Beč Nova godina

Beč Nova godina
Datumi putovanja: 30.12.2021

BEČ NOVA GODINA
3 dana / 2 noćenja autobusom iz Zagreba
30.12.2021. - 01.01.2022.

Predviđen hotel: 7 Days Premium Hotel Wien-Altmannsdorf 3* 
Hotel 7 dana Premium Wien-Altmannsdorf smješten je u južnom dijelu grada, savršeno povezan sa središtem grada putem pruge podzemne željeznice U6, vlakova i vlakova S-Bahnovih linija S1 i S2. Hotel sadrži moderno opremljene sobe s kupaonicom koje uključuju i sušilo za kosu, kablovsku televiziju ravnog ekrana i sef. U cijelom je hotelu besplatan wifi. Doručak je kontinentalni buffet. Recepcija radi 24/7. Ispred hotela nalazi se supermarket, a u blizini hotela je i nekoliko restorana.

1. dan: ZAGREB-BEČ  30.12.2021., četvrtak
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  7:00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. U ranim poslijepodnevnim satima dolazak u Beč, panoramska vožnja bečkim Ringom: proći ćemo pored Urania opservatorija, Muzeja i akademija primijenjenih umjetnosti, Gradskog parka, hotela Imperial, zgrade Opere, obližnjeg Karlovog trga i istoimene crkve, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, Hofburga, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade sveučilišta i neogotičke Zavjetne crkve. Izlazimo iz autobusa u blizini Hofburga te pješice odlazimo u središte grada, prema katedrali svetog Stjepana iz XV. stoljeća, simbola grada Beča. Slobodno vrijeme. Odlazak prema hotelu oko 18:30 sati. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BEČ  31.12.2021., petak, fakultativno Time Travel
Doručak. Poslije doručka gradskim prijevozom odlazimo u centar grada. Predlažemo fakultativno odlazak na atrakciju Time travel (putovanje kroz vrijeme grada Beča, op.a.). Ulazimo u podrume starog samostana sv. Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sada luta hodnicima, ali osim njega našu će grupu dočekati vodič. Uz njih će nam o povijesti Beča pričati i voštane figure Franza Josepha i Sissi… Idemo u 5D kino gdje putujemo i borimo se, osnivamo Beč, proći ćemo i vrijeme kuge, tursku opsadu Beča, ući ćemo u biedermeier razdoblje, gradnju novog Beča, sva razdoblja grada do moderniteta. Cijela tura traje 50 minuta. NAPOMENA: Za projekciju se potrebno najaviti u agenciji zbog rezervacije termina. Možete posjetiti Mariahilfer Strasse, poznatu po odličnim trgovinama. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Preporučujemo posjet nekom od izvrsnih bečkih muzeja, odlazak do Pratera ili šetnju do Hundertwasser kuće. Povratak u hotel gradskim prijevozom. Navečer predlažemo odlazak u grad javnim gradskim prijevozom na doček 2022. godine na otvorenom! Doček ovisi isključivo o organizaciji gradskih vlasti. Noćenje.

3. dan: BEČ – SCHÖNBRUNN - ZAGREB  01.01.2022., subota
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema dvorcu Schönbrunnu, jednom od najljepših baroknih europskih dvoraca, nekoć rezidenciji carice Sisi. Možete uz asistenciju našeg voditelja putovanja kupiti ulaznice za Imperial turu te posjetiti unutrašnjost dvorca ili prošetati parkom. Ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni te agencija ne garantira raspoloživost ulaznica. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima. 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute 1.290kn, redovna cijena 1.390 kn
Dopleta za jednokrevetnu sobu 690kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

Cijena uključuje: prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Beču u dvokrevetnim sobama, vanjske razglede prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obvezna doplata: boravišna pristojbu u iznosu od 1-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu, plaćanje na licu mjesta.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), fakultativnu ponudu, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vozača i vodiča (nije obavezno), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda:
• ulaznica za Time travel projekciju iznosi 160 kn po osobi (grupna cijena odrasli), 140 kn za djecu od 5-14 god, a djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz – POTREBNO NAJAVITI U POSLOVNICI
• ulaznicu u Schönbrunn (Imperial tour – 22 sobe, trajanje obilaska u prosjeku 40 minuta) 18 eur po osobi; studenti 19-25 godina 16 eur; djeca 6-18 godina 13 eur po osobi; djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz – ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni. Ostale ulaznice unutar kompleksa Schönbrunn možete pogledati na ovoj stranici: https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets-prices/

Popusti i doplate
• 20% popusta za dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem
• trokrevetne sobe za odrasle osobe nisu dostupne

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo