Atena-Delfi-Meteora

Atena-Delfi-Meteora
Atena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-MeteoraAtena-Delfi-Meteora
Datumi putovanja: 03.10.2021

ATENA
DELPHI - METEORA 
5 dana / 4 noćenja zrakoplovom iz Zagreba i Dubrovnika
Datumi putovanja: GARANTIRANI POLAZAK 1.-5.8., 3.-7.10.2021.

Sve informacije oko ulaska u Grčku i PCR testovima možete pogledati na stranicama MVEP-a

Informacije za putnike vezano za COVID-19
Ulazak u Grčku moguć je uz jedan od slijedećih dokumenata:
1. negativni rezultat molekularnog testa RT-PCR za COVID-19 na engleskom jeziku, ne stariji od 72 sata
2. za cijepljenje osobe: ako je osoba u potpunosti cijepljena (prošlo je najmanje 14 dana od primitka zadnje doze cjepiva) i posjeduje važeći certifikat o cijepljenju
3. za osobe koje su preboljele Covid-19: putnik mora dokazati da je u prethodnih 2 do 9 mjeseci imao Covid-19. Valjani dokaz jest pozitivan PCR molekularan test ili antigen test ili liječnička potvrda kojom se potvrđuje da je osoba imala Covid-19, na engleskom jeziku.
Svi putnici koji ulaze u Grčku dužni su najmanje 24 sati prije dolaska ispuniti obrazac PLF (Passenger Locator Form) koji je dostupan ovdje. Bez ispunjenog obrasca ulazak u Grčku nije moguć. Svi putnici podložni su nasumičnome, besplatnom testiranju na COVID-19 po dolasku u Grčku.

1. dan: ZAGREB/DUBROVNIK - ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 13:00 sati. Prijava na let zrakoplova Croatia Airlines za Atenu u 14:35. Međuslijetanje u Dubrovniku u 15:40 sati (mogućnost ukrcaja putnika). Nastavak leta u 16:30 sati, s dolaskom u Atenu u 19:00 sati. Po slijetanju, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u večernju šetnju do trga Monastiraki, poznatog po brojnim suvenirnicama, kafićima i restoranima. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: trgovi Omonija i Sintagma, spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Sveučilište, Akademija, Nacionalna knjižnica, Predsjednička palača, stari olimpijski stadion, galerija Zappeion, Zeusov hram, trijumfalna Hadrijanova vrata. Slijedi posjet Akropoli, spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba“ Periklove Atene: Propileji – monumentalno ulazno stubište, Partenon – hram posvećen božici Ateni, Erehtej – hram posvećen bogu Erehteju. Predlažemo posjet Novom muzeju Akropole, impresivnoj građevini smještenoj ispod same Akropole, u kojem su izloženi predmeti iz najblistavijeg razdoblja grčke povijesti. Slijedi odlazak do Dionizovog kazališta, najstarijeg grčkog kazališta, amfiteatralnog oblika s kamenim sjedalima.  Slobodno vrijeme za šetnju Plakom, starim dijelom grada, smještenom ispod Akropole, s mnoštvom trgovina i taverni. U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu grčku večeru, uz tradicionalne plesove i zvuk buzukija. Noćenje.

3. dan: ATENA–fakultativni izlet ARGOLIDA: KORINTSKI KANAL-MIKENA–NAUPLION–EPIDAUR
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u pokrajinu Argolidu, smještenu na poluotoku Peloponezu (uz doplatu). Vožnja obalnom cestom Saronskog zaljeva do Korintskog kanala, koji povezuje Egejsko s Jonskim morem. Kraće zaustavljanje za fotografiranje na mostu iznad kanala. Nastavak vožnje do “zlatom bogate“ Homerove Mikene. Razgled prvog i najstarijeg grada „kopnene Europe“: kiklopske zidine, Lavlja vrata, kraljevski krug grobova, ostaci megarona, velika Atrejeva riznica. Nastavak vožnje do Naupliona, prvog glavnog grada moderne Grčke, smještenog na obali mora. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Epidaura, svetišta boga Asklepija, grčkog boga liječništva. Razgled najvećeg starogrčkog kazališta, poznatog po odličnoj akustici. Povratak u Atenu, uz panoramski razgled luke Pirej. U večernjim satima predlažemo odlazak do trga Sintagme, na razgled smjene predsjedničke garde ispred Parlamenta, te vožnju žičarom do vidikovca na brdu Likabetus, i uživanje u prekrasnom pogledu na svijetla Atene. Noćenje.

4.dan: ATENA – DELPHI - KALAMBAKA
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do Delfa. Razgled arheoloških ostataka Apolonovog svetišta poznatog po Pitijinim dvosmislenim proročanstvima: Apolonov hram, Dionizijevo kazalište, stadion, te posjet Arheološkom muzeju. Nakon slobodnog vremena nastavak vožnje prema Kalambaki, gradu smještenom u podnožju stijena, na kojima se nalaze manastiri iz kompleksa Meteora. Smještaj u hotel. Noćenje

5.dan: KALAMBAKA – METEORA – TERMOPIL - ATENA – DUBROVNIK/ZAGREB
Doručak. Odlazak na razgled Meteora, fascinantnih „lebdećih stijena“, na čijim su se vrhovima smjestili manastiri koji datiraju iz 14.st. Posjet manastiru Veliki Meteor, do kojeg put vodi strmim stepenicama uklesanim u stijenu. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena, vožnja autobusom prema Ateni. Usputno zaustavljanje kod Termopilskog klanca, mjestu odvijanje legendarne bitka Spartanaca i Perzijanca, i razgled spomenika kralja Leonidasa. Nastavak vožnje i dolazak u Zračnu luku u Ateni u popodnevnim satima. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 19:50 sati. Međuslijetanje u Dubrovniku. Dolazak u Zagreb u 22:20 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn uključene u cijenu aranžmana!
Polazak 1.8. first minute 4.380kn, redovna cijena 4.580kn
Polazak 3.10. first minute 4.080kn, redovna cijena 4.280kn
First minte cijena vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.
Doplata za jednokrevetnu sobu: 790kn

Popusti: odrasla osoba 5% popusta na pomoćnom ležaju, dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Croatia Airlinesa na relaciji Zagreb - Atena – Zagreb (međuslijetanje u Dubrovnik), zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn, 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55x40x20 cm, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom (3 noćenja u Ateni, 1 noćenje u Kalambaki), transfer zračna luka – hotel, poludnevni razgled grada autobusom, razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča, sve transfere autobusom prema programu, sve razglede prema programu, troškove organizacije, prodaje i jamčevinu.

Obavezna doplata: boravišna pristojba: €1,50 po sobi i noćenju (plaća se na licu mjesta, točan iznos boravišne pristojbe u završnoj obavijesti o putovanju).

Cijena aranžmana ne uključuje: boravišnu pristojbu, fakultativne sadržaje, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje koji se posjećuju, karte za javni gradski prijevoz, troškove osobnih narudžbi, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnice za vodiča (opcionalno), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta): 
• grčka večera €35, djeca do 12 g. €20
• cjelodnevni izlet Argolida €40, djeca do 12 g. €20 (ulaznice se plaćaju dodatno na licu mjesta)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): 
• Akropola 20€ (uključuje i ulaz u Dionizovo kazalište)
• Novi muzej Akropole 10€
• Epidaur  12€
• Mikena 12€
• žičara na Likabetus 7,50€
• Delfi 12€ (muzej i lokalitet)
• Meteora 5€
Djeca do 18 g. i studenti ne plaćaju ulaznice za državne muzeje i lokalitete, stariji od 65 g. ostvaruju 50% popusta.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Integral Zagreb d.o.o.

Odaberite termin:
 • Grčka

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  03.10.2021 - 07.10.2021
  4.080 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Grčka

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  03.10.2021 - 07.10.2021
  4.870 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo