Atena

Atena
Datumi putovanja: 16.06.2022, 23.06.2022, 04.08.2022

ATENA
4 dana / 3 noćenja zrakoplovom iz Zagreba i iz Dubrovnika
Datumi putovanja:
16.-19.06., 23.-26.06., 04.-07.08., 01.-04.09., 20.-23.10.2022.

Predviđeni hotel:
Crystal City ili Dorian Inn ili sličan hotel

Eliteplus: uključen razgled grada s lokalnim vodičem, let iz Zagreba za Atenu preko Dubrovnika, mogućnost priključnih letova iz Splita

1. dan: ZAGREB/DUBROVNIK – ATENA 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska kod kioska Tiska. Prijava na let za Atenu kompanije Croatia Airlines na liniji OU 300 s međuslijetanjem u Dubrovniku. Dolazak u Atenu u 19 sati po lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela. Atena, glavni grad Grčke, s oko 700 000 stanovnika, često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tijekom 5. i 4. stoljeća prije Krista. Iz tog razdoblja u Ateni je ostalo mnogo antičkih zgrada i umjetničkih djela. Grad živi i danju i noću, a ulice su pune ljudi i turista u svako doba. Smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju središtem Atene. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje. 

2. dan: ATENA 
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: Parlament, trgovi Omonia i Syntagma - glavni gradski trgovi, Park Ethnikos Kipos, Hadrijanovi stupovi, Spomenik Apolonu, Platonova akademija, Grob neznanog junaka, Antički stadion na kojem su održane prve Olimpijske igre, ali i Panhelenski stadion od bijelog mramora sagrađen za prvu olimpijadu modernog doba 1896. godine, monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog, ruševine Zeusova hrama, Avenija kraljice Sofije... Odlazak do Akropole koja je bila centar antičkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Slobodno poslijepodne. Preporučujemo posjet Muzeju Akropole, fantastičnom muzeju otvorenom 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Predvečer predlažemo zajednički odlazak javnim prijevozom do četvrti Plaka podno Akropole, živahnog kvarta s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka. Moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: ATENA: cjelodnevni fakultativni izlet ARGOLIDA (Korint – Epidaur – Mikena) 
Doručak. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Argolida, uz pratnju lokalnog vodiča (doplata prilikom rezervacije putovanja). Vozimo se preko Korintskog kanala, prema pokrajini Argolida, do Epidaura, antičkog lječilišta i svetišta boga Asklepija gdje se nalazi i najbolje očuvano grčko kazalište s nevjerojatnom akustikom. U njemu se i danas izvode Sofoklove i Euripidove tragedije (ulaznica za arheološko nalazište u Epidauru uključena u cijenu) Poslije posjeta Epidauru, kroz slikovita sela, maslinike i plantaže naranči put će nas odvesti do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u desetogodišnju opsadu Troje. Razgled Mikene u kojoj je u 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio ostatke mikenske kulture iz kasnog brončanog doba: Agamemnonova grobnica, Akropola, Lavlja vrata ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu, Kiklopske zidine, Atrejeva riznica (ulaznica za arheološko nalazište u Mikeni uključena u cijenu). Povratak u Atenu u večernjim satima. Za one koji ne idu na fakultativni izlet, slobodan dan u Ateni. Preporučujemo da, ako još niste, probate souvlaki, jedno od onih jela koje svakako morate probati kad ste u Grčkoj. Jedno od najpoznatijih mjesta je svakako Kostas u ulici Mitropoleos blizu trga Syntagma. Kostin djed je ovaj lokal otvorio još 1950. godine i gostima ponudio savršen souvlaki od malih komada svinjetine, rajčice, peršina, jogurta i luka omotanog u pita kruh. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ATENA – CAP SOUNION – DUBROVNIK/ZAGREB 
Doručak. Odjava iz soba i odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno jutro za zadnju kupovinu ili dodatni posjet nekom od brojnih atenskih muzeja (npr. muzej Benaki u kojem je vidljiv presjek spektakularne grčke kulture, monografski Muzej cikladske umjetnosti, Bizantski muzej, itd.). Ili se možete uspeti na brdo Lykabetos okud se pruža pogled od kojeg zastaje dah, na grad s veličanstvenom Akropolom i na Saronski zaljev. U ranim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke, ali prije toga ćemo stati na Cap Sounionu. Glasoviti rt se nalazi na impresivnoj lokaciji s koje se pruža prekrasan pogled na Egejsko more, a ostaci Posejdonovog hrama s tri strane okruženi su morem (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana). Ovo mjesto nije izgubilo na popularnosti otkad ga je Homer opjevao u Odiseji. Opisao ga je kao mjesto na kojem je, vraćajući se iz opsade Troje, poginuo jedan od najpoznatijih ratnika i zapovjednik broda poznatog kralja Menelaja. Kralj  ga je ovdje pokopao i opisao rt kao „sveti Sounion, rt Atene“... Poslije posjeta lokalitetu transfer u zračnu luku. Let na liniji OU301 u 19:50 sati po lokalnom vremenu, dolazak u Zagreb (međuslijetanje u Dubrovniku) u 22:20 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!
Cijena vrijedi i za polaske iz Zagreba i za polaske iz Dubrovnika.
First minute cijena 4.290kn,
redovna cijena 4.490kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 990kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 30

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Dubrovnik-Atena-Dubrovnik-Zagreb na redovnoj liniji kompanije Croatia Airlines (tehnički stop u Dubrovniku), uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), zrakoplovne pristojbe i naknade, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Ateni, poludnevni razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča, posjet Rt Sounion, vanjski razgledi prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obvezna doplata: boravišna pristojba u hotelu od 2-4 eur po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta, točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja koji nisu navedeni u programu i kulturno-povijesne spomenike, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), fakultativnu ponudu, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vodiča (nije obavezno), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda:
• ulaznica za Akropolu: 160 kn po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis (doplata prilikom rezervacije aranžmanam); ulaznicu za Cap Sounion: 80 kn po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis uz predočenje dokumenta  (doplata prilikom rezervacije aranžmana) – za ostvariti gratis ulaz obavezno navesti datum rođenja i na ulazu predočiti osobne dokumente!
• tradicionalnu grčku večeru u taverni na Plaki (turistički menu, bez uključenog pića) – 40-50 eur po osobi (prijava u agenciji prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta)
• fakultativni cjelodnevni izlet Argolida - Korint, Epidaur, Mikena (uključuje prijevoz autobusom, parkirne takse, pratnju lokalnog vodiča i voditelja putovanja, ulaznice na arheološke lokalitete Epidaur i Mikenu); 640 kn po osobi odrasli, djeca i mladi do 25 godina 440 kn po osobi,  (prijava  i plaćanje prilikom rezervacije putovanja – navesti obavezno datum rođenja, minimalno 20 putnika)

Informativne cijene ulaznica:
(cijene se mogu promijeniti do polaska, plaćanje se vrši direktno pružatelju usluge):
• Muzej Akropole – 10 eur po osobi, djeca i mladi do 18.g. (EU zemlje) gratis uz dokument
• Nacionalni arheološki muzej Atene –  12 eur po osobi, djeca i mladi do 25.g. (EU zemlje) gratis uz dokument 
• Muzej Benaki – 12 eur po osobi, djeca i mladi do 22.g. gratis uz dokument (EU zemlje)

Informacije o letu:
Prijevoznik Croatia Airlines

OU300    ZAG ATH      14:40    19:00
OU301    ATH ZAG      19:50    22:20 

Popusti i doplate:
• 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
• mogućnost doplate za polazak iz Splita po osobi od 495kn (pristojbe uključene), nema doplate za ukrcaj u Dubrovniku – obavezno navesti prilikom rezervacije (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se o uvjetima ulaska u Grčku u okolnostima pandemije informirate na web stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o. 

Odaberite termin:
 • Atena

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  16.06.2022 - 19.06.2022
  4.290 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Ulaznica za Akropolu: 160,00 KN
  • Ulaznica za Rt Sounion: 80,00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita - avio karte i razlika u pristojbama: 495,00 KN
  • Izlet Argolida, Epidaur i Mikena: 640,00 KN
 • Atena

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  16.06.2022 - 19.06.2022
  5.280 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Ulaznica za Akropolu: 160,00 KN
  • Ulaznica za Rt Sounion: 80,00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita - avio karte i razlika u pristojbama: 495,00 KN
  • Izlet Argolida, Epidaur i Mikena: 640,00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo