Lisabon

Lisabon
LisabonLisabonLisabonLisabonLisabonLisabonLisabonLisabonLisabonLisabon
Datumi putovanja:

LISABON
4 dana / 3 noćenja zrakoplovom iz Zagreba
Datum putovanja: 24.-27.10.2021.

Eliteplus: hotel 4*, uključen izlet Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril

Predviđeni hotel u Lisabonu:
VIP Executive Entrecampos - Hotel & Conference 4*

1. dan: ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Lisabon u 13.25 sati na liniji TP0893 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je 15.50 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju u Lisabon slijedi transfer autobusom do najpoznatije lisabonske četvrti Belem, odakle su slavni portugalski moreplovci polazili u misije otkrivanja novih kontinenata. Slijedi razgled: Torre de Belem, Spomenik otkrićima, samostan sv. Jeronima - počivalište slavnog Vasca da Game, trg  Praça do Império, Kulturni centar Belem. Nastavak vožnje do hotela. Smještaj i kraći odmor. U večernjim satima nastavak razgleda pješice i javnim prijevozom: Trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Trg Rossio,  četvrt Baixa – središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa Slavolukom i spomenikom kralju Joseu I., Lisabonska katedrala. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: LISABON – LISABONSKA RIVIJERA: SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL
Nakon doručka krećemo na cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Vožnja autobusom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara. Šetnja središtem grada do Nacionalne palače, kraljevskog ljetnikovca iz 15. stoljeća. Najpoznatija znamenitost Sintre je čudesna palača Pena, izgrađena na stijeni i okružena raskošnim parkovima s mnoštvom različitih vrsta biljaka iz svih dijelova svijeta. Kombinacija različitih stilova gradnje i živopisnih boja daje dojam pravog dvorca iz bajke. Slobodno vrijeme za posjet i uživanje u zapanjujućem panoramskom pogledu na okolicu. Nastavak vožnje do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roca i slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi vožnja do poznatog ljetovališta Cascais, te Estorila, gradića poznatog po utrci Formule 1. Povratak u Lisabon poslijepodne. U večernjim satima predlažemo fakultativno (uz doplatu) odlazak na  FADO večer u tipičnom restoranu s tradicionalnom predstavom fada - portugalske „šansone“, koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON – (fakultativni izlet FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – ÓBIDOS) – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet sjevernim dijelom regije Estremadura (uz doplatu). Dan započinjemo posjetom poznatom hodočasničkom odredištu Fátimi, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, mjestu ukazanja Gospe Fatimske od Ružarija trima malim pastirima 1917. g. Nakon uvoda u povijest i fenomen fatimskih ukazanja te kraćih uputa od strane vodiča o najvažnijim mjestima samog svetišta, slobodno vrijeme prema vlastitim potrebama i nahođenju. Put nas potom vodi do Batalhe, malog mjesta nazvanog tako po bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudnu za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Cilj posjeta je zavjetna crkva i samostan Bogorodice od Pobjede (Mosterio de Santa Maria da Vitoria), istinska rapsodija u kamenu, remek-djelo portugalske gotike i još jedan dragulj s UNESCO-va popisa koji je, unatoč gradnji u trajanju od gotovo 130 godina, ostao nedovršen. Nastavak vožnje prema Nazaréu, ribarskom i turističkom gradiću na obali Atlantskog oceana, sa starim dijelom na 110m visokoj litici iznad Atlantskog oceana, odakle se pruža impresivan pogled na gotovo 2 kilometra dugačku gradsku plažu i novi dio mjesta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od odličnih ribljih restorana i mogućnost za kraću šetnju uz Atlantski ocean. Na povratku u Lisabon zaustaviti ćemo se i u neodoljivo romantičnom Óbidosu, malom mjestu stisnutom unutar srednjovjekovnih zidina, u kojem su još od 13. st. portugalske kraljice imale svoju rezidenciju. Nakon kraće šetnje s vodičem, slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju "ginjinhe", poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u Lisabon. U  večernjim  satima slobodno za vlastite programe i aranžmane. Za one koji koji ostaju u Lisabonu predlažemo šetnju, posjet muzejima i upoznavanje s bogatom gastronomskom ponudom Lisabona. Predlažemo odlazak metroom do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nações, gdje se nalazi shopping centar Vasco da Gama  i gdje možete posjetiti  Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Radoznali se mogu uputiti čuvenim tramvajem br. 28 s Trga Moniz, u šetnju Gornjim gradom te posjetiti poznatu tržnici Mercado da Ribeira na Alcantari. Za ljubitelje umjetnosti, moguć je posjet čuvenoj Fundaciji Gulbenkian - izvanrednoj kolekciji oko 4500 umjetnina, poglavito slika, ali i keramike, posuđa, iz raznih epoha, zaključno sa suvremenošću. Tu su i Muzej Likovne umjetnosti, Muzej Fada i dr. Noćenje.

4. dan: LISABON – ZAGREB
Rana odjava iz hotela i transfer autobusom do zračne luke Lisabon uz doručak u obliku paketa (breakfast box). Prijava na let za Zagreb u 8.35 sati na liniji TP0892 (TAP Portugal). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.40 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn uključene u cijenu aranžmana!

First minute 3.580kn, redovna cijena 3.780kn
First minute popust 200 kn vrijedi za rezervacije do 30 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn
Minimalan broj putnika: 20

Cijena uključuje:  prijevoz zrakoplovom TAP Portugal u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Zagreb, pristojbe zračnih luka u iznosu od 1.190kn, 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),  tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama,  transfer od/do zračne luke u Lisabonu,  razgled Lisabona,  cjelodnevni izlet Lisabonskom rivijerom (Sintra, Cabo da Roca, Cascais i Estoril),  voditelja putovanja na hrvatskom jeziku,  jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Obvezna doplata: boravišna pristojba u Lisabonu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (plaćanje na licu mjesta).  

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,  dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, sve ono što nije nacedeno pod cijena uključuje, putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativni izleti i sadržaji:
- Izlet Fátima, Batalha, Nazaré i Óbidos:  350 kn po osobi (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja - najmanje 15 prijavljenih)
- Portugalska večera u taverni s uključenim Fado programom: 50 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)

Popusti:  20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi), trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):  Samostan sv. Jeronima cca 10 EUR po osobi,  Utvrda sv. Jurja cca 10 EUR po osobi,  Oceanario de Lisboa 19 EUR (mlađi od 12 g. + stariji od 65. g. 13 EUR),  Museu Calouste Gulbenkian 14 EUR,  Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 EUR,  Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 EUR, 1 vožnja metroom cca 1,50 EUR po osobi, dnevna karta za 24h: 6,40 EUR

Dokumenti potrebni za putovanje: Za ulazak u Republiku Portugal za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Predviđeni red letenja, prijevoznik: TAP Portugal
TP0893  ZAGREB LISABON  13:25 15:50
TP0892 LISABON ZAGREB   08:35 12:40

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (putovnica ili osobna iskaznica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo