Madrid i Andaluzija

Madrid i Andaluzija
Datumi putovanja: 27.03.2022, 21.05.2022, 19.06.2022

MADRID I ANDALUZIJA
8 dana / 7 noćenja zrakoplovom iz Zagreba
Datumi putovanja:

27.03.–03.04., 21.-28.05., 19.-26.06., 16.-23.10., 29.10.-05.11., 13.-20.11.2022.
GARANTIRANI POLASCI

Eliteplus: razgledi s lokalnim vodičima u Toledu i Andaluziji s ulaznicama u Alhambru, Mezquitu, Alcázar i katedralu u Toledu!

Predviđeni hoteli: 
Madrid – Rafael Ventas, Agumar ili slično
Granada – Urban Dream, Macia ili slično
Sevilla – Don Paco, Virgen de los Reyes ili slično

1. dan: ZAGREB - MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3159 u 12:10 sati, dolazak u Madrid u 15:15 sati – (redovi letenja na dnu programa). Po dolasku u 15:05 sati transfer do hotela. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u orijentacijsku šetnju središtem grada koji „nikad ne spava“ - Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova i mjesto gdje život pulsira neprekidno, a madridske lude noći nadaleko su poznate. Odlazak na Puertu del Sol i prema tržnici San Miguel. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje. Na polascima 21.5. i 29.10. let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3199 u 19:50 sati, dolazak u Madrid u 22:55 sati. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: MADRID 
Doručak. Odlazak javnim gradskim prijevozom u središte grada. Pješice ćemo obići najstariji dio Madrida, tzv. „Austrijski Madrid“ ili Madrid Habsburgovaca: Palacio Real, službena rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Teatro Real – Plaza de la Vila – Plaza Mayor, glavni starogradski trg na kojem ćemo napraviti pauzu za omiljeni cortado (kava s mlijekom). Potom ćemo se preko Plaze Cánovas del Castillo spustiti na Paseo del Prado gdje se nalazi poznati madridski „Trokut umjetnosti“. Svakako iskoristite mogućnost za odlazak u neki od svjetski slavnih muzeja: Madrid je jedan od najznačajnijih europskih „muzejskih“ gradova, slavan po tri muzeja koji čine taj trokut, a to su Prado - uz Louvre i Ermitaž najpoznatiji europski muzej – u kojem je smještena iznimna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva; Muzej Thyssen-Bornemisza u palači Villahermosa, fantastična privatna kolekcija baruna Thyssena u kojoj se nalaze umjetnine od Donatella, preko Moneta i Gauguina do Roya Lichtensteina; Centro del Arte Reina Sofía, nekoć gradska bolnica, fascinantan muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. Ako vas ne zanimaju muzeji, slobodno poslijepodne za osobne programe, obilaske muzeja, kupovinu ili jednostavno uživanje u poznatim madridskim četvrtima kao što su Huertas, Malasaña ili živahna i otkačena Chueca. Povratak u hotel individualno javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

3. dan: MADRID - TOLEDO - GRANADA
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Granadi, gradu smještenom ispod veličanstvenih snježnih vrhunaca Sierra Nevade i gradu-simbolu ujedinjenja Španjolske nakon Rekonkviste. Put do Andaluzije vodi nas preko pokrajine Castilla-La Mancha i grada Toleda. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida i nekoć je bio glavni grad Španjolske, rezidencijalni grad kastiljskih kraljeva, ali i religiozno sjedište zemlje. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola i upravo se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislilaca koje do tada nije poznavala. Toledo je i grad slavnog slikara El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Granade, dolazak u večernjim satima i smještaj u hotel. Noćenje. 

4. dan: GRANADA
Doručak. Već je sam položaj Granade upečatljiv i poseban, ali ono što je čini mjestom iz 1001 noći  veliko je arapsko nasljeđe koje je doslovno stoljećima oblikovalo grad – Arapi su u Granadi boravili sve do 1492. kad je pala Granada kao posljednja njihova utvrda na tlu Pirinejskog poluotoka. To se najbolje vidi u njezinoj najatraktivnijoj znamenitosti – Alhambri. Stoga poslije doručka odlazimo u obilazak tog najpoznatijeg lokaliteta u Španjolskoj koji je ostao nakon odlaska Arapa sa španjolskog tla  (ulaznica uključena u cijenu), najromantičnijeg od svih europskih monumentalnih spomenika. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča. Poslije obilaska Alhambre šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Šteta bi bilo Granadu izjednačavati samo s Alhambrom – Granada može ponuditi mnogo više! Poslije razgleda slobodno poslijepodne za osobne programe, preporučujemo šetnju Albaicinom, upečatljivom gradskom četvrti bijelih fasada i uskih uličica s prekrasnim vidikovcem Mirador de San Nicolás s kojeg puca prekrasan pogled na Alhambru. U večernjim satima moguć odlazak na flamenco. Noćenje.

5. dan: GRANADA - CÓRDOBA - SEVILLA
Doručak. Odlazak iz hotela. Slijedi putovanje prema Córdobi, “dalekoj i samoj” kako ju je opjevao F. G. Lorca. Vožnja kroz područje najvećih maslinika Španjolske uz zaustavljanje na jednom od tipičnih imanja-gostionica gdje se mogu kušati i kupiti masline, ulje, pršut i drugi tipični regionalni proizvodi. Po dolasku u Córdobu razgledavanje povijesne jezgre u pratnji službenog gradskog vodiča: Židovska četvrt - Calleja de las flores - džamija/katedrala La Mezquita (uključena ulaznica). Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ove svjetske baštine), a posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Tijekom sredine srednjeg vijeka Córdoba je bila sjajna metropola kalifata na španjolskom tlu, suparnica Bagdadu, negdašnjoj svjetskoj prijestolnici. Židovska, arapska i kršćanska kultura živjele su tada u miru i slozi, a znanost i filozofija doživjele nezapamćen uzlet – Córdoba je tada bila jedan od najznačajnijih gradova ondašnjeg svijeta. Slobodno vrijeme za ručak, poslije ručka putovanje prema Sevilli. Smještaj u hotel i slobodna večer. Noćenje. 

6. dan: SEVILLA
Doručak. Sevilla spada među najljepše gradove u zemlji, ako ne i najljepši i ako želite upoznati Španjolsku, onda Sevillu neizostavno morate vidjeti. Odlazak u razgled grada: park Marije Lujze - Plaza España - Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči) - katedrala  - Torre del Oro - kraljevski Alcázar (uključena ulaznica). Ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm - Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska na vožnju brodom po Guadalquiviru (doplata na licu mjesta). Noćenje.

7. dan: SEVILLA - MADRID
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje iz Andaluzije preko Castille La Manche prema španjolskoj prijestolnici. Dolazak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Panoramska vožnja „Kraljevskim gradom“ i njegovim poznatim, širokim avenijama, središtem grada prema hotelu. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za uživanje u Madridu, vrijeme za zadnje šetnje i kupovinu. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu i noćenje.

8. dan: MADRID –  ZAGREB
Rani transfer do zračne luke Barajas*. Prijava na let na liniji IB3158 za Zagreb u 8:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 11:25 sati (redovi letenja navedeni ispod programa). Na povratku 28.5. i 5.11., doručak, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u Madridu. Prijava na let na liniji IB3198 za Zagreb u 16:25 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 19:05 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

Polazak 27.3. first minute 7.180kn, redovna cijena 7.480kn
Polazak 21.5. first minute 7.980kn, redovna cijena 8.280kn
Polazak 19.6. first minute 8.180kn, redovna cijena 8.480kn
Polazak 16.10. i 29.10. first minute 7.480kn, redovna cijena 7.780kn
Polazak 13.11. first minute 7.180kn, redovna cijena 7.480kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790kn
Rok za prijavu: do 20 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20. Maksimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Madrid – Zagreb, zrakoplovne pristojbe i naknade, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), transfere zračna luka – hotel – zračna luka, autobusni prijevoz prema programu, 7 noćenja u hotelima 3/4* u Madridu i Andaluziji: 2 noćenja s doručkom u Granadi, 2 noćenja s doručkom u Sevilli i 3 noćenja u Madridu – 2 noćenja s doručkom i zadnje noćenje bez doručka*, vanjske razglede prema programu, lokalne vodiče i ulaznice za Alhambru u Granadi, Mezquitu u Cordobi, Alcázar i katedralu u Toledu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu izričito navedene u programu, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), fakultativnu ponudu, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vodiča i vozača (nije obavezno), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda:
• flamenco show u Andaluziji cca 60 eur (plaćanje na licu mjesta)

Informacije o letu:
Prijevoznik Iberia Airlines
Polazak 27.03.:

IB3159 ZAGREB 11:10 – MADRID 14:15
IB3158 MADRID 08:40 – ZAGREB 11:25 

Polasci 21.05. i 29.10.
IB3199 ZAGREB 19:50 – MADRID 22:55
IB3198 MADRID 16:25 – ZAGREB 19:05 

Polasci  19.06., 16.10. i 13.11.2022.:
IB3159 ZAGREB 12:10 – MADRID 15:05
IB3158 MADRID 08:40 – ZAGREB 11:25

Informativne cijene ulaznica (cijene podložne promjeni, prema stanju 15.10.2021.):
Centro del arte „Reina Sofia“: 10 eur 
Prado: 15 eur
Museo Thyssen y Bornemisza: 13 eur
Kraljevska palača: 12 eur
Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 eur, djeca 4-14 g. 18 eur

Popusti i doplate:
• 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se o uvjetima putovanja u Španjolsku informirate na web stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
 • Španjolska

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  27.03.2022 - 03.04.2022
  7.180 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Španjolska

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  27.03.2022 - 03.04.2022
  8.970 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo