Krstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagom

Krstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagom
Krstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagomKrstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagom

calendar view day

Krstarenje srednjom i sjevernom Dalmacijom

Datumi putovanja: 21.08.2021

KRSTARENJE DALMACIJOM - SREDNJA I SJEVERNA DALMACIJA
motornom jahtom kategorije 4*


Split – Trogir – Krapanj – Šibenik – Skradin / NP Krka – Vodice – Murter – Sali / Dugi otok – Zadar – Pašman – Zlarin – Rogoznica - Split

8 dana - 7 noćenja, Luka ukrcaja / iskrcaja: Split
Polazak: 21.8.2021.

Dan 1: subota │ Split – Trogir
• Usluga na brodu: večera
Ukrcaj u luci Split u poslijepodnevnim satima. Polazak prema Trogiru. Jedan od najstarijih gradova na Mediteranu kojeg su osnovali stari Grci pod imenom Tragyrion, Trogir je pod zaštitom UNESCO-a od 1997., i to kao najočuvaniji romaničko-gotički grad u srednjoj Europi. Bogata kulturno povijesna baština ističe se ostvarenjima Majstora Radovana, autora monumentalnog portala katedrale svetog Lovre iz 13. stoljeća. Od ostalih znamenitosti izdvajamo još kulu Kamerlengo, palaču Čipiko, Gradsku vijećnicu, kao i crkvu Sv. Nikole sa zbirkom umjetnina u čast grčkog boga Kairosa, koji vam u Trogiru jamči sretne trenutke. Istražite Trogir, kušajte pašticadu ili trogirski rafijol. Noćenje na brodu.

Dan 2:  nedjelja │ Trogir – Krapanj –  Šibenik
• Usluga na brodu: doručak, ručak
• Fakultativno: razgled povijesne jezgre Šibenika
Isplovljavanje iz Trogira prema otoku Krapnju, otočiću šibenskog arhipelaga gdje ćemo se usidriti i imati priliku za kupanje. Krapanj je, s površinom od 36 četvornih kilometara i najvišom točkom od samo 1,25 metara nadmorske visine te cca 200 stanovnika, jedan od najmanje naseljenih te najravnijih i najnižih otoka Jadrana. Stanovništvo se stoljećima bavi spužvarstvom, ronjenjem i ribolovom. Krapanjske spužve iznimno su cijenjene u svijetu, a otočani su kroz tristo godina bavljenja spužvarstvom postali iskusni ronioci. Naša današnja destinacija je Šibenik, jedan od najljepših gradova sjeverne Dalmacije. Šibenik je prepoznatljiv po svojim kulturno-povijesnim znamenitostima te prirodnim ljepotama, a može se pohvaliti s čak dva spomenika pod zaštitom UNESCO-a, katedralom sv. Jakova koja predstavlja revolucionarno remek djelo hrvatske i europske renesanse i tvrđavom sv. Nikole te dva nacionalna parka, Krka i Kornati. U popodnevnim satima razgled povijesne jezgre grada (fakultativno). Noćenje na brodu.

Dan 3:  ponedjeljak │ Šibenik – Skradin / NP Krka – Vodice
• Usluga na brodu: doručak, ručak
• Fakultativno: posjet Nacionalnom parku Krka
Polazak iz Šibenika prema Skradinu. Skradin je šarmatni gradić uskih isprepletenih ulica, smješten na ulazu u Nacionalni park Krka. NP Krka idealna je destinacija za upoznavanje sedrenih oblika, velikih i bučnih slapova, ali i nesvakidašnjeg okoliša kojeg je stoljećima oblikovala voda. Rijeka Krka je odličan primjer sedrenih barijera i prekrasnih slapova, od kojih je posljednji Skradinski buk. Skradinski buk je jedan od najspektakularnijih, koji oduševljava sa svojih 800 metara duljine i više od 40 metara visine. Iskoristite mogućnost fakultativnog posjeta nacionalnom parku, otkrijte divlju ljepotu krša, prošetajte pješačkim stazama koje vode pokraj obnovljenih mlinica gdje možete zaviriti u etnografsku ostavštinu, ali i upoznati stari način mljevenja žitarica. Za one koji se odluče za ostanak u Skradinu preporučujemo kupanje, istraživanje ovog bajkovitog gradića i eventualno kušanje Skradinskog rižota. Plovidba prema Vodicama. Vodice, kao jedno od vodećih jadranskih turističkih središta, nude po nešto za svačiji okus. Preporučujemo kušanje prvinske hobotnice na salatu u maslinovu ulju (s obližnjeg otoka Prvića), koja nosi oznaku „Hrvatski otočni proizvod”. Noćenje na brodu.

Dan 4:  utorak │ Vodice - Murter – Sali, Dugi otok
• Usluga na brodu: doručak, ručak
Tijekom jutra polazak iz Vodica prema otoku Murteru gdje ćemo se usidriti i imati priliku za kupanje, uživanje u suncu, moru, tišini ali i sjeni i mirisu maslina. Murter je najbliži otok šibenskom kopnu, od kojeg je udaljen samo 38 metara i s kojim je povezan pokretnim mostom u mjestu Tisno. Tijekom plovidbe prema Dugom otoku, sa palube broda ćete uživati u prekrasnim pogledima na sunčani labirint mora i otoka Nacionalnog parka Kornati koji uključuje 89 otoka, otočića i hridi s ukupnom površinom od 217 km četvornih. Dugi otok okružen je azurno plavim morem i prekrasnim pješčanim plažama i najveći je otok zadarskog arhipelaga. Na Dugom otoku nalazi se i Park prirode Telašćica, sa svojom neponovljivom ljepotom. Tu je i slano jezero Mir, jedno od rijetkih u Europi. S vanjske strane Telašćice je Strmac - veličanstvene okomite hridi, pod kojima rastu crveni koralji. U Velom Ratu smješten je i najviši jadranski svjetionik Punta Bianca, visok 42 metra. Najveće mjesto na otoku, Sali, dobilo je ime po nekadašnjim solanama. Noćenje na brodu u Luci Sali ili jednoj od luka na Dugom otoku, ovisno o zauzetosti luke.

Dan 5:  srijeda │ Sali, Dugi otok – Zadar 
• Usluga na brodu: doručak, ručak
• Fakultativno: razgled povijesne jezgre Zadra
Plovidba nas s Dugog otoka danas vodi prema Zadru, gradu kojem je vizuru zacrtala antika, a danas je to grad muzej na otvorenom koji osvaja svojim spomenicima, suvremenim atrakcijama poput Pozdrava suncu ili Morskih orgulja i najljepšim zalazom sunca, kako je kazao Alfred Hitchcock još 1964. godine. Tijekom popodneva imat ćete priliku upoznati Zadar na razgledu povijesne jezgre (fakultativno). Prošetajte Kalelargom, odnosno Širokom ulicom, glavnom i najpoznatijom zadarskom ulicom, koja se proteže u smjeru istok-zapad, od Narodnog trga do Foruma, na kojem se nalazi crkva svetog Donata izgrađena u 9. stoljeću, zaštitni znak ovoga grada. Zadar je i grad gastronomije, svjetski poznati liker od višnje, maraskino dolazi nam upravo iz Zadra, a tijekom večeri osim noćnog života kušajte paški sir, brodet, ribu na žaru posoljenu poznatom paškom i ninskom solju ili ninski šokol, sušeni svinjski vrat umočen u crno vino iz Benkovca. Noćenje na brodu.

Dan 6:  četvrtak │ Zadar – Otok Pašman – Otok Zlarin 
• Usluga na brodu: doručak, ručak
Pozdravljamo Zadar i plovimo prema otoku Pašmanu. Pašmanski kanal bogat je brojnim otocima, među kojima izdvajamo one koje povezuje ljubav: Katarina – otok  ljubavi, Planac – otok suza, Čavatul – otok zavodnika, dok se srcoliki otočić Galešnjak naziva otokom zaljubljenih. Sidrimo se kraj otoka Pašmana za kupanje i odmor na suncu. Imate ćete priliku opustiti se i udahnuti mirise prirode koji su ovdje toliko snažni i opojni. Nastavljamo u smjeru otoka Zlarina koji je već u 15. stoljeću bio poznat kao zlatni otok od latinskog „Insula auri“. Prema antičkoj legendi je crveni koralj, uz kojeg je otok Zlarin usko povezan, nastao kada je Perzej odsjekao Meduzinu glavu i bacio je u more. Morske alge, pokrivene krvlju iz Meduzine glave okamenile su se i postale prelijepi koralj. Mještani Zlarina su u prošlosti bili među najpoznatijim koraljarima na Jadranu, a i danas na Zlarinu postoji koraljarnica u kojoj se ručno obrađuju koralji i prodaje izrađeni nakit. „Dojdite u Zlarin kamokorde pošli, Dojdite u Zlarin i dobro nan došli“, napisao je Mladen Bjažić. Noćenje na brodu u jednoj od luka na otoku Zlarinu, ovisno o zauzetosti luke.

Dan 7:  petak │ Zlarin – Rogoznica – Split  
• Usluga na brodu: doručak, ručak
• Fakultativno: razgled povijesne jezgre Splita
Polazak prema Splitu uz sidrenje kod Rogoznice za kupanje. Rogoznica je smještena u samom srcu Dalmacije, a na rogozničkom rtu Planka susreću se Sjeverni i Južni Jadran, vjetrovi Bura i Jugo te morske struje. Dolazak u Luku Split poslijepodne. Iskoristite priliku fakultativnog razgleda povijesne jezgre Splita (uz doplatu) i prošetajte Splitom, gradom cara Dioklecijana, prekrasnih žena, sporta i glazbe, gradom čije srce tuče već 1700 godina i osvaja jedinstvenim dalmatinskim joy de vivre-om. Stara je jezgra pod UNESCO zaštitom budući da je Split jedinstveni svjetski primjer gdje se život prati in situ od antike do danas, a ironija sudbine je upravo u carev mauzolej smjestila splitsku katedralu. Okusite ljetni noćni život Splita pri kraju našeg krstarenja Dalmacijom. Noćenje na brodu.

Dan 8: subota │ Split – iskrcaj
• Usluga na brodu: doručak
Iskrcaj s broda u Luci Split do 09:00 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj kabini:
• Donja paluba: 4.690kn
• Gornja paluba: 5.090kn
Sve kabine bez obzira na palubu su klimatizirane, opremljene su TV-om i sefom, imaju potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu i prozor (okrugli brodski ili četvrtasti). Ležajevi su spojeni ili razdvojeni bez mogućnosti odabira unaprijed, mogućnost trokrevetne kabine na upit. Popust za treću osobu u trokrevetnoj kabini 20% (popust vrijedi i za djecu i odrasle). Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 80%.

Cijena uključuje:
krstarenje 8 dana / 7 noćenja prema itinereru, smještaj u klimatiziranoj dvokrevetnoj kabini, na bazi polupansiona (doručak i ručak, osim danima kada je navedena večera u programu), upotreba brodske opreme, ručnici se mijenjaju po potrebi, posteljina se mijenja tjedno, besplatan Wi/Fi na brodu.

Obavezna doplata na brodu:
lučke pristojbe koje se plaćaju  na brodu 300 kn po osobi u gotovini.

Cijena ne uključuje:
piće na brodu koje se može kupiti samo na brodskom baru, troškovi osobne prirode, transferi do/od broda, napojnice, ulaznice kao ni druge fakultativne izlete koji se nude u lukama ticanja. Konzumacija pića je dozvoljena jedino s brodskog bara.

Cijene fakultativnih sadržaja:
Paket razgleda prema programu: 330kn po osobi, cijena vrijedi za odrasle i djecu. Cijena uključuje: razglede Šibenika, Zadra i Splita te posjet NP Krka s uključenom ulaznicom. Minimalno 10 putnika.

Sigurnosno – higijenski protokol uslijed pandemije koronavirusa:
Sigurnost putnika, posade i broda prioritet je Elite Travel u skladu s najvišim svjetskim standardima i preporukama WTTC-a (Svjetsko vijeće za putovanje i turizam) prema certifikatu SafeTravels. Elite Travel je prva turistička agencija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj prestižni certifikat. Detaljne upute o životu na brodu ćete dobiti u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije 5 dana prije polaska. Istih se potrebno pridržavati kao i svih uputa od strane posade broda.

Napomene:
• brod nije prilagođen za djecu do 6 godina starosti i osobe sa smanjenom pokretljivošću.
• Ime broda te vremena ukrcaja i iskrcaja u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 5 dana prije polaska.
• Agencija zadržava pravo promjene broda prije polaska unutar iste kategorije.
• Minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 10. Obavijest o realizaciji termina / garantiranom polasku najkasnije 7 dana prije polaska uz mogućnost promjene termina.
• Brodar zadržava pravo izmjene rute i promjene usluge na brodu (usluga ostaje polupansion) uslijed vremenskih i ostalih uvjeta, prema odluci kapetana i posade broda.
• Brodar i agencija zadržavaju pravo iskrcaja putnika s broda ukoliko se isti ne pridržavaju kućnog reda te uputa posade. Agencija i brodar ne snose odgovornost u tom slučaju, a primjenjuju se standardni uvjeti otkaza putovanja.

Dolazak do Splita:
Vlastitim prijevozom, parking: 75 kn dnevno u garaži Acorus, plaćanje na licu mjesta. Kontakt mob 098.990-5555, https://www.splitcarparking.com/hr/
Autobus / vlak: Ukoliko se odlučite za prijevoz do Splita autobusom ili vlakom, vrlo je kratka šetnja do mjesta ukrcaja.

Uvjeti otkaza putovanja:
Ukoliko putnik otkaže aranžman za Krstarenje po Dalmaciji, Elite travel od ukupne cijene aranžmana na ime naknade štete zadržava sljedeći iznos: do 30 dana prije polaska 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn, 29 - 22 dana prije polaska 30% cijene aranžmana, 21 - 15 dana prije polaska 50% cijene aranžmana, 14 – 8 dana prije polaska 80% cijene aranžmana, 7 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana, nakon polaska 100% cijene aranžmana.

Odgovorni organizator:
Elite Travel putnička agencija d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik, OIB: 5891475104, ID code: HR-AB-20-090002185.

Odaberite termin:
 • Krstarenja Jadranom

  Krstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagom
  Kabina, donja paluba s prozorom
  HR Polupansion
  21.08.2021 - 28.08.2021
  4.690 KN Po osobi
  Pošaljite upit
 • Krstarenja Jadranom

  Krstarenje šibenskim i zadarskim arhipelagom
  Kabina, gornja paluba s prozorom
  HR Polupansion
  21.08.2021 - 28.08.2021
  5.090 KN Po osobi
  Pošaljite upit
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo