Pariz 5 dana

Pariz 5 dana
Pariz 5 dana Pariz 5 dana Pariz 5 dana Pariz 5 dana Pariz 5 dana Pariz 5 dana Pariz 5 dana Pariz 5 dana Pariz 5 dana
Datumi putovanja: 23.02.2022, 20.04.2022, 26.05.2022

PARIZ
5 dana / 4 noćenja zrakoplovom iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule
Polasci:
23.02. - 27.02., 20.04. - 24.04., 26.05. - 30.05., 23.06. - 27.06.2022.

Predviđeni hotel: Ibis Paris la Défense Esplanade 3* ili sličan, više o hotelu ovdje
100 metara od postaje podzemne željeznice Esplanade de la Défense– linija 1 metroa koji povezuje direktno s centrom grada (Arc de Triomphe, Champs-Elysées, Louvre, Châtelet, Louvre)

1. dan: ZAGREB – PARIZ
Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU 470 za Pariz u 9.00 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Po dolasku u Pariz u 11.05 sati panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe odnosno čuveni Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk - veliki bulevari (les Grands Boulevards), projekt baruna Georges-Eugène Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada - trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées – Opera Garnier - trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille - Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine - Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. - Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi - Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici - Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske veterane, mjesto gdje je pokopan Napoleon - Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. - bazilika Sacré-Cœur  - crkva sv. Petra – Place du Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Noćenje.

2. dan: PARIZ
Doručak. Odlazak javnim prijevozom do jednog od najbogatijih i najraskošnijih svjetskih muzeja – impresivnog Muzeja Louvre (Musée du Louvre) koji je 700 god. bio rezidencija francuskih kraljeva, do njihovog preseljenja u Versailles, a  sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela, među kojima je i slavna Leonardova Mona Lisa, individualni razgled (doplata za ulaznicu kod prijave). Odlazak do najstarijeg dijela Pariza, otočića Ile de la Cité, na kojem se nalaze impresivna katedrala Notre Dame (ulazak u katedralu trenutno nije moguć) i “Vrata raja”- crkva Sainte Chapelle, biser gotičke umjetnosti s jedinstvenom kolekcijom vitraja, remek djelom srednjovjekovne umjetnosti. Preporučujemo ručak u živopisnoj Latinskoj četvrti. U večernjim satima predlažemo odlazak do legendarnog cabareta Moulin Rouge, u kojem je prije 120 godina nastao ples “can can”. Predstava u 23.00 sata s posluženim šampanjcem (uključen u cijenu doplate - kod prijave). Noćenje.

3. dan: PARIZ - (fakultativno KRSTARENJE SEINOM; izlet u VERSAILLES) 
Doručak. Odlazak javnim prijevozom, u pratnji vodiča do Eiffelovog tornja koji već 125 godina nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. U dogovoru s vodičem, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom), uživanje u pogledu na grad s 324 metra visine (kupnja ulaznice individualno na licu mjesta ili unaprijed preko interneta). Predlažemo da od Eiffelovog tornja krenete na 1-satnu vožnju brodom rijekom Seinom, ispod 24 pariška mosta (doplata za ulaznicu kod prijave). Po završetku krstarenja preporučujemo vam odlazak javnim prijevozom (RER prigradska željeznica) u Versailles, jedan od najfascinantnijih dvoraca na svijetu koji se koristio kao kraljevska rezidencija Luja XIV., Luja XV. i Luja XVI. te je ujedno služio i kao pokazatelj francuske moći, ali i kao uzor drugim monarsima kada su se upuštali u gradnju ili obnovu svojih rezidencija. Ukupno je Versailles kao sjedište francuske vlasti služio više od 100 godina, odnosno od 1682. do 1789. godine. Više desetaka tisuća radnika podizalo je taj dojmljivi kompleks. Troškovi gradnje bili su golemi, a zanimljivo je da nisu potpuno izračunati ni danas. Nakon obilaska dvorca povratak u Pariz. Za sve one koji bi pak proveli dan u grad, a ljubitelji su mode, predlažemo odlazak do elitnih trgovina u Rue du Faubourg Saint-Honoré, aveniji Montaigne te raskošnom ambijentu avenije Champs-Elysées. Tu su još slavne robne kuće Galeries Lafayette, Printemps te mnoge druge. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se čašicom vrhunskog vina u nekom od šarmantnih francuskih bistroa. Noćenje.

4. dan: PARIZ - fakultativni izlet DISNEYLAND PARIS
Doručak. Ako volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak prigradskim vlakom RER do zabavnog parka Disneyland. Disneyland Pariz otvoren je 1992. godine, kao prvi europski i četvrti svjetski Disneyev zabavni park. Smješten u neposrednoj blizini Pariza (cca 32 km od grada), i ovaj je zabavni park utemeljen na viziji Walta Disneya o čarobnom mjestu zabave za djecu i odrasle, prožetom bogatom tradicijom Disneyevih animiranih filmova. Park se proteže na površini od 400 hektara, a ostvaruje veću posjećenost nego Louvre i Eiffelov toranj zajedno. Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Povratak u Pariz prema želji. Ako ostajete u Parizu, preporučujemo posjet nekom od pariških muzeja: Rodin, D’Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea, Van Gogha... odlazak do centra moderne umjetnosti George Pompidou gdje možete vidjeti djela Picassa, Matissa, Miroa ili slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kušanje svjetski poznatih „macarona“ u nekoj od poznatih pariških slastičarni te vlastito istraživanje "grada svjetlosti". Noćenje.

5. dan: PARIZ – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe ili dodatne posjete muzejima, trgovinama, caféima ili restoranima. Odlazak iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb u 18.30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 20.20 sati. Napomena: na određenim terminima povratni let Pariz - Zagreb je u 12.30 sati stoga će transfer za zračnu luku biti odmah nakon doručka i odjave iz hotela.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn uključene u cijenu aranžmana!

Polazak 23.2.2022. first minute 4.480kn, redovna cijena 4.680kn
Polasci 20.4., 26.5.2022. first minute 4.980kn, redovna cijena 5.180kn
Polazak 23.6.2022. first minute 5.180kn, redovna cijena 5.380kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn
First Minute popust 200 kn za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Doplata za priključni let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra: od 495kn (na upit, pristojbe uključene)
Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 20

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), četiri noćenja s doručkom u hotelu  ibis Paris la Défense Esplanade 3* (ili sličan) u Parizu u dvokrevetnim sobama, transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG), razglede prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, boravišnu pristojbu, putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativni izleti i sadržaji:
- Cabaret show Moulin Rouge: 990 kn (uključeno 1/2 boce šampanjca, show u 23 sata - doplata kod prijave)
- Plovidba brodom po rijeci Seine: 120 kn
- Ulaznica za Disneyland: 68 EUR za odrasle, 65 EUR djeca 3-11 godina

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o.

Radno vrijeme najznačajnijih muzeja (prema stanju iz kolovoza 2021. godine - podložno promjeni):

Eiffelov toranj: 09.30 – 22.30 za posjetitelje koji dolaze liftom, 09.30 – 22.00 za posjetitelje koji dolaze stubama. Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,50 € - 26,10 €, preporučujemo da iste individualno kupite unaprijed online preko službene stranice ili na licu mjesta. Zaštitna maska je tijekom posjeta obavezna, a od 21.7.2021. ulaz nije moguć bez EU Covid potvrde. S obzirom na radno vrijeme tornja, preporučujemo kupovinu ulaznica u večernjim satima tokom slobodnog vremena kako bi mogli sudjelovati u grupnom razgledu bez prekida, ali i kako biste doživjeli pravu panoramu grada svjetla. 
https://ticket.toureiffel.paris/en 

Muzej Louvre: 9.00 – 18.00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21.45). Zaštitna maska obavezna tijekom posjeta, od 21.7.2021. potrebna je i EU Covid potvrda. Obvezna online rezervacija termina posjete. Cijena ulaznice 17 €. Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora. www.louvre.fr

Muzej D'Orsay: 9.30 – 17.30, svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 – 21.45). Zaštitna maska obavezna tijekom posjeta, od 21.7. potrebna je i EU Covid potvrda. Cijena ulaznice: 13 € www.musee-orsay.fr

Dvorac Versailles: 9.00 – 18.30 svaki dan osim ponedjeljka i praznika. Posjet dvorcu Versailles preporučujemo u slobodno vrijeme, ali ne organiziramo grupni posjet te su moguća dulja čekanja na ulasku. Zaštitna maske obavezna je tijekom posjeta, od 21.7.2021. potrebna je i EU Covid potvrda. Informativna cijena ulaznice za Versailles 22 € po osobi, besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije.

Vrtovi Versaiilesa: besplatan ulaz u niskoj sezoni (studeni - ožujak), a u visokoj sezoni (travanj - listopad, 9.00 – 18.30) plaća se ulaz 8,50 € odrasli, 6 - 17 god. 6,50 €, djeca do 5 god. Gratis en.chateauversailles.fr

Disneyland Paris
Informacije i upute za dolazak vlakom u Disneyland Paris možete pronaći na poveznici:
https://parisbytrain.com/rer-train-paris-to-euro-disney/

Odaberite termin:
 • Pariz

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  23.02.2022 - 27.02.2022
  4.480 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet plovidba po rijeci Seine: 120,00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita, Zadra, Dubrovnika, Pule (na upit): 495,00 KN
  • Ulaznica za cabaret: 990,00 KN
 • Pariz

  Jednokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  23.02.2022 - 27.02.2022
  5.970 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Izlet plovidba po rijeci Seine: 120,00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita, Zadra, Dubrovnika, Pule (na upit): 495,00 KN
  • Ulaznica za cabaret: 990,00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo