Istanbul iz Dubrovnika

Istanbul iz Dubrovnika
Istanbul iz Dubrovnika

calendar view day

Istanbul, grad koji je nastao i rastao u vrijeme tri velika carstva na obalama dvaju mora i dva kontinenta kao zadnja stanica Orient Expressa, grad iz 1001. noći slovi kao najfrekventnija prometna raskrsnica na našoj planeti. Kako bi zadržao to prestižno mjesto, već postojećim impresivnim visećim mostovima, interkontinentalnim željeznicama, podmorskim tunelima nedavno se pridružila i najveća zračna luka na svijetu.

Datumi putovanja: 23.02.2022, 15.04.2022, 18.04.2022

ISTANBUL IZ DUBROVNIKA
4 dana / 3 noćenja na direktnom letu Turkish Airlines

Datumi putovanja:
23.-26.2.; 15.-18.4.; 18.-21.4.; 28.4.-1.5.; 6.-9.10.; 16.-19.11.2022.

COVID19 uvjeti: navedeni niže u programu.

Eliteplus: smještaj u hotelu Palazzo Donizetti 4* ili sličnom u dijelu grada Pera – Taksim, odlična lokacija.

1. dan srijeda DUBROVNIK  - ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Čilipi dva sata prije polijetanja zrakoplova. Sastanak s voditeljem putovanja, preuzimanje putne dokumentacije te prijava na  let  za Istanbul. Po dolasku u Istanbul , a nakon obavljanja graničnih  i carinskih formalnosti, slijedi transfer do hotela te smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora u hotelu, odlazak pješice s voditeljem putovanja do Galata tornja i do trga Taksim, uz šetnju poznatom gradskom  ulicom  Istiklal  Caddesi - glavna ulica u centru Istanbula, kojom prolazi poznati crveni tramvaj, s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan  četvrtak ISTANBUL
Doručak. Odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča (uz doplatu): Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je  bila  najveća  crkva u  Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju, pa u muzej, da bi nedavno opet postala džamija, te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća  tog  vremena; u nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno  more  i  Bospor.  Slijedi odlazak na Grand Bazaar, zatvorena  tržnica  i najveći bazar na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr.  Navečer predlažemo šetnju dijelom grada Taksim i večeru u nekom od bezbroj odličnih restorana. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan petak ISTANBUL
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja do živopisne Egipatske tržnice na kojoj se nalaze štandovi s bezbroj orijentalnih začina ili odlazak javnim prijevozom do popularne četvrti Kadikoy na azijskoj strani. Oko 13,00 sati predlažemo odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave, ručak u ribljem restoranu (uz doplatu).  Slobodno poslijepodne ili odlazak s pratiteljem javnim prijevozom (brodom) na azijsku stranu Istanbula uz šetnju povijesnim dijelom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. subota ISTANBUL - DUBROVNIK
Doručak. Odjava iz hotela. Predlažemo poludnevni posjet džamiji Sulejmana Veličanstvenog, remek  djela  najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana i posjet Palači Dolmabahće (uz doplatu). Polazak prema zračnoj luci u ranim poslijepodnevnim satima. Prijava na let za Dubrovnik i polijetanje zrakoplova (Turkish Airlines). Dolazak u Dubrovnik u večernjim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!
Polasci: 23.2. i 16.11  first minute 2.990kn, redovna cijena 3.290kn
Polasci:  15.4.,18.4. 28.4. i 6.10.  first minute 3.290kn, redovna cijena 3.490kn
Doplata za jednokrevetnu sobu na polascima 23.2. i 16.11. 790kn, na ostalim polascima 890 kn.
Trokrevetna soba: moguća na ovom programu po redovnoj cijeni. Za djecu do 12 godina na pomoćnom ležaju popust 100kn.
Minimalni broj putnika: 16
Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Dubrovnik – Istanbul – Dubrovnik, pristojbe zračnih luka, uključen 1 komad predane prtljage po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*  razgledavanja prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplate navedene ispod), dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), napojnice za vodiča, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo osiguranje za slučaj otkaza putovanja).

Doplate:
• ulaznice i razgled Topkapi Palača (bez Harema), Aja Sofia, Hipodrom, Plava Džamija (lokalni vodič na hrvatskom) – 320 kn, prijava i plaćanje unaprijed u poslovnici, minimum 12 osoba
• krstarenje Bosporom s uključenim ručkom, transfer do pristaništa, lokalni vodič na hrvatskom – 350 kn, plaćanje u poslovnici prilikom prijave ili na licu mjesta 55 eur, minimum 12 osoba
• posjet Dolmabahće palači i Džamiji Sulejmana Veličanstvenog uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, ulaznica za Palaču uključena – 280 kn, plaćanje u poslovnici prilikom prijave ili na licu mjesta 40 eur, minimum 12 osoba

COVID19 uvjeti: Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tursku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Tursku. Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika koji su u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti online obrazac Ministarstva Zdravstva Republike Turske unutar 72 sata prije leta, isprintati ili spremiti na mobitel kako bi pokazali prilikom prijave na let. Prilikom ispunjavanja potrebno je pripremiti putovnicu.
Važeći uvjeti u trenutku objave programa, siječanj 2022.: za ulazak u Tursku, putnik je dužan pokazati potvrdu kojom dokazuje:
- cijepljenje (14 dana od druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili
- ozdravljenje od COVID-19, prije najduže 6 mjeseci ili
- negativan rezultat PCR testa napravljen do najviše 72 sata prije ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa do najviše 48 sati prije ulaska u Tursku (uključuje sve hrvatske državljane starije od 12 godina)

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Red letenja (sve lokalna vremena) / Prijevoznik: Turkish Airlines
Datumi 23.2. i 16.11.
TK 438   DUBROVNIK ISTANBUL 0850 1250
TK 439   ISTANBUL DUBROVNIK 1940 1930
Ostali datumi:
TK 438   DUBROVNIK ISTANBUL 0855 1150
TK 439   ISTANBUL DUBROVNIK 1905 1955

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Elite Travel d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik.

Mogućnosti plaćanja: gotovinom ili uplatom na račun 40% prilikom rezervacije te ostatak do 30 dana prije putovanja. Obročno plaćanje kreditnim karticama Amex, Diners, Maestro, Visa, MasterCard (PBZ i ZABA) do 6 rata bez kamata, dodatno Diners do 12 rata bez kamata.

Odaberite termin:
 • Istanbul

  Dvokrevetna soba, hotel 4 *
  Noćenje s doručkom
  23.02.2022 - 26.02.2022
  2.990 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Izlet krstarenje Bosporom: 350,00 KN
  • Izlet Dolmabahce: 280,00 KN
  • Ulaznice i razgled Topkapi, Aja Sofija, Hipodrom, Plava Đamija: 320,00 KN
 • Istanbul

  Jednokrevetna soba, hotel 4*
  Noćenje s doručkom
  23.02.2022 - 26.02.2022
  3.780 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Izlet krstarenje Bosporom: 350,00 KN
  • Izlet Dolmabahce: 280,00 KN
  • Ulaznice i razgled Topkapi, Aja Sofija, Hipodrom, Plava Đamija: 320,00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo