Krstarenje Jadranom iz Dubrovnika

Krstarenje Jadranom iz Dubrovnika
Krstarenje Jadranom iz DubrovnikaKrstarenje Jadranom iz DubrovnikaKrstarenje Jadranom iz DubrovnikaKrstarenje Jadranom iz DubrovnikaKrstarenje Jadranom iz DubrovnikaKrstarenje Jadranom iz DubrovnikaKrstarenje Jadranom iz DubrovnikaKrstarenje Jadranom iz DubrovnikaKrstarenje Jadranom iz DubrovnikaKrstarenje Jadranom iz Dubrovnika
Datumi putovanja:

KRSTARENJE DALMACIJOM - SREDNJA I JUŽNA DALMACIJA
motornom jahtom kategorije 4*

Dubrovnik – Elafiti – Korčula – Pučišća – Omiš – Split – Hvar – Pakleni otoci – Vela Luka – Mljet – Slano - Dubrovnik
8 dana - 7 noćenja, Luka ukrcaja / iskrcaja: Dubrovnik
Datum putovanja:
4.-11.9.2021.
11.-18.9.2021.
18.-25.9.2021.
25.9.-2.10.2021.

Dan 1. – subota: UKRCAJ U DUBROVNIKU (večera)
Ukrcaj na brod nakon 14:00 sati i smještaj u kabine. Piće dobrodošlice uz snack, a ujedno će Vas osoblje broda uputiti u pravila sigurnosti. Prva usluga na brodu je večera. Noćenje Dubrovnik.
 
Dan 2. – nedjelja: DUBROVNIK – KORČULA (doručak, ručak)
Tijekom plovidbe prema gradu Korčuli na istoimenom otoku zaustavljanje za kupanje na jednom od Elafitskih otoka. Otok Korčula, dalmatinska ljepotica, otok je bojnih plesova i klapa, stoljetnih maslinika i vinograda, starih ljetnikovaca i bogate kulturno povijesne baštine od doba starih Grka do vremena kada je bila dio Venecije. Grad Korčula je rodno mjesto čuvenog Marka Pola i Moreške, viteškog plesa s mačevima te je jedan od najljepših dalmatinskih gradova. Upoznajte ovaj kameni grad, otkrijte skrivene 'kale' prolazeći pokraj ukrašenih pročelja elegantnih palača, koračajući kamenim ulicama dok se sunce stapa s morem u sutonu. Stari grad je okružen zidinama, a ulice su raspoređene u riblje kosti omogućujući slobodno strujanje zraka, ali i štiteći od jakih vjetrova. Od značajnijih povijesnih znamenitosti navest ćemo gotičko-renesansnu katedralu Svetog Marka, gradsku vijećnicu, te masivne gradske zidine, kao i franjevački samostan iz 15. st. i rodnu kuću Marka Pola. Noćenje Korčula.
 
Dan 3. – ponedjeljak: KORČULA – PUČIŠĆA – OMIŠ (doručak, ručak)
Tijekom plovidbe iz Korčule prema Pučišćima na otoku Braču uživat ćete u prekrasnim vedutama korčulanskog arhipelaga, Pelješca i otoka Hvara. Noćenje u Omišu. Omiš, grad vrsnih moreplovaca i brodograditelja, smješten je na ušću rijeke Cetine koja kroz veličanstveni kanjon upravo u Omišu uplovljuje u Jadransko more. Svojim brzim i okretnim brodovima dva stoljeća su predvodili gusarske napade na papinske galije i trgovačke brodove moćne Venecije.
Pučišća, prepoznatljiva i kao jedno od najljepših sela u Europi. Poznata po bijelom vapnencu i prekrasnom zaljevu gdje u svome okrilju drži jednu od najprestižnijih klesarskih škola u Europi. 
 
Dan 4. – utorak: OMIŠ – SPLIT (doručak, večera)
Dolazak u Split u poslijepodnevnim satima, prošetajte Splitom, gradom cara Dioklecijana, gradom čije srce tuče već 1700 godina i osvaja jedinstvenim dalmatinskim joy de vivre-om. Stara je jezgra pod UNESCO zaštitom budući da je Split jedinstveni svjetski primjer gdje se život prati in situ od antike do danas, a ironija sudbine je upravo u carev mauzolej smjestila splitsku katedralu. Noćenje u Splitu.
 
Dan 5. – srijeda: SPLIT – HVAR – VELA LUKA (doručak, večera)
Na putu prema Veloj Luci na otoku Korčula posjećujemo grad Hvar na otoku Hvaru, a imat ćete se priliku okupati i na Paklenim otocima. Grad Hvar, hrvatska Ibiza i drevni grad bogate povijesti jedna je od današnjih destinacija. Stoljeća su klesala njegove tvrđave i zidine, a renesansa mu je dala oblik i duh koji živi i danas. Hvar je dragulj skriven u vremenu čije ljepote su prepoznali pripadnici svjetskog jet set-a između kojih su i Princ Harry, Beyonce i Sophia Loren. Grad je to sunca, vina, lavande, zabave i visoke gastronomije, a pogled s tvrđave Fortica koja stoljećima motri na ulaz u luku oduzima dah. Pakleni otoci su dobili ime prema paklini, vrsti borove smole, koja se koristila u brodogradnji. Pakleni otoci nas očekuju s nezamislivim prirodnim ljepotama, oduševljavaju mirisima vrijesa i ružmarina, a predivne uvale i neke od najljepših podmorskih lokacija za ronjenje čine ovu otočnu skupinu uistinu jedinstvenom. Uplovljavanje u Velu Luku na otoku Korčula gdje noćimo.
 
Dan 6. – četvrtak: VELA LUKA – MLJET – SLANO (doručak, ručak)
Tijekom plovidbe prema Slanom gdje je nekada Dubrovačka Republika trgovala solju, zaustavljamo se u Pomeni na otoku Mljetu gdje ćete imati priliku posjetiti Nacionalni park i okupati se. Noćenje Slano. Slano je jedna od najvećih i najljepših uvala na dubrovačkom području. Zaštićena od vjetrova sa svojim plavetnilom mora i zelenilom vegetacije pruža odmor za sva osjetila.
 
Dan 7. – petak: SLANO – DUBROVNIK (doručak, ručak) 
Nakon odmora i kupanja u Slanom, plovidba prema Dubrovniku. Dubrovnik, biser Jadrana koji je oduvijek bio inspiracija umjetnicima i znanstvenicima osvojit će i vas igrom svjetla na svojim kamenim zidinama, palačama i spomenicima. Predlažemo posjet zidinama, vožnju žičarom ili posjet otoku Lokrumu. Šetnja Stradunom je uvijek dobra ideja. Noćenje Dubrovnik.
 
Dan 8. – subota: DUBROVNIK ISKRCAJ (doručak)
Iskrcaj s broda u Dubrovniku do 09:00 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj kabini:
- donja paluba: 3.500kn
- gornja paluba: 4.000kn

Sve kabine bez obzira na palubu su klimatizirane, opremljene su TV-om i sefom, imaju potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu i prozor (okrugli brodski ili četvrtasti). Ležajevi su spojeni ili razdvojeni bez mogućnosti odabira unaprijed, mogućnost trokrevetne kabine na upit. Popust za treću osobu u trokrevetnoj kabini 20% (popust vrijedi i za djecu i odrasle). Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 80%.

Cijena uključuje: krstarenje 8 dana / 7 noćenja prema itinereru, smještaj u klimatiziranoj dvokrevetnoj kabini na bazi polupansiona (doručak i ručak, osim danima kada je navedena večera u programu), pola litre vide po osobi uz obroke, sezonsko voće tijekom dana, upotreba brodske opreme, ručnici se mijenjaju svaki drugi dan, posteljina se mijenja tjedno, besplatan Wi/Fi na brodu.

Obavezna doplata na brodu: lučke pristojbe koje se plaćaju  na brodu 300kn po osobi u gotovini.

Cijena ne uključuje: piće na brodu koje se može kupiti samo na brodskom baru, troškovi osobne prirode, transferi do/od broda, napojnice, ulaznice kao ni druge fakultativne izlete koji se nude u lukama ticanja. Konzumacija pića je dozvoljena jedino s brodskog bara.

Cijene fakultativnih sadržaja / izleta: u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 5 dana prije polaska. Rezervacija i plaćanje Cruise Manageru na brodu. Izleti se održavaju na engleskom jeziku.

Sigurnosno – higijenski protokol uslijed pandemije koronavirusa: Sigurnost putnika, posade i broda prioritet je Elite Travel u skladu s najvišim svjetskim standardima i preporukama WTTC-a (Svjetsko vijeće za putovanje i turizam) prema certifikatu SafeTravels. Elite Travel je prva turistička agencija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj prestižni certifikat. Detaljne upute o životu na brodu ćete dobiti u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije 5 dana prije polaska. Istih se potrebno pridržavati kao i svih uputa od strane posade broda.

Napomene:
• brod nije prilagođen za djecu do 6 godina starosti i osobe sa smanjenom pokretljivošću.
• Ime broda te vremena ukrcaja i iskrcaja u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 5 dana prije polaska.
• Agencija zadržava pravo promjene broda prije polaska unutar iste kategorije.
• Minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 10. Obavijest o realizaciji termina / garantiranom polasku najkasnije 7 dana prije polaska uz mogućnost promjene termina.
• Brodar zadržava pravo izmjene rute i promjene usluge na brodu (usluga ostaje polupansion) uslijed vremenskih i ostalih uvjeta, prema odluci kapetana i posade broda.
• Brodar i agencija zadržavaju pravo iskrcaja putnika s broda ukoliko se isti ne pridržavaju kućnog reda te uputa posade. Agencija i brodar ne snose odgovornost u tom slučaju, a primjenjuju se standardni uvjeti otkaza putovanja.

Dolazak do Dubrovnika: Vlastitim prijevozom, autobusom ili zrakoplovom. Elite Travel vrši rezervacije zrakoplovnih karti kao i transfera od Zračne luke Dubrovnik do broda i obratno.

Uvjeti otkaza putovanja:
Ukoliko putnik otkaže aranžman za Krstarenje po Dalmaciji, Elite travel od ukupne cijene aranžmana na ime naknade štete zadržava sljedeći iznos: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, 29 - 22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, 21 - 15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, 14 – 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana, nakon polaska 100% cijene aranžmana.

Odgovorni organizator: Elite Travel putnička agencija d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik, OIB: 5891475104, ID code: HR-AB-20-090002185.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo