Apulija i Basilicata

Apulija i Basilicata
Apulija i BasilicataApulija i BasilicataApulija i BasilicataApulija i BasilicataApulija i Basilicata

calendar view day

 

 

Datumi putovanja: 27.10.2021, 30.03.2022, 27.04.2022

APULIJA I BASILICATA
Neotkriveni jug Italije
5 dana / 4 noćenja zrakoplovom iz Zagreba i Splita
Polasci:
27.10. – 31.10.2021.
30.03. – 03.04., 27.04. – 01.05., 21.06. – 25.06., 12.10. – 16.10.2022.


Eliteplus: uključene ulaznice za Grotte di Castellana i Reggia di Caserta!

1. dan: ZAGREB/SPLIT – RIM – NAPULJ  
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rim u 14.35 sati na liniji OU380 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split. Dolazak u Rim u 17.10 sati. Slijedi transfer autobusom do Napulja, živopisnog glavnog grada pokrajine Campania. Prijava i smještaj u hotel te potom odlazak u šetnju s voditeljem putovanja bučnim i šarmantnim ulicama ovog živahnog mediteranskog grada u kojem se na svakom koraku može osjetiti ona poznata, iskričava i zavodljiva karizma „osebujnih“ stanovnika. Noćenje.

2. dan: NAPULJ – BARI – MARTINA FRANCA 
Doručak. Odlazak na razgled povijesnog središta grada (pod zaštitom UNESCO-a): Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo - najstarija aktivna opera u Europi. Kraće slobodno vrijeme za espresso te šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje do Barija, prijestolnice Apulije, skrivenog dragulja juga Italije. Zahvaljujući svom strateškom položaju na stjenovitom poluotoku, u prošlosti je utvrđeni grad sa svojom lukom privlačio brojne trgovce i osvajače čije su civilizacije ostavile svoj trag čineći time 2 različita dijela istoga grada. Prvi dio čini srednjovjekovni stari grad odnosno Bari Vecchia koji odiše duhom minulih vremena s brojnim spomenicima, labirintom ulica i trgova, bazilikom Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, u kojoj se čuvaju njegove moći, katedrala Sv. Sabina u bizantskom stilu, ostaci normanske tvrđave Castello Svevo, kazališta Teatro Petruzzelli  i Teatro Margherita. Drugi, moderni dio grada počeo se razvijati početkom 19. st., a krase ga velike zgrade, široke avenije te brojna šetališta uz more. Slobodno vrijeme za šetnju, a svakako preporučujemo degustaciju domaće talijanske tjestenine orecchiette uz čašu čuvenog vrhunskog vina po čemu je ova pokrajina iznimno poznata. Vožnja do grada Martina Franca, smještaj u hotel. U večernjim satima možete prošetati prekrasnim gradskim središtem opasanim zidinama s baroknim vratima koja vode do brojnih trgova i pitoresknih uličica te najvećeg trga Piazza Roma i impresivne Duždeve palače. Noćenje.

3. dan: MARTINA FRANCA - ALBEROBELLO - GROTTE DI CASTELLANA - POLIGNANO A MARE – M. FRANCA 
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlete do mjesta Alberobello, na popisu UNESCO baštine zbog jedinstvene „narodne arhitekture“ (Trulli), koju karakteriziraju kuće sa kružnim tlocrtima i stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti ostavljaju dojam kućica iz dječjih bajki, jedinstven su primjer prapovijesne gradnje bez vezivnog materijala, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamena. Put nas dalje vodi do fascinantnog kompleksa špilja Grotte di Castellana čije je formiranje počelo prije 90 milijuna godina! Razgled spektakularnih špilja s lokalnim vodičem unutar kojega ćemo vidjeti i fascinantnu „Bijelu špilju“. Posjetit ćemo i pitoreskni primorski gradić Polignano a Mare, jedan od najljepših morskih gradića u Apuliji i jedno je od najvažnijih antičkih naselja. Smješten je na liticama obale Jadranskog mora i okružen špiljama. Grad je inače i rodno mjesto Domenica Modugna, svjetski poznatog talijanskog kantautora, poznatog po hitu „Nel blu dipinto di blu (Volare)“. Povratak u Martina Francu. Noćenje. 

4. dan: MARTINA FRANCA – TARANTO – MATERA – MARTINA FRANCA
Doručak. Vožnja prema jugu, duž obale zaljeva Taranto do istoimenog grada „na dva mora“, Mar Grande i Mar Piccolo. Razgled grada kojim je u antičko vrijeme prolazila glavna rimska cesta Via Appia, poznatom po tradicionalnom plesu tarantela. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje slikovitim krajem do gradića Matera, europske prijestolnice kulture 2019. g., bisera pokrajine Basilicate i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, zbog povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potječe od pretpovijesnog, trogloditskog najstarijeg naseljenog mjesta u Italiji, a sastoje se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja dojam kazališta unutar špilje te kućama u "špiljama" koje se stepeničasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Mogućnost posjete jedinstvenoj crkvi ukopanoj u stijenu, Santa Maria de Idris. Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Povratak u Martina Francu. Noćenje.

5. dan: MARTINA FRANCA – REGGIA DI CASERTA – RIM – SPLIT/ZAGREB 
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Kraljevske palače u Caserti (Reggia di Caserta), bivše rezidencije burbonskih kraljeva Napulja. Nekada najveća palača te najveća građevina u Europi podignuta u 18. stoljeću, s Vanvitellijevim akvaduktom i tvorničkim kompleksom San Leucio, upisana je na UNESCO popis svjetske baštine. Ovaj monumentalni kompleks bio je pokušaj burbonskog kralja Karla III da oživi sjaj dvorca Versailles u Parizu i Kraljevske palače u Madridu. Jedinstven je u tome što je spojio veličanstvenu palaču s parkom i vrtovima, ali i prirodnim šumovitim okolišem, lovačkim ložama i tvornicom svile. Nastavak vožnje do zračne luke Rim - Fiumicino. Po dolasku u zračnu luku slijedi prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 18 sati na liniji OU381 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split u 19.10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19.50 sati i dolazak u Zagreb u 20.40 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn uključene u cijenu aranžmana!

Polazak 27.10.2021. first minute 5.980kn, redovna cijena 6.180kn
Polasci 30.3., 27.4.2022. first minute 6.380kn, redovna cijena 6.580kn
Polazak 21.6.2022. first minute 6.780kn, redovna cijena 6.980kn
Polazak 12.10.2022. first minute 5.980kn, redovna cijena 6.180kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.150kn
First Minute popust 200 kn za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 20

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), transferi i prijevozi autobusom prema programu, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Napulju, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na području Martina Franca (središnja Apulija), razgledi prema programu putovanja, ulaznice za Grotte di Castellana i Reggia di Caserta (Kraljevski dvorac u Caserti), voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obvezna doplata: boravišna pristojba u Napulju: 4 EUR, Martina Franca: 1 EUR  po osobi po danu (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnoj obavijesti o putovanju, plaćanje na licu mjesta)

Cijena ne uključuje: dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobnih narudžbi, sve što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti: 
- 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
- trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplata po osobi za polaske iz Zadra, Dubrovnika ili Pule: od 495kn (na upit, pristojbe uključene)
(raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci u Splitu do sastanka s voditeljem putovanja iz Zagreba/za polazak iz Splita doplata se ne plaća).

Predviđeni red letenja:
OU380 ZAGREB RIM 14:35 17:10
OU381 RIM ZAGREB 18:00 20:40
Tehnički stop u Splitu. Putnici koji žele krenuti iz Splita, obavezni su pri prvoj uplati to pismeno naglasiti.
Prijevoznik: Croatia Airlines

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o.

Odaberite termin:
 • Italija

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  27.10.2021 - 31.10.2021
  5.980 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Italija

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  27.10.2021 - 31.10.2021
  7.130 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo