Advent Beč 2 dana

Advent Beč 2 dana
Datumi putovanja: 18.12.2021

ADVENT BEČ 2 DANA
2 dana / 1 noćenje autobusom iz Zagreba
Datum putovanja:
18.12.-19.12.2021.

Predviđeni hotel: Arion City Hotel Vienna 4* ili sličan

1. dan: ZAGREB - BEČ 
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 4:45 zbog velikih gužvi na granici. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Po dolasku u Beč izlazimo iz autobusa i s našim voditeljem putovanja ćemo napraviti orijentacijsku šetnju. Slobodno vrijeme na Mariahilfer Strasse, poznatoj po odličnim trgovinama. Ili možete posjetiti glavni adventski sajam u Beču, smješten ispred zgrade Gradske vijećnice, sajam koji ima kultni status i jedan je od najpopularnijih u Europi. Godišnje ga posjeti oko tri milijuna ljudi, a izvrsno je mjesto za kupnju originalnih božićnih darova uključujući ukusne domaće kolače i drvene igračke. Ako niste ljubitelj snježne idile, sada je pravo vrijeme za nešto sasvim drugačije: atrakciju „Time Travel“. Ulazimo u podrume starog samostana sv. Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sada luta hodnicima, ali osim njega našu će grupu dočekati vodič. Uz njih će nam o povijesti Beča pričati i voštane figure Franza Josepha i Sissi… Idemo u 5D kino gdje putujemo i borimo se, osnivamo Beč, proći ćemo i vrijeme kuge, tursku opsadu Beča, ući ćemo u biedermeier razdoblje, gradnju novog Beča, sva razdoblja grada do moderniteta. Cijela tura traje 50 minuta. NAPOMENA: Za projekciju se potrebno najaviti u agenciji zbog rezervacije termina. U večernjim satima, oko 18:30 sati, odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

2. dan: BEČ  - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema dvorcu Schönbrunn, jednom od najpoznatijih europskih baroknih dvoraca. Uz asistenciju našeg voditelja putovanja možete kupiti ulaznice za Imperial turu i posjetiti unutrašnjost dvorca ili prošetati parkom. Ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni te agencija ne garantira raspoloživost ulaznica. Posebnu tradiciju čuva i Božićni sajam pred dvorcem Schönbrunn. S bijelom bradom i u crvenoj odori ovdje se pojavljuje sv. Nikola, koji 5. i 6. prosinca posjećuje božićni sajam i sa sobom nosi male darove za djecu. Sajam traje do 26. prosinca. Poslije posjeta kompleksu Schönbrunn, odlazimo autobusom prema gradu te ulazimo u poznati bečki prsten koji okružuje unutarnji dio grada. Izlazimo kod Hofburga i prolazimo uz Augustinsku crkvu u kojoj su se obavljala dvorska vjenčanja – tu su se primjerice vjenčali Marija Terezija i Franz Stefan, Marija Lujza i Napoleon ili Franz Jozef i Sissi. Idemo pješice do Kärtnerstrasse, koja predstavlja najuži centar i prepuna je trgovina, restorana i kafića, kao i mnoge okolne uske uličice. Bočno je jedna od najpoznatijih bečkih ulica Graben. Odmah u blizini je i simbol grada Beča, katedrala svetog Stjepana iz XV. stoljeća i predstavlja najvažniji spomenik Beča. Možete se popeti na sjeverni zvonik s 343 stepenice i uživati u pogledu na Beč ili spustiti se u katakombe. Slobodno vrijeme. Ako želite iskusiti nešto tipično bečki, predlažemo vožnju kočijom. Vožnja od 20 min iznosi 60-ak eur po kočiji, u koju stanu 4 osobe. Polazak za Zagreb oko 15:00 sati. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute cijena 650 kn, redovna cijena 690 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 270kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili do popunjenja mjesta
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

Cijena uključuje: prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, jedno noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Beču ili okolici, u dvokrevetnim sobama, imena hotela navedena su na programu, vanjske razglede prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obvezna doplata: boravišna pristojba u iznosu od 1-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu, plaćanje na licu mjesta.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), fakultativnu ponudu, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vozača i vodiča (nije obavezno), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda:
• ulaznica u Schönbrunn (Imperial tour – 22 sobe, trajanje obilaska u prosjeku 40 minuta) 18 eur po osobi; studenti 19-25 godina 16 eur; djeca 6-18 godina 13 eur po osobi; djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz – ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni. Ostale ulaznice unutar kompleksa Schönbrunn možete pogledati na ovoj stranici: https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets-prices/
• ulaznica za Time travel projekciju iznosi 160 kn po osobi (grupna cijena odrasli), 140 kn za djecu od 5-14 god, a djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz – POTREBNO NAJAVITI U POSLOVNICI

Popusti i doplate
• 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
• trokrevetne sobe su dostupne, ali uz najavu i po redovnoj cijeni

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo