Beč 3 dana

Beč 3 dana
Beč 3 danaBeč 3 danaBeč 3 danaBeč 3 danaBeč 3 danaBeč 3 danaBeč 3 danaBeč 3 dana
Datumi putovanja: 05.08.2021, 08.10.2021, 30.10.2021

BEČ
uz izlet u Bratislavu i Designer Outlet Parndorf
3 dana / 2 noćenja autobusom iz Zagreba
Polasci: 5.-7.8., 8.-10.10.
(noć muzeja), 30.10. – 1.11.2021.

Eliteplus: bogat program za one koji žele više!
Previđeni hoteli:
Polasci 5.8., 30.10.: Hotel Mozart 3*
Polazak 8.10.: Hotel 7Days Premium South 3* (hotel nema trokrevetnih soba!)

1. dan ZAGREB – SCHONBRUNN – BEČ, dan za razgled grada  
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Prvo ćemo posjetiti dvorac Schönbrunn, jedan od najljepših baroknih palača Europe. To je bila ljetna rezidencija carice Sisi. Agencija vrši predrezervaciju termina za Imperial Tour u trajanju od 40 minuta koja uključuje 22 sobe i to vam je sasvim dovoljno za osjetiti duh Habsburgovaca i viziju Marije Terezije, a ulaznice plaćate voditelju putovanja na licu mjesta. Ukoliko želite posjetiti Grand Tour u trajanju od 60 minuta, koja uključuje 40 soba, ulaznice plaćate sami na licu mjesta, na blagajni, a ulaz ovisi o trenutno raspoloživim terminima. Razgled dvorca je samostalan, uz audio vodič na engleskom jeziku. Ako pak želite posjetiti zoološki vrt ili neki od muzeja u kompleksu Schonbrunn, cijene i radno vrijeme možete pogledati na stranici: https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets-prices/. Slobodno vrijeme za razgled kompleksa Schonbrunn. Autobusom ulazimo u poznati bečki prsten. Proći ćemo pored Urania opservatorija, Muzeja i akademija primijenjenih umjetnosti, velikog Gradskog parka, palače Württemberg (sada Hotel Imperial), zgrade Opere, obližnjeg Karlovog trga s istoimenom crkvom, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, dvorca Hofburg, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade univerziteta i neo-gotičke crkve Votivkirche. Izlazimo kod Hofburga te završavamo kod katedrale svetog Stjepana iz XV. stoljeća koja predstavlja najvažniji spomenik Beča. Odlazak u hotel oko 19.00 sati. Smještaj.
Napomena: na polasku 08.10. za Noć muzeja u Beču, odlazak u hotel oko 17.00 sati. Smještaj. Odlazak u grad, gradskim prijevozom. Poslije po želji povratak gradskim prijevozom u hotel. Noćenje. Informacije o noći muzeja i ulaznicama https://langenacht.orf.at/.

2. dan BEČ –  fakultativni izlet, BRATISLAVA I PARNDORF, dan za shopping  
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni izlet (uz doplatu prilikom plaćanja aranžmana) u Bratislavu uz usputno zaustavljanje za shopping u najvećem austrijskom dizajnerskom outletu centra Parndorf koji je na pola sata vožnje od Beča: DESIGNER OUTLET PARNDORF. Slobodno vrijeme za shopping u trajanju od 2 sata. Nastavak putovanja prema Bratislavi. Po dolasku, šetnja gradom: Stare Mesto – Stara gradska vijećnica – Hlavne Namestie – Franjevački samostan – Mirbach Palača – Katedrala S.Martina – Palača Palffy – Slovačko narodno kazalište – Nacionalna galerija – Stari grad – Židovska ulica. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje. Oni koji ne žele ići na izlet imaju slobodan dan u Beču. 
Oni koji ne žele ići na izlet imaju slobodan dan u Beču. U slobodno vrijeme u Beču možete posjetiti Mariahilfer strasse, poznatu po odličnim trgovinama, ali i po imenu koja ulica nosi. Naime muški su tako uzdisali „Mario pomozi“ kada bi žene krenule u kupovinu. Ako više volite umjetnost, u Beču je zaista imate na pretek, a svakako preporučujemo neke od muzeja u Museums Quartier, Prirodoslovni muzej, Muzej povijesti umjetnosti ili Albertinum.

3. dan BEČ, dan za znanstvenu fantastiku i posjet muzejima – ZAGREB 
Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo pješice/javnim prijevozom u centar grada. Predlažemo fakultativno posjet Time travelu ili putovanju kroz vrijeme grada Beča. Ulazimo u podrume starog samostana sv. Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sad luta hodnicima. Naravno i njihov vodič. Uz njih nam pričaju i o povijesti Beča, voštane figure Franza Josepha i Sissi..idemo u 5D kino gdje putujemo i borimo se, osnivamo Beč, pa zajedno sa majstorima hodamo po skelama buduće katedrale. Po nogama nas šibaju repovi štakora koji su donjeli kugu u Beč, pucamo s bedema u tursku vojsku i mir. Stop. Gradi se novi Beč, Mozart i Strauss grade novu povijest. A onda opet potres, sirene, rat... i na posljetku moderna Austrija. Cijela projekcija traje 50 minuta. Potrebna najava u agenciji zbog rezervacije termina, uz plaćanje prilikom uplate aranžmana. Vodič kroz muzej je na njemačkom jeziku, uz prijevod na engleskom jeziku na audio uređajima. Slobodno vrijeme. Iskoristite dan za posjet odličnim muzejima ili šetnju gradom. Polazak iz Beča oko 15.00 sati. Nastavljamo prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
5.8., 30.10.: first minute 890 kn / redovna cijena 990 kn
8.10. (NOĆ MUZEJA): first minute 1.090 kn / redovna cijena 1.190 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu - 390 kn po osobi
Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

Cijena uključuje: prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, dva noćenja u hotelu 3*/4* u Beču ili okolici u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama s doručkom, razgledavanja prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Obvezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba u iznosu od 1,00-2,00 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu.

Cijena ne uključuje: ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnice, putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativni izlet, plaćanje u agenciji:
Cijena uklučuje gotovinski popust, za kartično plaćanje uvećava se za 6%.
- izlet autobusom u Bratislavu i Parndorf - 100 kn po osobi, djeca do 12.god, 50,00 kn po osobi,  min. 30 osoba (voditelj putovanja na hrvatskom jeziku), uplata izleta pri prvoj uplati aranžmana,

Fakultativna ponuda, plaćanje na licu mjesta:
- ulaznica za Time travel projekciju - 140 kn po osobi (grupna cijena odrasli), 130 kn za djecu od 5-14 god, a djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz - potrebno najaviti u poslovnici zbog rezervacije termina, uplata na licu mjesta,
- ulaznica u Schönbrunn (Imperial tour – 22 sobe, 40 minuta) - 16,00 eur po osobi; studenti 19-25 godina 14,50 eur; djeca 6-18 godina 11,50 eur po osobi; djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz – ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni. Ostale ulaznice unutar kompleksa Schönbrunn možete pogledati na ovoj stranici: https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets-prices/,

Popusti i doplate
- 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi), 
- trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni i na upit,
- na polasku 08.10. u Hotelu 7Days Premium South 3* - nema trokrevetnih soba.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Organizator putovanja zadržava pravo promjene najavljenog hotela. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo