Andaluzija

Andaluzija
AndaluzijaAndaluzijaAndaluzijaAndaluzijaAndaluzijaAndaluzijaAndaluzija

calendar view day

 

Datumi putovanja: 06.10.2021

ANDALUZIJA 2021.
Sevilla, Cordoba, Granada, Malaga, Ronda
5 dana / 4 noćenja izravnim letom iz Zagreba
Datum putovanja: 06.10. – 10.10.2021. 

GARANTIRANI POLAZAK

Eliteplus: uključene ulaznice za Mezquitu u Cordobi, Alhambru u Granadi, Alcázar u Sevilli i katedralu u Sevilli, smještaj u hotelima 4*

Predviđeni hoteli:
Cordoba: Hotel Cordoba Center 4* 
Granada: Hotel Abba 4* ili slično
Sevilla: Hotel Exe Sevilla Macarena 4*

1. dan: ZAGREB – SEVILLA – CÓRDOBA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije 2 sata prije leta. Let posebnim zrakoplovom za Sevillu predviđen u 08:30. Dolazak u Sevillu planirano u 11:30 po lokalnom vremenu. Po slijetanju i iskrcaju prtljage odmah nastavljamo putovanje, ovaj put autobusom, prema 150 km udaljenoj Córdobi, jednom od najstarijih europskih gradova i grada s čak četiri lokaliteta na listi svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO. To Córdobu čini gradom s najviše UNESCO zaštićenih lokaliteta u svijetu, više čak i od poznatijih Rima i Pariza, a to su redom: La Mezquita  (džamija/katedrala), povijesno središte grada, Medina Azahara i svjetski slavna La Fiesta de los patios (Festival dvorišta) - tradicija od 1918. godine u kojoj lokalno stanovništvo svake godine u svibnju otvara svoja dvorišta ukrašena cvijećem za susjede, turiste i putnike namjernike… Po dolasku smještaj u hotel. Predlažemo orijentacijsku šetnju Córdobom s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje. 

2. dan: CÓRDOBA – GRANADA
Doručak i odjava iz hotela. Razgled nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija/katedrala "Mezquita", simbol grada i čudo maurske arhitekture (ulaznica u cijeni); slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st... Polazak prema Granadi, smještenoj u podnožju Sierra Nevade, posljednjem uporištu Maura na Pirinejskom poluotoku koji su se tu zadržali sve do 1492. godine. Granada je na glasu kao jedan od naljepših i najposebnijih španjolskih gradova te postoji mnogo španjolskih izreka koje govore o ljepoti ovoga grada koji će opčiniti svakoga: "Tko nije vidio Granadu, nije vidio ništa"; "Ako trebate vidjeti samo jedan grad u Španjolskoj - neka to bude Granada", "Nema ničeg goreg nego doći u Granadu, a biti slijep", itd.... Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodna večer za vlastite programe. Predlažemo odlazak na flamenco show, uz doplatu, jer je Andaluzija pravo mjesto za doživjeti iskonski flamenco! Noćenje.

3.dan: GRANADA
Doručak. Odlazak u razgled slavne palače Alhambre, najznačajnije i najbolje očuvane arapske palače iz 13. st. (ulaznica u cijeni). Ovo arhitektonsko remek-djelo jedno je od ne samo španjolskih, nego i europskih, odnosno svjetskih bisera. Maurski vladari su Alhambru zamislili kao raj na zemlji, stoga će vas cijeli kompleks zaista ostaviti bez daha i dati osjećaj uzvišenog mjesta. Palaču okružuju dobro očuvani vrtovi Generalife iz 14. st., te dva ulaza, Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia. Obilazak nastavljamo razgledom Al Casabe, palače Carlosa V, Nasridskih palača i vrtova. Toranj Comares najviši je u palači, a u njemu je bila smještena Prijestolnička, zvana još i Izaslanička dvorana, koju je koristio vladajući (sultan) za primanje svojih izaslanika. U 18. i 19. stoljeću Alhambra je ostala gotovo zaboravljena, u njoj su živjeli beskućnici i prosjaci, a Napoleon je u svojim pohodima razrušio čak dva tornja Alhambre. Srećom, tornjevi su obnovljeni, a od 1870. g. Alhambra je zaštićena i proglašena nacionalnim spomenikom, dok je od 1984. godine i na popisu UNESCO-ove svjetske baštine! Nakon razgleda kompleksa kraće slobodno vrijeme. Poslijepodne odlazak u središte Granade gdje ćemo vidjeti povijesnu jezgru grada, trgovačku ulicu Alcacerias, Plaza Nueva, Capillu Real (posljednje počivalište slavnog kraljevskog para, Izabele i Fernanda). Tko želi, preporučujemo individualni posjet kapeli. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo posjet poznatoj četvrti Albaícin, uskih i vijugavih uličica u usponu, s koje ćete napraviti najljepšu fotografiju Alhambre. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: GRANADA – MÁLAGA – RONDA - SEVILLA
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Málagi, rodnom gradu velikog Pabla Picassa. Málaga dugo nije privlačila turiste kao lučki grad, ali doživjela je renesansu posljednjih desetljeća i više ne privlači samo turiste željne pješčanih plaža... Po dolasku kratka panoramska vožnja gradom: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina.. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Calle Marques de Larios i za kratki cortado. Autobusom nastavljamo prema slikovitoj Rondi, smještenoj na stmoj litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka koride, a legendarna matadorska obitelj Romero je upravo u Rondi postavila osnovna pravila borbe s bikovima. Kraće slobodno vrijeme u povijesnom središtu za šetnju i kupovinu suvenira. U kasnim poslijepodnevnim satima krećemo prema Sevilli. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer za vlastite programe, predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u šetnju do povijesnog središta grada, do četvrti Santa Cruz. Povratak u hotel. Noćenje. 

5.dan SEVILLA – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Razgled prijestolnice Andaluzije, veličanstvene Seville: posjet Trgu Plaza de España, zasigurno najvećoj atrakciji parka Marije Luise jer se prostire na preko 50 000 četvornih metara, po nekima i najljepšim dijelom Seville pa nije čudo da mnoge razglednice grada sadrže upravo taj motiv. Razgled nas dalje vodi preko Real Alcázara (ulaznica u cijeni), nekadašnje maurske vladarske palače i veličanstvene sevillske katedrale (ulaznica u cijeni) s preko 30 oltara i slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zúrbarana i Goye, do mauzoleja Kristofora Kolumba i 96 m visokog tornja Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom. Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz, stare židovske četvrti uskih uličica i malih trgova s palmama i stablima naranči, gdje možete kušati brojne sevillske specijalitete. Poslijepodne preporučujemo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquívir od Zlatnog Tornja - Torre del Oro ili posjet Museo de Bellas Artes, s impresivnom kolekcijom španjolskog slikarstva (Murillo, Zúrbaran, Ribera, Velazquez - ulaz besplatan). Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku za shopping i kupnju suvenira ili odlazak na pravi tapas - prvu stvar koja padne na um kad govorimo o hrani i Sevilli. Iako ih možete naći diljem Španjolske, oni u Sevilli su najbolji. Transfer do zračne luke i prijava na let za Zagreb s predviđenim polijetanjem u 18:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 21:00 sati. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 990kn uključene u cijenu aranžmana!
First minute 5.780kn / redovna cijena 5.980kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.290 kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 45

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sevilla – Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 990kn, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi do 15 kg maksimalnih dimenzija 158 cm i ručna prtljaga do 5 kg, dimenzija 55x35x25 cm, jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Córdobi u dvokrevetnim sobama, dva noćenja s doručkom u hotelu 4* u Granadi u dvokrevetnim sobama, jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Sevilli u dvokrevetnim sobama, prijevoz autobusom i sve razglede prema programu, ulaznica za Mezquitu i lokalnog vodiča, Córdoba, ulaznica za Alhambru i lokalnog vodiča, Granada, ulaznica za Alcázar i lokalnog vodiča, Sevilla, ulaznica za katedralu u Sevilli, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, boravišna pristojba, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje: dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), sve ono što nije navedeno pod cijena uključuje, napojnicu za vodiča (nije obavezno), putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativni sadržaji:
• flamenco show i večera u Granadi - 390 kn, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 osoba

Informacije o letu
Prijevoznik: Croatia Airlines
06.10. ZAGREB 08:30 SEVILLA 11:30
10.10 SEVILLA 18:00 ZAGREB 21:00
Napomena: kod charter letova, red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na pu, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti različito je tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. 

Popusti i doplate:
• 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene,
• 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Idea putovanja d.o.o.

Odaberite termin:
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 09:00h - 16:00h, subotom, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo