Kopenhagen

Kopenhagen
Datumi putovanja:

KOPENHAGEN
4 dana / 3 noćenja zrakoplovom iz Zagreba
Datumi putovanja:
18.-21.11., 9.-12.12.2021., 6.-9.1.2022.

mogućnost vezanog leta iz Dubrovnika i Splita

Eliteplus: fakultativni izleti:
- izlet vlakom u Helsingor i dvorac Kronborg
- izlet vlakom u Malmo (Švedska)

Predviđeni hotel: Good Morning City Copenhagen Star 3*

1. dan: ZAGREB - KOPENHAGEN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 06:30 sati, kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:05 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Slijedi transfer do hotela, uz panoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgled grada s pratiteljem putovanja: Rådhuspladsen - Gradska vijećnica, ulica Amagertorv, Christiansborg - sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, stara burza, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H.K.Andersen, Amelienborg - zimska rezidencija danske kraljevske obitelji. Nastavak razgleda do Kastelleta, jedne od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene. Posjet Nyboder ulici s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, te šetnja do velebnog dvorca Rosenborg, nekad ljetne rezidencije kraljeva, a danas muzeja u kojem se čuvaju krunski dragulji. Slobodna večer za samostalno istraživanje grada. Noćenje.

2. dan: KOPENHAGEN – fakultativni izlet HELSINGOR
Doručak. Predlažemo izlet vlakom prema sjeveru Danske do grada Helsingøra, udaljenog od Kopenhagena 45 minuta vožnje. Posjet Kronborgu, jednom od najpoznatijih dvoraca na svijetu zahvaljujući W. Shakespeareu, koji je radnju svoje najpoznatije tragedije „Hamlet“ smjestio upravo u ovaj dvorac, sagrađen u 15. stoljeću. Danas se dvorac nalazi pod zaštitom UNESCO-a; svake godine se u dvorištu dvorca izvodi „Hamlet“, još od davne 1937. Predlažemo i posjet Pomorskom muzeju (M/S Museet for Søfart), te šetnju šarenim uličicama Helsingøra. Slobodno vrijeme za ručak te povratak vlakom u Kopenhagen. U poslijepodnevnim satima predlažemo vožnju brodom po kanalima Kopenhagena i posjet zabavnom parku Tivoli. Noćenje.

3. dan: KOPENHAGEN – fakultativni izlet MALMO
Doručak. Predlažemo izlet vlakom u susjednu Švedsku, preko Oresundskog mosta, najdužeg kombiniranog most-tunela u Europi. Nakon 35-minutne vožnje slijedi šetnja Malmöom, koji je sve do 17. st. bio dio Danske. Danas Malmö uspješno spaja tradiciju i burnu povijest sa suvremenim načinom života. Jedna od znamenitosti grada je toranj Turning Torso, spektakularni vijugasti neboder, koji je sa svojih 190 metara najviša zgrada Skandinavije. Povratak vlakom u Kopenhagen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualni posjet brojnim muzejima i galerijama Kopenhagena ili jednostavno provedite vrijeme u jednoj od najdužih shoping ulica u Europi, Ströget - dužine preko 1 km. Noćenje.

4. dan: KOPENHAGEN - ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:40 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn uključene u cijenu aranžmana!
Polasci 18.11. i 9.12.2021. first minute 4.080kn, redovna cijena 4.280kn
Polazak 6.1.2022. first minute 3.780kn, redovna cijena 3.980kn
Doplata za jednokrevetnu osbu 1.300kn
First minute cijena vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Popusti:
• dijete do 12 godina na dodatnom ležaju 20% popusta
• odrasla osoba na dodatnom ležaju 10 % popusta 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom kompanije Croatia Airlines, na relaciji Zagreb - Kopenhagen – Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn, prtljaga (1 komad ručne prtljage max 8kg + 1 komad prtljage za check in max 23kg), voditelja putovanja, smještaj u hotel 3*, u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu s pratiteljem putovanja, jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: fakultativne sadržaje, ulaznice, troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza, sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnice za vodiča (nije obavezno), putno osiguranje (preporučujemo).

Doplate:
Doplata za vezani let iz Splita i Dubrovnika od 495kn, prijava i plaćanje u agenciji, na upit.

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
• izlet vlakom u Helsingor s voditeljem putovanja i ulaznicom za dvorac Kronburg: 60€
• izlet vlakom u Malmo s voditeljem putovanja: 40€. Za izlet u Švedsku potrebna je EU digitalna Covid potvrda.

Granične formalnosti za ulazak u Dansku
Državljani Hrvatske mogu putovati u Dansku s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. 

Protokoli vezani uz COVID-19
Potpuno cijepljeni putnici iz Hrvatske u Dansku ulaze s EU digitalnom COVID potvrdom, kojom dokazuju da su potpuno cijepljeni cjepivom odobrenim EMA ili preboljeli koronu, ne trebaju test prije putovanja, niti po ulasku u DK, na aerodromu. Ostali putnici iz Hrvatske (necijepljeni ili koji nisu preboljeli COVID-19) za ulazak u Dansku trebaju predočiti negativan test (EU digitalna COVID potvrda ili dokument kojim dokazuju negativan test). Ovi putnici bit će testirani i po dolasku u Dansku, na aerodromu. Brzi antigenski test ne smije biti stariji od 48 h, a PCR više od 72 h. Detaljne informacije oko ulaska u Dansku možete pogledati na stranicama MVEP-a
Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:
• EU digitalnu COVID potvrdu.
• negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
• ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.
Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Integral Zagreb d.o.o.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo