Yoga krstarenje Dalmacijom

Yoga krstarenje Dalmacijom
Yoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje DalmacijomYoga krstarenje Dalmacijom
Datumi putovanja: 04.09.2021

YOGA KRSTARENJE OTOCIMA SREDNJE DALMACIJE
MINDFULNESS, YOGA & WELLBEING PROGRAM
by Iva Solarević Jeličić, prof., Solar Spirit

Brod: Adriatic Pearl 4* ili sličan brod unutar iste kategorije
Trajanje: 8 dana / 7 noćenja, usluga polupansion
Luka ukrcaja / iskrcaja: Split
Datumi krstarenja:
• 4.-11.9.2021.

OPIS PROGRAMA KRSTARENJA
Ovo yoga krstarenje otkrit će Vam nove unutarnje i vanjske krajolike! Plovidba, sunce, more, priroda, vježbe za duh i tijelo, druženje i otkrivanje čarobnih mjesta uvest će Vas u potpuno novi unutarnji prostor. Ovo je i unutarnje putovanje, jer osim divnih mjesta koja ćemo posjetiti putovat ćemo unutar sebe i otkrivati svoje potencijale, zdravlje i obilje.

MINDFULNESS, YOGA & WELLBEING PROGRAM
Ovaj program uključuje svakodnevne vježbe yoge, relaksacije i mindfulnessa koji utječu na duboku regeneraciju i revitalizaciju duha i tijela. Kroz mindfulness ćemo upoznati proces prisutnosti unutar kojeg se otpušta velika količina psihofizičkog stresa. Rastvaraju se uvjerenja i navike koje nas ograničavaju u življenju svojeg punog potencijala. Otpuštamo sve što ne podržava naše zdravlje, život i punoću življenja. Postepeno ulazimo u prostor lakoće življenja i radosti trenutka koji živimo. Mindfulness je ljudska sposobnost da budemo u potpunosti prisutni i svjesni gdje se nalazimo i što radimo. Da ne budemo pretjerano reaktivni ili preplavljeni onim što se događa oko nas. Time se osnažuje unutarnja moć, snaga i sloboda, jer vanjske okolnosti sve manje utječu na to kako se mi iznutra osjećamo. Mi postajemo kreatori vlastitog života.

Djelovanje programa:
• Duboko opuštanje i regeneracija kroz vježbe, relaksacije i proces prisutnosti
• Balansiranje rada svih organa i organskih sustava
• Detoksikacija uma i tijela
• Oslobađanje od vlastitih unutarnjih ograničenja
• Buđenje radosti i podizanje razine energije
• Povećanje unutarnjeg osjećaja mira, radosti i lakoće

Dnevni raspored programa:
07:30 - 08:30h jutarnji body&mind mindfulness
10:00 - 11:30h total rejuvenation workshop
18:00 – 19:00h večernja relaksacija
Ukupno 25 sati programa. 
Klijenti također imaju mogućnost za individualne tretmane po dogovoru.
Podložno promjeni prema operativnim zahtjevima pristajanja i isplovljavanja iz luka u itinereru, prema odluci kapetana i posade broda. Vremena su aproksimativna i točno vrijeme održavanja radionice za svaki dan ćete dobiti u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije 5 dana prije polaska.

Voditeljica programa: 
Iva Solarević Jeličić, kreatorica wellbeing koncepta Solar Spirit Way of Life
www.solar-spirit.net
Video pogledajte na linkovima: Yoga i Mini set yoge, meditacije i relaksacije

ITINERER KRSTARENJA

Dan 1. | Split > Milna (Brač)
Ukrcaj u luci Split u poslijepodnevnim satima, nakon 14:00 sati. Smještaj u kabine. Welcome meeting by Cruise Director – upoznavanje sa životom na brodu, sigurnosnim standardima i itinererom. Polazak prema Milni na otoku Braču. Najviši jadranski i najveći dalmatinski otok - Brač, posjetitelje mami raznolikostima, nježnom i pitomom obalom i grubim pejzažom u unutrašnjosti otoka. Brač je u svijetu brendiran kao otok kulture i avanture, jer se ističe savršenim spojem prirodnih ljepota i izvorne mediteranske opuštenosti. U daljoj prošlosti poznatiji od zlatnog šljunka što prekriva bolsku plažu bio je brački kamen, koji je ugrađen ne samo u kamene kuće na ovom otoku, već i u Bijelu kuću u Washingtonu, ali i u Dioklecijanovu palaču u Splitu. Kamenolomi iz kojih se taj građevni materijal vadio nalaze se u okolici mjesta Pučišća, na sjevernoj strani otoka. Nove generacije kamenoklesara obrazuju se u Klesarskoj školi u Pučišćima. Milna je smještena u uvali koja gleda na tjesnac splitska vrata, najveća je, najzaštićenija i najljepša bračka luka na zapadnoj obali otoka. Noćenje Milna.
Dan 1. | usluge uključene u cijenu krstarenja:
• Večera

Dan 2. | Milna (Brač) > Bol (Brač)
Doručak na brodu. Isplovljavanje za Bol i ručak na brodu. Polazak iz Milne prema Bolu na otoku Braču. Smješten podno Vidove gore, najvišeg vrha jadranskih otoka, Bol je poznat po najatraktivnijoj plaži Jadrana i jednoj od najljepših plaža Mediterana, Zlatni rat. Plaža Zlatni rat pruža se gotovo pola kilometra okomito u more. Vršak te glasovite plaže stalno mijenja oblik pod utjecajem valova i morskih struja. Mjerenja su pokazala da je plaža svake godine sve duža. Ukupna površina žala iznosi 19.900 kvadratnih metara, a pošumljenog dijela 8600 kvadratnih metara. Plaža je od središta mjesta udaljena 2 km. Šetnica do plaže popločana je, a do Zlatnog se rata može i brodicom ili turističkim vlakićem. Po dolasku u Bol, slobodno vrijeme za kupanje na Zlatnom ratu, neprepoznatljivijoj vizuri otoka ili za istraživanje Bola. Večera u vlastitom aranžmanu. Noćenje Bol.
Dan 2. | usluge uključene u cijenu krstarenja:
• doručak
• ručak

Dan 3. | Bol (Brač) > Stari Grad (Hvar)
Doručak na brodu. Isplovljavanje za Stari Grad i ručak na brodu. Ugledni magazin Forbes u jednom od svojih izdanja svrstao je srednjodalmatinski otok Hvar uz bok Karibima, Maldivima, Havajima, Bahamima. Otok je to koji su u nekoliko navrata svjetski mediji uvrstili na top-ljestvicu najljepših otoka na svijetu. Poznat je po razvedenoj obali, čistim plažama i obilju sunca, netaknutoj prirodi, mirisu lavande, maslina i vina. Upravo je Hvar otok s najviše sunčanih sati u Europi - 2700 sati godišnje. Današnje ime otoka dolazi od grčke riječi Pharos ili svjetionik. Potom su Rimljani oblikovali Phariu, dalmatinski Romani pretvorili su ga u Fara, a u ranom srednjem vijeku doseljeni Hrvati preimenovali su ga u Hvar.
Plovidba nas u poslijepodnevnim satima vodi do Starog Grada na otoku Hvaru. Povijesna jezgra Staroga Grada i kulturni krajolik Starogradskog polja upisani su 2008. godine na UNESCO listu svjetske baštine. Oživite duh prošlosti i tradicije otkrivajući labirint slikovitih starogradskih ulica. Stari Grad su tijekom 20. stoljeća posjetili Edward VIII i Wallis Simpson, te John F. Kennedy i Jacqueline Kennedy, a ovog ljeta uz Elite Travel učinite to i Vi. Slobodno vrijeme. Večera u vlastitom aranžmanu. Noćenje Stari Grad.
Dan 3. | usluge uključene u cijenu krstarenja:
• doručak
• ručak

Dan 4. | Stari Grad (Hvar) > Vis (Vis)
Doručak na brodu. Isplovljavanje za Vis i ručak na brodu. Plovidba se dalje nastavlja prema gradu Visu na istoimenom otoku koji je za vrijeme jugoslavenskih vlasti bio zabranjena zona za strane turiste zahvaljujući čemu je njegova popularnost danas veća. Najistureniji otok srednjeg Jadrana prepun je prekrasnih plaža i uvala koje mame na sidrenje i kupanje, gradovi Vis i Komiža odišu romantikom, a unutrašnjost otoka kupa se u bojama, okusima i mirisima Mediterana. Viške uvale poput Srebrne, Stinive, Stončice ili Rukavca nalaze se na listi želja svih nautičara koji dolaze ploviti na najljepšem moru na svijetu. Jedan od razloga viške posebnosti leži u njegovoj polustoljetnoj izoliranosti kao vojnom otoku. Danas je otok Vis zaista dio Mediterana koji je kakav je nekad bio, pružajući posjetiteljima iskustvo za sva osjetila. Imat ćete priliku razriješiti vječnu dilemu, je li bolja viška ili komiška pogača? Po dolasku u Vis slobodno vrijeme. Večera u vlastitom aranžmanu. Noćenje Vis.
Dan 4. | usluge uključene u cijenu krstarenja:
• doručak
• ručak

Dan 5. | Vis (Vis)
Doručak na brodu. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada Visa ili kupanje na jednoj od gradskih plaža. Tijekom jutra predlažemo fakultativni izlet u Komižu s uključenim posjetom Modroj špilji na otoku Biševu. Maleni otok Biševo, udaljen manje od pet nautičkih milja od Komiže, kolijevke falkuše, krije nadaleko poznatu Modru špilju koju je 1884. godine barun Eugen von Ransonet opisao i naslikao. Na njegov prijedlog otvor špilje je proširen pa je postala dostupna cijelom svijetu. Otkrivena ljepota špilje obojena srebrnim plavetnilom od tada neprestano privlači turiste. Spilja ima dva otvora; jedan je manji, onaj umjetno produbljen kroz koji može proći čamac, dok je drugi otvor poput svoda i mnogo širi, na južnoj strani špilje ispod razine mora. Kroz taj podvodni otvor prodire sunčana svjetlost koja se prolazeći kroz vodu najprije lomi, a onda se od dna špilje odbija.
U popodnevnim satima predlažemo malo adrenalina, fakultativni izlet koji otkriva sve atrakcije i posebnosti otoka kombinirano kroz bližu povijest 20tog stoljeća i onu davnu od prije 2000 godina, zajedno s prirodnim posebnostima otoka Visa. Na turu se kreće iz Kuta, off road jeepovima te se kroz dijelove otoka , do najskrivenijih tunela i bunkera vozi asfaltiranom cestom i makadamom. Posjet najisturenijim dijelovima otoka sa ostacima topova iz vremena JNA, te ulazak u tunele dugačke i po dva kilometra duboko pod zemljom. Vožnja pored starog britanskog aerodroma, te odlazak na najviši vrh otoka – Hum.
Večera na brodu. Noćenje Vis.
Dan 5. | usluge uključene u cijenu krstarenja:
• doručak
• večera

Dan 6. | Vis (Vis) > Hvar (Hvar)
Doručak na brodu. Isplovljavanje za Hvar i ručak na brodu. Naša današnja destinacija je grad Hvar, hrvatska Ibiza i drevni grad bogate povijesti. Stoljeća su klesala njegove tvrđave i zidine, a renesansa mu je dala oblik i duh koji živi i danas. Hvar je dragulj skriven u vremenu čije ljepote su prepoznali pripadnici svjetskog jet set-a između kojih su i Princ Harry, Beyonce i Sophia Loren. Grad je to sunca, vina, lavande, zabave i visoke gastronomije, a pogled s tvrđave Fortica koja stoljećima motri na ulaz u luku oduzima dah. Po dolasku slijedi fakultativni orijentacijski razgled povijesne jezgre grada Hvara. Slobodno vrijeme. Večera u vlastitom aranžmanu. Noćenje Hvar.
Dan 6. | usluge uključene u cijenu krstarenja:
• doručak
• ručak

Dan 7. | Hvar (Hvar) > Split
Doručak na brodu. Isplovljavanje za Split i ručak na brodu. Dolazak u Luku Split tijekom poslijepodneva. Iskoristite priliku fakultativnog razgleda povijesne jezgre Splita i prošetajte Splitom, gradom cara Dioklecijana, gradom čije srce tuče već 1700 godina i osvaja jedinstvenim dalmatinskim joy de vivre-om. Stara je jezgra pod UNESCO zaštitom budući da je Split jedinstveni svjetski primjer gdje se život prati in-situ od antike do danas, a ironija sudbine je upravo u carev mauzolej smjestila splitsku katedralu. Noćenje na brodu.
Dan 7. | usluge uključene u cijenu krstarenja:
• doručak
• ručak

Dan 8. | Split
Doručak na brodu.
Iskrcaj do 09:00 sati.
Dan 8. | usluge uključene u cijenu krstarenja:
• doručak

Cijena krstarenja po osobi u dvokrevetnoj kabini:
• Donja paluba: 5.370kn
• Gornja paluba: 5.870kn

Sve kabine bez obzira na palubu su klimatizirane, opremljene su TV-om i sefom, imaju potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu i prozor (okrugli brodski ili četvrtasti). Ležajevi su spojeni ili razdvojeni, mogućnost trokrevetne kabine na upit.
Popust za treću osobu u trokrevetnoj kabini: 800kn
Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 90%.

Cijena uključuje: krstarenje 8 dana / 7 noćenja prema itinereru, smještaj u klimatiziranoj dvokrevetnoj kabini na bazi polupansiona (doručak i ručak, osim danima kada je navedena večera u programu), mindfulness, yoga & wellbeing program u trajanju od 25 sati koji vodi prof. Iva Solarević Jeličić, osnivačica Solar Spirit, upotreba brodske opreme, ručnici se mijenjaju po potrebi, posteljina se mijenja tjedno, besplatan Wi/Fi na brodu.

Obavezna doplata na brodu: lučke pristojbe i boravišna pristojba koje se plaćaju na brodu 300kn po osobi u gotovini.

Cijena ne uključuje: piće na brodu koje se može kupiti samo na brodskom baru, troškovi osobne prirode, transferi do/od broda, napojnice, ulaznice kao ni druge fakultativne izlete koji se nude u lukama ticanja, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo), individualne tretmane s voditeljicom mindfulness, yoga & wellbeing programa (po dogovoru). Konzumacija pića je dozvoljena jedino s brodskog bara.

Cijene fakultativnih sadržaja:
• Vis (Vis) izlet Komiža i Modra špilja Biševo: cijena uskoro
• Vis (Vis) Off road tura: cijena uskoro
• Orijentacijski razgled Hvara i Splita: 150kn po osobi (minimalno 10 prijavljenih putnika).

Sigurnosno – higijenski protokol uslijed pandemije koronavirusa: Sigurnost putnika, posade i broda prioritet je Elite Travel u skladu s najvišim svjetskim standardima i preporukama WTTC-a (Svjetsko vijeće za putovanje i turizam) prema certifikatu SafeTravels. Elite Travel je prva turistička agencija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj prestižni certifikat. Detaljne upute o životu na brodu ćete dobiti u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije 5 dana prije polaska. Istih se potrebno pridržavati kao i svih uputa od strane posade broda.

Napomene:
• Agencija zadržava pravo promjene broda prije polaska unutar iste kategorije.
• Minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 13.
• Brodar zadržava pravo izmjene rute i promjene usluge na brodu (usluga ostaje polupansion) uslijed vremenskih i ostalih uvjeta, prema odluci kapetana i posade broda.
• Brodar i agencija zadržavaju pravo iskrcaja putnika s broda ukoliko se isti ne pridržavaju kućnog reda te uputa posade. Agencija i brodar ne snose odgovornost u tom slučaju, a primjenjuju se standardni uvjeti otkaza putovanja.

Dolazak do Splita: Vlastitim prijevozom, parking: 75 kn dnevno u garaži Acorus, plaćanje na licu mjesta. Kontakt mob 098.990-5555, https://www.splitcarparking.com/hr/
Autobus / vlak: Ukoliko se odlučite za prijevoz do Splita autobusom ili vlakom, vrlo je kratka šetnja do mjesta ukrcaja budući da su autobusni i željeznički kolodvor u Splitu smješteni u luci.

Uvjeti otkaza putovanja:
Ukoliko putnik otkaže aranžman za Krstarenje po Dalmaciji, Elite Travel od ukupne cijene aranžmana na ime naknade štete zadržava sljedeći iznos: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, 29 - 22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, 21 - 15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, 14 – 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana, nakon polaska 100% cijene aranžmana.

Odgovorni organizator: Elite Travel putnička agencija d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik, OIB: 5891475104, ID code: HR-AB-20-090002185.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo