Budimpešta Nova godina

Budimpešta Nova godina
Datumi putovanja: 31.12.2021

BUDIMPEŠTA NOVA GODINA
3 dana / 2 noćenja autobusom iz Zagreba
31.12.2021. – 02.01.2022.

Predviđeni hotel: Verdi Grand Hotel

1.dan, 31.12.: ZAGREB – BUDIMPEŠTA
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6:30 sati. Vožnja prema Budimpešti u smjeru Varaždina i Čakovca. Moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz najavu prilikom rezervacije putovanja. Slijedi ugodna vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor putem. Po dolasku u Budimpeštu orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja do bazilike sv. Stjepana i trga Vorosmarty na kojem se nalaze mnogobrojni ukrasi i adventski štandovi, te glavne trgovačke ulice Vaci s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, restorana i kafića. Šetnju s voditeljem putovanja završit ćemo pred zgradom Velike gradske tržnice koja nudi velik broj štandova na tri etaže, a i sâma je arhitektonska znamenitost u neogotičkom stilu sa šarenim Zsolnay pločicama na krovu koje su napravljene u Pečuhu. U prošlosti su se svježi proizvodi dovozili kroz kanal koji je prolazio sredinom zgrade, no iako on više ne postoji na štandovima možete pronaći najraznolikiju robu koju možete zamisliti i koji nude uistinu prekrasan vizualni, ali i olfaktivni doživljaj. Slobodno vrijeme za pripremu za doček Nove godine (doček na javnim gradskim ulicama i trgovima u isključivoj je organizaciji gradskih vlasti). Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan, 01.01.: BUDIMPEŠTA
Kasniji doručak. Panoramski razgled grada autobusom i pješice uz lokalnog vodiča: Trg junaka - podignut za tisuću godina dolaska Mađara s Milenijskim spomenikom i kipom anđela Gabrijela, avenija Andrassy - najljepša gradska ulica sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, Ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom, mostovi Dunava – Most slobode, Elizabetin most, Lančani most. Slobodno vrijeme u gradskom središtu možete iskoristiti za kušanje čuvene doboš torte, koju je izumio poznati mađarski kuhar i vlasnik najpoznatije prodavaonice delikatesa u Budimpešti, Jozef C. Dobos 80-tih godina 19. stoljeća. U čuvenoj slastičarnici Gerbaud caffe na Vörösmarty trgu ju možete probati, ali ćete moći probati i izvrsne gerbaud kocke. Slobodno vrijeme po završetku razgleda u gradskom središtu za šetnju i vlastite programe. Navečer moguć fakultativni odlazak u poznati restoran Vinske katakombe na večeru uz folklorni program (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan, 02.01.: BUDIMPEŠTA – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Mogućnost fakultativnog odlaska na vožnju brodom po Dunavu tijekom koje ćete najbolje moći doživjeti mađarsku prijestolnicu ploveći pored Margaretinog otoka i ispod poznatih mostova s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada, obalu koju je zaštitila i svjetska organizacija UNESCO (uz doplatu). Slobodno vrijeme možete provesti i u gradskom središtu ili iskoristiti za posjet muzejima, Zoološkom vrtu ili nekoj od poznatih kavana. Odlazak iz Budimpešte u poslijepodnevnim satima. Foto-stop na Balatonu. Povratak u Hrvatsku u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute cijena 1.250 kn, redovna cijena 1.350 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 790kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili do popunjenja mjesta
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

Cijena uključuje: prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Budimpešti u dvokrevetnim sobama, vanjske razglede prema programu, lokalnog vodiča u Budimpešti na hrvatskom jeziku, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obvezna doplata: boravišna pristojba u iznosu od 1-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu, plaćanje na licu mjesta.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vozača i vodiča (nije obavezno), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativne doplate:
• vožnja brodom po Dunavu uz čašu šampanjca - 15 eur (uplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
• večera u restoranu Vinske Katakombe uz folklorni program - 30 eur (uplata na licu mjesta, minimum 15 osoba)

Popusti i doplate
• 50% popusta za jedno dijete od 3 do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
• odrasla osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
 • Nova godina

  Paket, dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  31.12.2021 - 02.01.2022
  1.250 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Nova godina

  Paket, jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  31.12.2021 - 02.01.2022
  2.040 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo