekom ture prema programu, sedam noćenja s doručkom (6x irski kuhani doručak + breakfast box na zadnjem noćenju) u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama: 3 noćenja na području Dublina, 2 noćenja na području Galway/okrug Clare, 1 noćenje na području Kerryja i 1 noćenje na području Corka, panoramski obilazak Dublina po dolasku, ulaznice u Kylemore Abbey, Cliffs of Moher, Bunratty Folk Castle i Rock of Cashel, povratni transfer aerodrom-hotel-aerodrom, sve razglede prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vozače i vodiča (nije obavezno ali je preporučljivo ukoliko ste zadovoljni uslugom), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativne doplate:
• doplata za paket večera (4 večere tijekom ture  - Galway, Kerry i Cork): 740 kn po osobi (plaćanje prilikom rezervacije putovanja)
• ulaznicu u Guinness Storehouse (uključeno jedno pivo u Gravity Baru odnosno bezalkoholno piće): plaćanje prilikom rezervacije aranžmana – 180 kn po osobi

Informacije o letu: 
Prijevoznik: Croatia Airlines

OU 512 03OCT ZAG DUB 0740 0930
OU 513 10OCT DUB ZAG 1020 1405

Popusti i doplate:
• mogućnost doplate za polaske iz Splita i Dubrovnika, po osobi od 495kn, zrakoplovne pristojbe uključene (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
• Trokrevetne sobe na upit!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Irsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
 • Irska

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  03.10.2021 - 10.10.2021
  8.380 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Doplata za polazak iz Splita, Zadra, Dubrovnika, Pule (na upit): 495,00 KN
  • Doplata za večere: 740,00 KN
 • Irska

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  03.10.2021 - 10.10.2021
  10.770 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Doplata za polazak iz Splita, Zadra, Dubrovnika, Pule (na upit): 495,00 KN
  • Doplata za večere: 740,00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo